Drone obers in Amsterdams hotel

Auteur: Thijs Jacobs
Technologie 4 november 2019
Drone obers in Amsterdams hotel

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling? Zet je maar schrap want het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort je diner geserveerd krijgt door een drone. Vandaag testte YOTEL, een innovatief hotel dat komende week opent in Amsterdam Noord, drone service in de bediening. 

YOTEL Amsterdam Noord, het hotel voor slimme, technisch onderlegde reizigers, onderzoekt de inzet van drone-obers om in het restaurant en de bar van het hotel, KOMYUNITI, eten en drinken aan gasten te serveren. Als reactie op het personeelstekort in de horeca in Amsterdam, wordt getest of drone-obers de medewerkers op de restaurantvloer op een efficiënte en succesvolle manier kunnen ondersteunen.

Innovatie

“Bij YOTEL draait alles om het herdefiniëren van de horeca door slimme technologie. Onze drone-ober-servicetest van vandaag is slechts één van de manieren waarop we innovatie omarmen om onze gasten buitengewone en leuke ervaringen te bieden", aldus Joy Maroulás, General Manager bij YOTEL Amsterdam Noord.

“Als reactie op het personeelstekort in de horeca in Amsterdam willen drones inzetten om tijdens drukke periodes eten en drinken naar tafels te vliegen om ons personeel op die manier waardevolle tijd te besparen. Dit geeft hen meer mogelijkheden om tijd met onze gasten door te brengen, zodat we de best mogelijke service aan onze klanten bieden”, voegt  Maroulás toe.

Opening

YOTEL Amsterdam, gelegen aan de Asterweg 33 in Amsterdam Noord, opent op 4 november zijn deuren voor het publiek. Het is het eerste city YOTEL op het Europese vasteland en biedt haar gasten een unieke ervaring door slim gebruik van technologie te combineren met een duurzaam ontwerp en dit alles tegen een scherpe prijs aan te bieden. In het restaurant en de bar van het hotel heerst een relaxte sfeer en kun je de hele dag terecht. Het biedt een keus aan heerlijke gerechten, van sharing dishes tot aan snacks, die van ochtend tot avond zijn te bestellen. In de zomer zelfs op het prachtige grote terras aan het water waar het restaurant gedeelte in uitmondt. 

Foto: Rebekka Mell

Overig nieuws