Winstgroei NH Hoteles haast 40 procent

6 maart 2012
Winstgroei NH Hoteles haast 40 procent

NH Hoteles heeft de weg naar boven gevonden. Waar vorig jaar nog een verlies in de boeking ging van 41 miljoen euro is de winst voor belastingen over 2011 uitgekomen op 202 miljoen.

*Meer omzet*
De omzet van het hotelbedrijf steeg met 7 procent tot 1,4 miljard euro. NH profiteerde vooral van positieve bedrijfsresultaten uit de hotels op de Europese en Amerikaanse hotelmarkt. De winst voor belastingen en afschrijvingen steeg met 37 procent.

*Minder kosten maken*
Verder kon NH terugkijken op succesvolle kostenbesparing. In het vierde kwartaal werden de operationele kosten verlaagd met 6,6 procent. Tevens werd een efficientieprogramma gestart ter waarde van 30 miljoen euro.

*Hoe zit het met de schulden?*
NH loste in het vierde kwartaal 100 miljoen euro op een totaal van 600 miljoen aan uitstaande schulden af. De teller van het 'divestment plan' uit 2010 waarbij bezittingen worden verkocht om schulden af te lossen stond vorig jaar op 300 miljoen euro. Hierdoor verbeterde de schuld-winstverhouding naar 30 procent.

*Vooruitzicht positief*
Voor 2012 verwacht NH Hoteles een omzetgroei van tussen de 3 en 5 procent. Verder herstel komt met name uit de hotelmarkten van de Benelux, Europa en America, zo is de verwachting van het hotelbedrijf.

~Frank Lindner~

Overig nieuws