De nieuwe Europese Hotelclassificatie

19 december 2016 | Jorien Slager

Het jaar 2016 is het overgangsjaar naar de nieuwe Europese Hotelclassificatie. Hotelsterren voert voor Koninklijke Horeca Nederland de officiële hotelclassificatie uit. Het jaar is bijna om, dus stellen we Ron de Bruijn van Hotelsterren 5 vragen over de ervaringen die hotels hebben opgedaan met die overstap. 

Hoeveel hotels zijn er nu overgestapt naar de nieuwe Europese hotelclassificatie en hoe gaat dat?

“We zijn in januari 2016 officieel gestart met het bezoeken van hotels, na een korte proefperiode. Van de ruim 1250 hotels die tot nu toe meedoen aan de hotelclassificatie hebben onze adviseurs er inmiddels meer dan 400 bezocht. De komende periode bezoeken we alle andere deelnemers ook. Vrijwel alle bezochte hotels zijn met behoud van hun sterren overgestapt of hebben zich verbeterd. Dat heeft tot veel feestelijke momenten geleid het afgelopen jaar. Zoals bij de uitreiking van het 5 sterrenschild aan de familie Brevet van Inter Scaldes afgelopen maand. Of de toevoeging van de term Superior aan het 3 sterren Badhotel Renesse van Olaf Davidse. We ontmoeten veel trotse en ambitieuze hoteliers die we mogen begeleiden bij het behalen van de bij hun bedrijf passende sterren. Van elk sterrenniveau. Passie voor het vak en het bedrijf staat daarbij centraal.”

Kan een hotel zonder restaurant eigenlijk wel een sterrenclassificatie krijgen? 

“Dat is een hardnekkig misverstand. Een hotel dat ervoor kiest geen restaurant te hebben, kan zeker sterren krijgen. Het hoeft geen maaltijden te verstrekken in het hotel. Dat past juist goed bij die vele hotels in Nederland die in de stad gevestigd zijn tussen een grote diversiteit aan restaurants. Het bieden van een ontbijt, desnoods via een naastgelegen restaurant, is wel een verplichting voor elk hotel. In de praktijk blijken die nieuwe 270 Europese normen goed te passen bij de Nederlandse hotels. In heel Europa voldoen meer dan 21000 hotels aan deze normen.”

Wat zijn de 5 belangrijkste eisen om een sterclassificatie te kunnen krijgen?

1.    Het hotel is schoon en in goede staat van onderhoud
2.    Het hotel beidt een ontbijtmogelijkheid
3.    Elke hotelkamer heeft een eigen toilet en badkamer
4.    De kamers worden dagelijks schoongemaakt
5.    Het hotel heeft 24 uur per dag een (telefonisch bereikbare) receptiefunctie

Als een hotel nog een officieel sterrenschild heeft, dan heeft het hotel toch nog gewoon sterren? 

“Hotels die het sterrenschild nog voeren en niet meedoen aan de hotelclassificatie misleiden feitelijk hun gasten. Die doen zich ten onrechte voor als houder van een officiële sterrenclassificatie. Op dit moment zijn we de verouderde schilden van het voormalige Bedrijfschap Horeca en Catering aan het innemen bij hotels die niet meedoen aan de hotelclassificatie. Deelnemende hotels mogen het oude schild wel voeren totdat ze bezocht zijn en het nieuwe sterrenschild met actuele geldigheidsdatum hebben ontvangen. We publiceren de actuele deelnemende hotels met hun sterren op www.hotelsterren.nl.” 

Is overstappen naar de Europese hotelclassificatie ingewikkeld en kan elk hotel zich aanmelden?

“Hotels worden geholpen met een nieuwe webapplicatie die ieder hotel door de 270 normen heen helpt. Zo bereidt een hotel het bezoek van onze adviseur voor en ziet het welke normen verplicht zijn en hoeveel punten er gescoord zijn. Het hotel heeft zo zelf al een beeld bij de uitkomst. Ieder hotel kan zich op elk moment aanmelden voor een classificatie. Ook als de oude classificatie verlopen is van het hotel of als een hotel eerder besloten had niet mee te doen. Het kan ook zonder lid te zijn van Koninklijke Horeca Nederland. Wij hebben de hotelclassificatie willen behouden voor de gehele sector. Het is plezierig dat zo’n groot deel van de hotels ervoor kiest deel te nemen en zich te meten met anderen. Objectief en transparant. Daardoor kan de nationale en internationale gast een hotel vinden dat gegarandeerd aan de verwachtingen voldoet.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Alles over legionella en dode leidingen

Legionella… Veteranen onder de hoteliers zullen zich herinneren hoe deze ziekteverwekker naam en ‘faam’ kreeg dankzij een congres van het American Legion (Philadelphia, 1976). Dat was nog ver weg, maar in 1999 sloeg de bacterie hard toe in Nederland: 32 mensen overleden door de zi...

Ewout Hoogendoorn spreekt zich uit

Op het Van Hessen relatie event van 6 juni komen een aantal interessante sprekers. Onder wie Ronnie Hinrichs (directeur Van Hessen), Ronald Huiskamp (eigenaar van H-Hospitality en restaurant Arles) en Ewout Hoogendoorn. Ewout is managing eigenaar en managing director van Horwarth HTL Benelux en ...

Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

Achtergronden
Op deze manier houd je je aan de privacyregels in je hotel

Ben jij bang om ongastvrij te zijn als je je aan privacyregels houdt? Denk jij dat het een enorme rompslomp is om de privacy in je hotel op orde te krijgen? Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Lees dan vooral even verder, want we hebben een aantal bruikbare tips voor je. Het zorgvuldi...

Hotel
Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam lanceren We are Amsterdam

Gelegen aan de Prins Hendrikkade, direct tegenover het Centraal Station, is een uniek aanbod van twee fantastische hotels: Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam, die samen alle voordelen van een complete ervaring bieden. Een schat aan verbonden faciliteiten op één loc...

Advertorial
Walk-In met accessoires: een design met veel toegevoegde waarde

De veelzijdige accessoires van HÜPPE Select+ vullen nu elke moderne Walk-In douche perfect aan. Één design met veel toegevoegde waarde, esthetisch, tijdloos mooi en functioneel. De veelzijdige accessoires zijn niet alleen nuttig voor uw gasten, ze zorgen ook voor veel extra comfor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: