Nieuwe naam voor Librije’s Zusje

6 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Librije’s Zusje Amsterdam krijgt per 1 januari 2019 een nieuwe naam. Dat zijn Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en de naamgevers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije Zwolle overeengekomen. Na een prettige samenwerking van ruim 5 jaar, hebben Jonnie & Thérèse Boer de beslissing genomen om hun adviserende rol in Librije’s Zusje te beëindigen. Waldorf Astoria Amsterdam gaat mét executive chef Sidney Schutte en het voltallige bestaande team verder op de huidige locatie aan de Herengracht. Het restaurant wordt gerestyled en krijgt de naam Spectrum.

Veel waardering

“Wij hebben ongelofelijk veel waardering voor de rol die Jonnie en Thérèse in de afgelopen vijf jaar hebben gespeeld”, zegt Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, “op de achtergrond, maar altijd enorm betrokken en geïnteresseerd in de ontwikkelingen voor en achter de schermen van Librije’s Zusje. Wij nemen met weemoed afscheid van de naam, maar zijn trots dat Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier nog nadrukkelijker hun eigen stempel kunnen zetten op een spannende nieuwe episode in de gastronomie in Waldorf Astoria Amsterdam." Executive chef Sidney Schutte voegt daaraan toe: "Wij hebben een fantastisch gemotiveerd en creatief team dat alleen maar voor het allerbeste gaat; op het hoogste niveau wil presteren en zich daartoe elke dag opnieuw voelt uitgedaagd. Dat is nu zo en dat blijft zo." 

Op eigen benen

Jonnie en Thérèse Boer kijken op hun beurt met veel plezier en voldoening terug op de prettige en succesvolle samenwerking met hun voormalige medewerkers Sidney Schutte en Geralda Joziasse, die op hun voorspraak vijf jaar geleden bij Waldorf Astoria aan de slag gingen. “Sidney en Geralda hebben als respectievelijk executive chef en food & beverage manager in Waldorf Astoria de afgelopen vijf jaar zonder twijfel bewezen op eigen benen te kunnen staan. Wij zijn trots op wat zij en het voltallige team in Amsterdam hebben neergezet. Een betere vertegenwoordiging van Librije’s Zusje hadden wij niet kunnen wensen. Wij zijn ervan overtuigd dat Sidney de huidige gastronomische koers zal voortzetten en samen met het team Spectrum tot een groot succes zal maken. Wij blijven hem met trots en belangstelling volgen.”

Familie

“Na zo lange tijd nauw samen te hebben gewerkt, in zowel Zwolle als Amsterdam, voelen Jonnie & Thérèse en De Librije toch een beetje als familie”, verklaart Sidney Schutte. "Ik ben er trots op, samen met mijn partner Geralda, zo lang deel te hebben uitgemaakt van het grote succesverhaal van De Librije. Wij hebben enorm genoten van de passie en drive die Jonnie en Thérèse beiden hebben om, samen met hun team, iedere dag weer het allerbeste voor hun gasten te creëren. Wij zijn hen dan ook ontzettend dankbaar voor alles wat zij ons geleerd hebben en voor de kansen die zij ons hebben geboden.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: