U heeft gezocht op : De Librije

9 oktober 2020 Michelin Interview F&B
Portret Adrian Zarzo; puristische sterrenchef

Típico Zarzo. De slogan van het met een Michelinster bekroonde restaurant in Eindhoven verraadt de authentieke visie van de eigenaar, naamdrager én culinair purist. Restaurant Zarzo is een totaalbeleving, waar sereniteit en identiteit een belangrijke rol spelen. Aan de hand van zes the ...

12 juni 2020 Interview
Johannes Jacobs: Zuid-Afrikaanse hoteldirecteur in Groningen

Op de dag dat de eerste hotelgasten na een wekenlange sluiting weer worden ontvangen, bezoekt Hospitality Management Hotel Prinsenhof in de stad Groningen. Een monumentale ommuurde parel met koninklijke allure. Hoteldirecteur is Johannes Jacobs, een geboren Zuid-Afrikaan die een carrière als ...

25 januari 2020 Awards F&B
Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M ...

6 november 2019 Personeel Interview F&B Longread
Interview: De F&B-manager van de toekomst

Yuri Dries, Agnes Raggers en Luuk Rijnders. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in Hotel Arena, Amsterdam. Dezelfde functie, andere invullingen, verschillende bedrijven en andere meningen. Zij bespreken de pijnpunten, uitdagingen en kansen binnen de F&B. “De functie ...

23 oktober 2019
Wat zoekt de gast in het hotelontbijt?

Het hotelontbijt is in beweging. En hoe. Waar voorheen hotels bijna zonder uitzondering kozen voor het traditionele buffet, zijn veel hoteleigenaren tegenwoordig genoodzaakt verder te kijken. “Zelfs de AH To Go is een concurrent.” Rino Soeters is eigenaar van LBG Hotels. Een hotelgroe ...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef ...

3 december 2018 Awards
Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019

Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arjan Speelman nam hij de prestigieuze prijs in Amsterdam vanmiddag in ontvangt. "Bij Ciel Bleu werken we al vijftien jaar aan de weg naar succes. De ...

6 oktober 2018 Amsterdam Culinair
Nieuwe naam voor Librije’s Zusje

Librije’s Zusje Amsterdam krijgt per 1 januari 2019 een nieuwe naam. Dat zijn Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en de naamgevers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije Zwolle overeengekomen. Na een prettige samenwerking van ruim 5 jaar, hebben J ...

19 juni 2018 Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d ...

15 mei 2018 Wijn
Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil ...

7 mei 2018 Hotelketens Achtergronden
Wagenings Hotel de Wereld sluit aan bij QLhotels.com

Hotel de Wereld, het beroemde Wageningse hotel waar op 5 mei 1945 de capitulatie van de Duitse bezetter werd getekend, is recent toegetreden tot de collectie QL Hotels en Restaurants. Dit jaar kan dus vanonder de QL vlag worden teruggeblikt op die bijzondere dag alweer 73 jaar geleden... Wereldku ...

11 december 2017 Michelin
Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden. De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de h ...

8 december 2017 Hotelketens
Hein van Beek: “We richten ons niet op een snelle uitbreiding"

QL Hotels & Restaurants is een club voor kwaliteitshotels met uitstekende keukens. Inmiddels staat de teller op ruim 130 hotels in acht Europese landen. Ieder hotel wordt persoonlijk bezocht door oprichter Hein van Beek. Met recht zijn alle QL Hotels & Restaurants daardoor ‘handpicked& ...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge ...

9 juni 2017 Culinair Interview
Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dragen. En dat is bijzonder, zeker wanneer je beseft dat deze ster onder maar liefs vijf chefs is behouden. “Merlet is een bedrijf met een culi ...

6 april 2017 Video Culinair
Video: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld

Naar de bekendmaking van de jaarlijkse ranglijst van de beste restaurants ter wereld wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Gelukkig vinden we De Librije dit jaar terug op plek 34; een prestatie van wereldformaat. In de lijst vind je opvallend veel restaurants uit Peru terug. Peru is een land dat ...

22 maart 2017 Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

De inspiratietour is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Jaarlijks organiseren zei diverse tours in zowel binnen en buitenland, ieder voor een eigen doelgroep. Zo was deze inspiratietour speciaal gericht op restaurants. Blurring was het thema van de dag. Zo is Waanders In De Broeren, ge ...

26 januari 2017 Culinair
Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevesti ...

12 december 2016 Michelin
Uitreiking Michelinsterren 2017: de foto's

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een feestje gevierd, daar zijn vanaf v ...

12 december 2016 Culinair Michelin
Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een klein feestje gevierd. Utrecht sta ...

18 november 2016 Food Awards
Europese finale Bocuse'or 2018 is in Turijn

De Europese finale van Bocuse d'Or in 2018 vindt plaats in het Italiaanse Turijn, van 10 tot en met 12 juni. Ook Nederland was in de race als serieuze kandidaat om de Europese finale van de meest prestigieuze kookwedstrijd te organiseren. De winnaars van de Europse finale in Turijn staan in j ...

17 november 2016 Awards
Eerste 5 sterren hotel in Zeeland en Zuid Nederland

Manoir Inter Scaldes heeft een vijfde hotelster in de wacht gesleept. Vorig jaar werd het Zeeuwse hotel, bestaande uit 12 luxe hotelkamers en suites volledig vernieuwd in Contemporary stijl met kunst & design. De kamers kregen tevens volledig nieuwe en zeer luxe badkamers. Het hotel werd door H ...

11 november 2016
Sidney Schutte is Chef van het Jaar

Afgelopen maandag, 7 november, is Sidney Schutte uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017 door Gault Millau Nederland. De executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam toonde zich verrast en vooral heel blij met de benoeming, waarin hij nadru ...

11 mei 2016
Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Foto's: Marc van Gulick, Kyonne Leyser 1 ...

22 maart 2016
Rotterdam serieuze kandidaat Bocuse d’Or

Nederland is in de race om de prestigieuze Bocuse d’Or Europe 2018 wedstrijd naar de stad Rotterdam te halen. In december 2015 is een bidbook uitgebracht. In korte tijd hebben een aantal partijen vanuit bedrijfsleven en overheid zich sterk gemaakt om een goede ontvangst te verzorgen voor de Fran ...

18 maart 2016
Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen jubileum is volgens het bedrijf het bewijs dat de samenwerking tussen fijne kwaliteitshotels met goede keukens bloeit en dat er flink aan de weg wordt getimmerd. Zo breidt de keten uit naar ...

7 december 2015
Geen enkel restaurant verliest ster

Stabiliteit is dit jaar het sleutelwoord in Nederland. Geen enkel restaurant verliest in de nieuwste Michelingids een ster en dat mag uitzonderlijk genoemd worden. 107 Nederlandse restaurants hebben e?e?n of meerdere sterren, een record. “Dit wijst op de positieve evolutie die de Nederlandse gas ...

11 november 2015
QL Hotels & Restaurants lanceert nieuwe website

Jonnie & Thérèse Boer van De Librije hebben deze week de nieuwe website van QL Hotels & Restaurants officieel online gezet. De Librije maakt al jaren deel uit van de QL Collectie. Fris en onderscheidend De nieuwe QL site onderscheidt zich volgens de keten niet alleen door het ontwerp, waarb ...

10 november 2015
Alain Rosica gastchef Hilton Garden Inn

De 37-jarige Italiaanse chef Alain Rosica is aanstaande vrijdag gastchef in het restaurant van Hilton Garden Inn Leiden. De gasten kunnen deze avond genieten van onder andere traditionele Italiaanse lams- en zeebaarsgerechten. Rosica maakte carrière in diverse toprestaurants waaronder De Librije i ...

19 mei 2015
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het bes ...

28 januari 2015
Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale

Het Nederlandse team heeft de wereldfinale van de Bocuse d'Or 2015 afgesloten met een negende plaats. Een ongekende prestatie, aangezien dit het beste resultaat is dat een Nederlands team ooit heeft behaald. Het team kreeg aardig wat tegenslagen te verwerken, maar herpakte zich formidabel. Vooraf ...

18 september 2014
Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

Per 1 oktober 2014 gaat Bobby Rust (Den Haag, 1982) aan de slag als Chef de Cuisine van Bridges, inspired by Ron Blaauw. Hij neemt deze positie over van Joris Bijdendijk, die sinds 2012 de scepter zwaait in het Michelinster-restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Foto: Ron Blaauw (l) ...

24 juli 2014
Summer Menu in Waldorf Astoria Amsterdam

Nieuw in Waldorf Astoria Amsterdam: Summer Menu in de Peacock Alley. Executive Chef Sidney Schutte creëerde licht verteerbare, frisse gerechten voor een zomerse lunch of diner in de informele sfeer van Peacock Alley. Op de menukaart onder meer de Waldorf steak tartare in een originele versie van ...

9 juli 2014
Frank van Thiel naar Beaumont Hotel

Executive Sous-Chef van het Amstel Hotel Amsterdam (La Rive), Frank van Thiel, wordt de nieuwe executive Chef Hotel bij Hotel Beaumont in Maastricht. Hij gaat zich focussen op het befaamde restaurant Harry's. Van Thiel Frank van Thiel (30) is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gereno ...

30 april 2014
En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije. Sidney Schutte Protegé en voormalig c ...

13 december 2013
Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B

Waldorf Astoria Hotels & Resorts maakt heeft de samenwerking tussen Waldorf Astoria Amsterdam en Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije bekend gemaakt. De chef-kok en gastvrouw/vinologe worden verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen in het in april 2014 te openen Waldorf ...

9 december 2013
Nieuw op de markt: Librije's Bier

Jopen Bierbrouwerij en driesterrenrestaurant De Librije hebben samen een bier ontwikkeld: Librije’s Bier. Jonnie en Thérèse Boer zochten naar een sterk bier met kruidige en dropachtige smaken. De brouwers van Jopenbier gingen de uitdaging aan. Het bier Ingrediënten als gagel, jeneverb ...

5 december 2013
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

Van 13 tot en met 16 januari 2014 vormt de Horecava weer hét trefpunt voor alles wat met de horeca te maken heeft. De Horecava is voor professionals in de foodservice branche sinds jaar en dag de ontmoetingsplek om nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen. Kl ...

21 oktober 2013
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig ...

8 augustus 2013
Rondje Relais & Chateaux in Nederland

Relais & Chateaux stelt de 'Route de Bonheur' in Nederland voor. Gasten die dit rondje maken, overnachten en eten bij vijf Nederlandse adressen die lid zijn van het verband. Ambassadeur van de route is Henk Savelberg, eigenaar van Hotel Restaurant Savelbeg. De richtprijs voor het arrangement op ba ...

1 juli 2013
Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Richard eerder op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Hongkong haast letterlijk de sterren van de hemel kookte legde hij met volle overtuiging de proef ...

26 november 2012
Oud Sluis en De Librije blijven eenzaam aan de top

Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland blijft de teller van het aantal driesterrenrestaurants op twee steken. Veel aandacht was er voor Hans van Wolde. Beluga was volgens insiders een van de kanshebbers voor een derde ster. Drie nieuwe tweesterrenrestaurants Bij de prese ...

24 oktober 2012
Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kragtwijk is ook al Meestergastheer. Gelijkenis met De Librije Restaurant Karel V en De Librije in Zwolle zijn de enige twee horecabedrijven in Nede ...

18 september 2012

In samenwerking met Thérèse Boer bevordert SVH de vakbekwaamheid in de horeca op het gebied van gastvrijheid. Boer deelt haar kennis en vaardigheden tijdens de workshop ‘Hospitality by Thérèse Boer’. Hogere eisen van gasten Het verbeteren van vakbekwaamheid is een belangrijk speerpunt ...

14 mei 2012
Eerste editie Chefs (R)evolution komt eraan

Op 3 en 4 juni vindt de eerste editie plaats van Chefs (R)Evolution. Het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival is een initiatief van Jonnie en Thérèse Boer. Zwolle culinair brandpunt Het gastronomische festival met een BOERenmarkt wordt georganiseerd door de familie Boer, in samenwerking m ...

16 april 2012
Na zware jaren boekt Librije weer winst

De Librije van Jonnie en Thérèse Boer heeft afgelopen jaar een winst gedraaid van 431.000 euro. Dat is veel beter dan de jaren ervoor. Toen draaide De Librije fors verlies. In 2009 was het nettoresultaat een verlies van 160.0000 euro bij een omzet van 8 miljoen. Een jaar later was het verli ...

18 maart 2012
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca. Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen H ...

11 januari 2012
Sluis en Zwolle profiteren van tophoreca

Steden als Zwolle en Sluis profiteren van de aanwezigheid en het succes van restaurants als De Librije, Oud Sluis en La Trinité. Dat concludeert Angelique Lombarts van hogeschool InHolland tijdens haar lezing over city marketing op vakbeurs Horecava. De aanwezigheid van innovatieve en hoogstaande ...

13 december 2011
Publiek bepaalt mee bij Innovation Award

Aan de jaarlijkse Horecava Innovation Award, die tijdens de jaarlijkse vakbeurs op maandag 9 januari wordt uitgereikt, wordt in 2012 voor het eerst een publieksprijs toegevoegd. Alle 16 genomineerden van de award strijden niet alleen om de gunst van de vakjury, maar ook om die van het publiek. Vi ...

28 november 2011
Geen nieuw driesterrenrestaurant Nederland

In Nederland blijft het zoals het is. Oud Sluis en De Librije zijn en blijven komend jaar de enige twee restaurants met drie sterren van het land. Dat blijkt uit de bekendmaking van de Michelingids Nederland 2012. Wel zijn er drie restaurants die van een naar twee sterren gaan. Het zijn De Kromme ...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva ...

26 oktober 2011
Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10

Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie Mulder en haar team in twee auto's richting de eerste twee adressen. De beste tien restaurants van het land moeten tegen het einde van de dag bekend ...

19 april 2011
Oud Sluis klimt, De Librije daalt in toplijst

Oud Sluis en De Librije zijn wederom opgenomen in de 'S.Pellegrino World's 50 Best Restaurants'. Oud Sluis van Sergio Herman klom twee plaatsen van nummer 19 naar 17. In 2009 stond het driesterrenrestaurant in Sluis op de 26e plaats. De Librije moest dit jaar wat terrein prijsgeven en daalde negen p ...

16 februari 2011
Horeca Talentendag in Ruurlo

Wie wordt er 15 maart uitgeroepen tot Horeca Talent van de Achterhoek 2011? Wie wint een week meelopen in Michelinsterren-restaurant De Librije met Jonnie en Thérèse Boer? Op de genoemde datum organiseert de Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) de jaarlijkse Horeca Talentendag in de sfeervolle ...

13 december 2010
IENS maakt Toppers 2011 bekend

Reviewwebsite IENS heeft onlangs de Toppers voor 2011 bekendgemaakt. Meest populaire drie restaurants zijn volgens de kritische proevers van de site: 1) De Librije in Zwolle, 2) Boreas in Heeze en 3) Oud Sluis in Sluis. Opvallend volgens IENS is 'nieuwkomer' Boreas in de top-3. Dagelijkse upda ...

23 november 2010
Librije meest vega-vriendelijke toprestaurant

Restaurant De Librije te Zwolle is door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland. De jury koos unaniem voor De Librije. Op de tweede plaats eindigde Au coin des bons enfants in Maastricht. Op de derde plaats: Schathoes Verhildersum in Leens. Vega- ...

15 november 2010
Uitreiking van de Lekker awards 2011

Broeierig warm was het op donderdag 15 november in één van de zalen van het schip De Rotterdam. En al was er toch het een en ander uitgelekt bij Chiels radioshow nog steeds was niet alles naar bekend wat betreft de ranking van de top 20. Makkie Mulder, hoofdredacteur van Lekker, maakte de namen be ...

1 november 2010
GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

Op maandag 1 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fortis Circustheater in Scheveningen de GaultMillau-gids voor 2011 gepresenteerd. De belangrijkste bekendmakingen; Beste Chef: Sergio Herman van Oud Sluis, dit jaar wederom met een maximale score van 20 punten. Restaurant van het ...

31 augustus 2010
Librije ontwikkelt eigen iPhone-app

Jonnie en Thérèse Boer zijn bezig met het ontwikkelen van een eigen Librije-applicatie voor op de iPhone van Apple. Op de website van T-Mobile onthult Thére?se Boer het nieuwtje in een testimonial van het driesterrenrestaurant over de telecomaanbieder. Het horecastel is bezig met het ontwikkelen ...

20 juli 2010

Jonnie en Thérèse Boer hebben afgelopen zondag in Zwolle hun eigen tijdschrift gepresenteerd. De glossy met de titel 'JenT' was in eerste instantie bedoeld voor vaste gasten van restaurant De Librije en Librije's Hotel, maar de reacties waren zo positief dat het ook in de winkel komt te liggen. He ...

27 april 2010
Nederlandse restaurants bij top 50 wereld

Nederland heeft dit jaar twee restaurants op de ranglijst van de top 50 beste restaurants van de wereld staan. Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat op de negentiende plaats en De Librije in Zwolle komt nieuw binnen op nummer 37. Een panel van 800 culinaire recensenten en chef-koks hebben de lijst sa ...

9 november 2009
Oud Sluis opnieuw beste restaurant

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, eve ...

29 oktober 2009
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restau ...

26 oktober 2009
Finalisten 100% LEF bekend

Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van beroeps-vereniging HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association International), op donderdag 26 november 2009, wordt de eerste ‘100% LEF in Hospitality Award’ uitgereikt. De 11 genomineerden zijn onlangs bekend gemaakt. Het zijn in willekeurige ...

16 november 2007
Docu-soap voor hotel De Librije

Het Zwolse sterrenrestaurant De Librije krijgt een eigen docu-soap op RTL4. Het eigenarenkoppel Jonnie en Thérèse Boer wordt gevolgd terwijl ze naast hun 3 sterren restaurant een hotel proberen te beginnen. RTL-cameramensen volgen het team van De Librije al sinds juni De serie wordt in april uitge ...

24 oktober 2003
Gastvrijheidsgilde presenteert zich

Ruim 130 genodigden, waaronder vele leden, leveranciers en horecaorganisaties, woonden op 20 oktober de presentatie van het nieuwe Gastvrijheidsgilde bij in De Librije in Zwolle. Het gilde telt reeds 130 leden. Thérèse Boer, president van het gilde, zei tijdens haar speech, dat het in de gastvrijh ...

28 april 2003 Hotelbouwplannen F&B
Jonnie Boer wil eigen tophotel beginnen

Topkok Jonnie Boer wil een tweede restaurant beginnen in Zwolle. Maar dat is nog niet alles. Als het aan de eigenaar van De Librije ligt verrijst naast dat restaurant een tophotel. Als locatie heeft Boer het Flevogebouw op het oog. Het naastgelegen Spinhuis zou dan de ideale plaats zijn voor een tw ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: