Nieuwe naam voor Librije’s Zusje

6 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Librije’s Zusje Amsterdam krijgt per 1 januari 2019 een nieuwe naam. Dat zijn Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en de naamgevers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije Zwolle overeengekomen. Na een prettige samenwerking van ruim 5 jaar, hebben Jonnie & Thérèse Boer de beslissing genomen om hun adviserende rol in Librije’s Zusje te beëindigen. Waldorf Astoria Amsterdam gaat mét executive chef Sidney Schutte en het voltallige bestaande team verder op de huidige locatie aan de Herengracht. Het restaurant wordt gerestyled en krijgt de naam Spectrum.

Veel waardering

“Wij hebben ongelofelijk veel waardering voor de rol die Jonnie en Thérèse in de afgelopen vijf jaar hebben gespeeld”, zegt Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, “op de achtergrond, maar altijd enorm betrokken en geïnteresseerd in de ontwikkelingen voor en achter de schermen van Librije’s Zusje. Wij nemen met weemoed afscheid van de naam, maar zijn trots dat Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier nog nadrukkelijker hun eigen stempel kunnen zetten op een spannende nieuwe episode in de gastronomie in Waldorf Astoria Amsterdam." Executive chef Sidney Schutte voegt daaraan toe: "Wij hebben een fantastisch gemotiveerd en creatief team dat alleen maar voor het allerbeste gaat; op het hoogste niveau wil presteren en zich daartoe elke dag opnieuw voelt uitgedaagd. Dat is nu zo en dat blijft zo." 

Op eigen benen

Jonnie en Thérèse Boer kijken op hun beurt met veel plezier en voldoening terug op de prettige en succesvolle samenwerking met hun voormalige medewerkers Sidney Schutte en Geralda Joziasse, die op hun voorspraak vijf jaar geleden bij Waldorf Astoria aan de slag gingen. “Sidney en Geralda hebben als respectievelijk executive chef en food & beverage manager in Waldorf Astoria de afgelopen vijf jaar zonder twijfel bewezen op eigen benen te kunnen staan. Wij zijn trots op wat zij en het voltallige team in Amsterdam hebben neergezet. Een betere vertegenwoordiging van Librije’s Zusje hadden wij niet kunnen wensen. Wij zijn ervan overtuigd dat Sidney de huidige gastronomische koers zal voortzetten en samen met het team Spectrum tot een groot succes zal maken. Wij blijven hem met trots en belangstelling volgen.”

Familie

“Na zo lange tijd nauw samen te hebben gewerkt, in zowel Zwolle als Amsterdam, voelen Jonnie & Thérèse en De Librije toch een beetje als familie”, verklaart Sidney Schutte. "Ik ben er trots op, samen met mijn partner Geralda, zo lang deel te hebben uitgemaakt van het grote succesverhaal van De Librije. Wij hebben enorm genoten van de passie en drive die Jonnie en Thérèse beiden hebben om, samen met hun team, iedere dag weer het allerbeste voor hun gasten te creëren. Wij zijn hen dan ook ontzettend dankbaar voor alles wat zij ons geleerd hebben en voor de kansen die zij ons hebben geboden.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Personalia
Nieuwe Academiedirecteur Stenden Hotel Management School

Marco ten Hoor is per 1 november door het College van Bestuur van NHL Stenden Hogeschool benoemd als Academiedirecteur van Stenden Hotel Management School. Hij volgt in deze functie Craig Thompson op, die NHL Stenden na acht jaar gaat verlaten. Marco ten Hoor is een hospitalityprofessional pur sa...

Verbouwen
City Resort Hotel Leiden realiseert nieuw Meeting & Event Center

City Resort Hotel Leiden gaat haar huidige Meeting & Event Center uitbreiden en vernieuwen. Het Meeting & Event Center van City Resort Hotel Leiden komt op de vijfde verdieping van het Level-gebouw aan de Bargelaan, direct naast het Centraal Station en krijgt een oppervlakte van maar liefst ...

Van der Valk
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: vijf keer raak

“De hotelindustrie verliest de controle over haar eigen kamervoorraad.” Dat was een van de belangrijkste – wat apocalyptisch aandoende - voorspellingen in de white paper van de International Hotel Association over de toekomst van de hotelsector. Het in 1996 gepubliceerde rapport me...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: