Je hebt gezocht op: Bedrijfschap

Erfgoedexploitatie - HotSpots dankzij SpotOn programma's en verdienmodellen
3 augustus 2021Nieuws

Erfgoedexploitatie - HotSpots dankzij SpotOn programma's en verdienmodellen

Dit is het laatste artikel in de reeks ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?’ Eerder verschenen artikelen over religieus, m...

Interview Gabriella Esselbrugge, eigenaresse viersterrenhotel de Dames van de Jonge, Giethoorn
8 januari 2019Nieuws

Interview Gabriella Esselbrugge, eigenaresse viersterrenhotel de Dames van de Jonge, Giethoorn

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Zo ook in de hotelbranche. Hoe speel je als hotelier in op deze veranderingen? We spreken Gabrielle Esselb...

Drie sterren 'Superior' classificatie voor Preston Palace
28 september 2017Nieuws

Drie sterren 'Superior' classificatie voor Preston Palace

Alle normen zijn ruimschoots gehaald. Preston Palace is officieel gecertificeerd door de Europese Hotelclassificatie met drie sterren én de bon...

De nieuwe Europese Hotelclassificatie
19 december 2016Nieuws

De nieuwe Europese Hotelclassificatie

Het jaar 2016 is het overgangsjaar naar de nieuwe Europese Hotelclassificatie. Hotelsterren voert voor Koninklijke Horeca Nederland de officiële...

Zeeland telt meeste horecazaken per inwoneraantal
4 augustus 2016Nieuws

Zeeland telt meeste horecazaken per inwoneraantal

Zeeland is de provincie met procentgewijs de meeste horecazaken. Zeeuws-Vlaanderen telt per 10.000 inwoners 57,7 café’s, restaurants en h...

Hospitality Management 25 jaar: Dossier hotels en B&B's
29 juli 2016Nieuws

Hospitality Management 25 jaar: Dossier hotels en B&B's

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews en artikelen die de aandacht trokken. In 2008 werd de B&B-branche d...

Zijn de voorspellingen voor de hotellerie uitgekomen?
28 juni 2016Nieuws

Zijn de voorspellingen voor de hotellerie uitgekomen?

De wereld verandert snel en de hotellerie verandert mee. Iets minder snel dan we soms zouden wensen, want stilstand is achteruitgang. Ook hier op...

Hospitality Management 25 jaar: Hotel van de Toekomst
1 april 2016Nieuws

Hospitality Management 25 jaar: Hotel van de Toekomst

In 1995 ging Hospitality Management op bezoek bij het Hotel van de Toekomst; destijds een zeer innovatief en baanbrekend project. Een verhaal over e...

Kritiek op KHN als codehouder Hygiënecode
18 februari 2016Nieuws

Kritiek op KHN als codehouder Hygiënecode

De initiatiefnemers van de website "KHNgaattever.nl":http://khn-gaat-te-ver.nl/ (Nederlands Horeca Gilde, Vereniging Chinese Horeca Ondernemers, Natte...

Exclusief: Hanny Arens, Bedandbreakfast.eu
25 september 2015Nieuws

Exclusief: Hanny Arens, Bedandbreakfast.eu

Overnachten bij locals wint al jaren aan populariteit. Niet alleen bed & breakfasts profiteren van deze ontwikkeling, maar ook particulieren die accom...

Horeca DNA neemt bedrijvenregister over
23 december 2014Nieuws

Horeca DNA neemt bedrijvenregister over

Vanaf 2015 gaat het Horeca-bedrijvenregister over naar een nieuwe organisatie, onder een nieuwe naam: HorecaDNA. Horecaondernemers ontvangen van het...

KHN neemt hotelclassificatie over
6 augustus 2014Nieuws

KHN neemt hotelclassificatie over

"Koninklijke Horeca Nederland":https://www.khn.nl (KHN) neemt vanaf volgend jaar de hotelclassificatie over van het bedrijfschap Horeca en Catering, d...

Crisis voorbij voor strandhoreca
25 maart 2014Nieuws

Crisis voorbij voor strandhoreca

Met het vroege aanbreken van de lente kennen de strandpaviljoens dit jaar een seizoenstart om van te dromen. Of dit een voorbode is voor een goed jaar...

Precario blijft sterkst stijgende lokale last
24 januari 2014Nieuws

Precario blijft sterkst stijgende lokale last

Net als voorgaande jaren stijgen de opbrengsten uit precario het hardst van alle gemeentelijke opbrengsten uit lokale heffingen. Voor onder meer het h...

Weer meeste werkongevallen in horeca
5 augustus 2013Nieuws

Weer meeste werkongevallen in horeca

Wie in de horeca werkt, loopt het meeste risico op een arbeidsongeval. De branche is volgens recente cijfers van het CBS wederom koploper wat betreft...

Meuffels interim directeur SVH
5 juni 2013Nieuws

Meuffels interim directeur SVH

Het bestuur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca heeft John Meuffels aangesteld als interim directeur. Hij moet vaststellen welke producten en diensten...

Crisis en nieuwe hotels deren sector niet
4 juni 2013Nieuws

Crisis en nieuwe hotels deren sector niet

Uit het hotelrapport HOSTA 2013 van Horwath HTL blijkt dat de crisis en de toevoeging van nieuwe hotels aan het bestaande aanbod geen harde dempende w...

Toekomst SVH op de tocht
17 mei 2013Nieuws

Toekomst SVH op de tocht

Nu Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangegeven niet mee te zullen doen met de collectieve financiering van arbeidsmarktprojecten, en zich teru...

KHN trekt zich terug uit SVH
17 mei 2013Nieuws

KHN trekt zich terug uit SVH

Werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) trekt zich per 2014 terug uit Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). KHN neemt ook niet meer...

Record faillissementen Belgische horeca
6 mei 2013Nieuws

Record faillissementen Belgische horeca

In België zijn vorig jaar een recordaantal bedrijven in de horeca bankroet gegaan. Ten opzichte van vijf jaar geleden is er sprake van een toename va...

Hotels Amsterdam: 96% overtreedt niets
3 mei 2013Nieuws

Hotels Amsterdam: 96% overtreedt niets

Rond de troonswisseling heeft een kwart van de door het ministerie van SZW gecontroleerde 53 hotels zich schuldig gemaakt aan overtredingen. Dat blijk...

Hotelmarkt Nederland hapert
28 maart 2013Nieuws

Hotelmarkt Nederland hapert

De Nederlandse hotelmarkt heeft in 2012 opnieuw een omzetdaling moeten verwerken. Uit onderzoek van Horwath HTL blijkt dat de zowel de bezettingsgraad...

Technologie maakt een vuist tegen criminaliteit
22 december 2012Nieuws

Technologie maakt een vuist tegen criminaliteit

U wilt er waarschijnlijk niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren: een overval of ongeval. Veiligheid is een zeer belangrijke voorwaarde voor hot...

Hallo media; de horeca is wel rookvrij!
22 november 2012Nieuws

Hallo media; de horeca is wel rookvrij!

De horeca wordt in de berichtgeving over het verhogen van de minimumleeftijd van tabak naar 18 jaar afgeschilderd als een walhalla voor rokers. Beste...

(H)eerlijk slapen bij Nederlandse hotels
8 november 2012Nieuws

(H)eerlijk slapen bij Nederlandse hotels

Deze week is "Hotelsterren.nl":http://www.hotelsterren.nl live gegaan, een website waar consumenten rechtstreeks bij een hotel kunnen boeken. Op de si...

Hotelsterren.nl geeft eerlijk totaalbeeld
7 november 2012Nieuws

Hotelsterren.nl geeft eerlijk totaalbeeld

Hotelgasten kennen het rode 'classificatieschildje' naast de entree van een hotel; vanaf 1 november kunnen zij op de website "Hotelsterren.nl":http:/...

Workshop Hospitality by Thérèse Boer
18 september 2012Nieuws

Workshop Hospitality by Thérèse Boer

In samenwerking met Thérèse Boer bevordert SVH de vakbekwaamheid in de horeca op het gebied van gastvrijheid. Boer deelt haar kennis en vaardigheden...

Onderzoek: horecazaken zijn brouwerij trouw
29 augustus 2012Nieuws

Onderzoek: horecazaken zijn brouwerij trouw

Uit onderzoek van KHN blijkt dat bijna 80 procent van de cafés met kelder- of fustbier een bijzondere binding met een brouwerij heeft. Slechts 15 pro...

Helft horecastarters binnen drie jaar failliet
10 mei 2012Nieuws

Helft horecastarters binnen drie jaar failliet

In de periode 2008 - 2011 is 47 procent van alle startende bedrijven in de horeca op de fles gegaan. Reden: starters zien een carrière in de branche...

Haast een derde minder hotels met één ster
4 mei 2012Nieuws

Haast een derde minder hotels met één ster

In Nederland hebben hotels in de categorieën met één ster en twee sterren het zwaar. Het aantal hotels met één ster is in vier jaar tijd met 31 p...

Bedrijfschap Horeca over nieuw programma
21 februari 2012Nieuws

Bedrijfschap Horeca over nieuw programma

Knallen in de Horeca. Het nieuwe RTL 4-programma over de zwarte brigade staat op het punt te beginnen. Op dinsdag 28 februari zitten we hopelijk massa...

Nieuw tv-programma helpt zwarte brigades
28 januari 2012Nieuws

Nieuw tv-programma helpt zwarte brigades

'Reimers Helpt' is een nieuw programma, vanaf 28 februari te zien op RTL4, waarin de zwarte brigade centraal staat. Horeca-expert Willem Reimers gaat...

Walta wint Lekkerste Broodje Horeca
9 januari 2012Nieuws

Walta wint Lekkerste Broodje Horeca

Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke r...

Nieuw jasje Horeca Starterskrant
27 december 2011Nieuws

Nieuw jasje Horeca Starterskrant

De Horeca Starterskrant, gericht op de beginnende ondernemer in de horeca, heeft een nieuwe gedaante gekregen. De informatiebron over bedrijfsvoering,...

Bedrijfschap Horeca reageert
23 december 2011Nieuws

Bedrijfschap Horeca reageert

Voor het Bedrijfschap Horeca & Catering is het een hard gelag wanneer je de uitslag van de moties in de Tweede Kamer hoort. Het bedrijfschap is slacht...

Bestaan bedrijfschap Horeca in gevaar
21 december 2011Nieuws

Bestaan bedrijfschap Horeca in gevaar

Als het aan de Tweede Kamer ligt moeten de diverse product- en bedrijfschappen, waaronder het bedrijfschap Horeca & Catering, verdwijnen. Een motie va...

Kamer beslist snel over bedrijfschappen
20 december 2011Nieuws

Kamer beslist snel over bedrijfschappen

Het bevorderen van de mate van professionaliteit in de horeca. Dat is al meer dan een halve eeuw het doel van het bedrijfschap Horeca en Catering. Jui...

Het worden drukke kerstdagen voor de horeca
16 december 2011Nieuws

Het worden drukke kerstdagen voor de horeca

Onderzoek van het bedrijfschap Horeca en Catering liet zien dat ruim 200.000 Nederlanders van plan zijn om het kerstdiner te nuttigen in de horeca. Re...

'Inzicht geeft betere bedrijfsresultaten'
14 december 2011Nieuws

'Inzicht geeft betere bedrijfsresultaten'

Frank Veldhof, werkzaam bij het bedrijfschap Horeca en Catering in Zoetermeer, pleit voor een collectieve deelname aan de Bedrijfsvergelijking Horeca....

Horecabedrijven blijven vaak in de familie
24 november 2011Nieuws

Horecabedrijven blijven vaak in de familie

Horeca-ondernemers dragen hun bedrijf het liefst over binnen de familie. Bij bijna een kwart van de horeca-ondernemers staat de overdracht van de leid...