Walta wint Lekkerste Broodje Horeca

9 januari 2012 |
Walta wint Lekkerste Broodje Horeca

Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke reikte de prijs uit aan Walta tijdens de verkiezing op de Horecava 2012. Het niveau was wederom hoog
en de deelnemers leken geluisterd te hebben naar de kritieken van vorig jaar. "Dit keer geen bouwwerken, maar alles net iets minder", lichtte Maarten Colijn, SVH Meesterijsbereider en jurylid, toe.


Walta op weg naar het erepodium

Joop Braakhekke
Topkok Braakhekke sprak over de belangrijkheid van een broodje. "Het begint altijd met een broodje. Dit is een culinair curriculum. Als je een goed broodje kunt maken, kun je doorstromen als chefkok. Deze mensen doen volgend jaar allemaal mee met de wedstrijd voor de Gouden Koksmuts", aldus de televisiekok.


Joop Braakhekke in gesprek met topkok en presentator Ad Janssen

Erepodium
Patrick Lukas eindigde op de derde plek en Rik Plag uit Nijmegen mocht naar voren komen voor 'het zilver'.


De winnaars op een rij, vlnr: Rik Plag, George Walta en Patrick Lukas


Walta wordt direct gefeliciteerd door zijn ouders. De moeder van George won in het verleden al eens de prijs om het Lekkerste Broodje

Sponsorprijzen
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Koppert Cress uit Monster ging naar Twan van ‘t Klooster van 'The Brasserie' met het broodje Proefvlucht. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Carl Siegert uit Harmelen ging naar Karuscha Kooijman van 'Chocolate Café Schiphol' met het broodje Bonbon Bolletje. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Lebo Kaas uit Lopik ging naar Bas Wiegant van de 'Verleiding' met het broodje Sandwich Gemekker. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door het Visbureau uit Rijswijk ging naar Corstiaan van Lent van het 'Efteling Hotel' met het broodje Mytilus Edulis. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Bedrijfschap Horeca en Catering uit Zoetermeer ging naar Rik Plag van 'Café De Blonde Pater' met het broodje Pater Deli.

Foto's: Frank Lindner

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: