Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

25 januari 2020 | Redactie
Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen.

De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel Maastricht) en Dirk Peters (The Roast Room Amsterdam) Na een spannende verkiezingsstrijd tussen negen genomineerde F&B-professionals kregen zij van het publiek en collega-professionals de meeste stemmen. Daarmee verdienden zij hun plek in de finale.

Rondje Nederland

Voor deze tiende jubileumeditie van de door de AF&BM georganiseerde verkiezing moest de jury ruim 700 kilometer rijden om de kwaliteiten van de finalisten te beoordelen. Tijdens bedrijfsbezoeken presenteerden de professionals zich op geheel eigen wijze in hun eigen habitat aan de vakjury. Naast de beoordeling van hun managementkwaliteiten en aantoonbare successen lette de jury dit jaar extra op hoe de professionals hun medewerkers vinden, binden en boeien in een arbeidsmarkt vol uitdagingen.

Sprankelende persoonlijkheid met overredingskracht

De jury koos na de laatste presentatie unaniem voor Agnes Raggers als winnares van de award. De jury prijst Agnes om haar daadkracht en ondernemerschap. Agnes, die onder meer zeven jaar als gastvrouw bij De Librije werkte en daarna Librije’s Zusje Amsterdam (Nu Spectrum) mocht openen, is eigenzinnig en heeft eigenhandig grote veranderingen weten door te voeren bij Mooirivier. Van automatisering tot gezondere snacks en drankjes. Dat gaat bij Mooirivier niet altijd vanzelf, maar met haar sprankelende persoonlijkheid en overredingskracht, wist zij in bepaalde werkprocessen veel tijd – en dus geld – te besparen. Ze staat voor haar teamleden en zorgt voor rust op de werkvloer door nieuwe initiatieven te nemen en heldere communicatie.

Ook zorgt Agnes ervoor dat voor iedereen in haar team de balans tussen werk en privé in orde is. Zelf zegt ze daarover: ‘als mensen continu op hun tenen moeten lopen, vinden ze hun werk niet leuk meer. Dat is funest voor de horeca.’

Met haar moderne aanpak en frisse ideeën is ze een ambassadeur voor het vak van f&b manager. Waar sommige van haar collega’s de functie als tussenfase zien als opstap naar een gm functie, is Raggers duidelijk: ‘ik houd van f&b en zie mezelf niet zo snel general manager worden. F&B is het mooiste vak dat er is.’ En daar heeft de jury geen woord meer aan toe te voegen.

Ambassadeurs voor vak

Ondanks dat zij de titel niet wonnen zijn ook Bart en Dirk echte ambassadeurs voor het mooie en dynamische F&B-vak. Twee waardige finalisten waarbij F&B door de aderen stroomt.

De juryleden van de F&B Professional of the year zijn: Maarten Wessels – Wessels Trainingen, Iris Kranenburg – Entree Magazine, Paul Sprakel – Hospitality Management, Demian van der Reijden – Misset Horeca, Maaike de Reuver – Food Inspiration, en Lieke Weerdenburg – Van der Valk Hotel Uden-Veghel  / F&B Professional of the Year ‘19

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

Achtergronden
14 jaar geleden in Hospitality Management; Robert Kranenborg

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2007. Een interview met Robert Kranenborgh. In 2007 chef van het met e ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Internationaal
Edition Hotels opent 8 hotels wereldwijd

Edition Hotels kondigt haar verdere internationale uitbreiding aan richting eind 2022, met de geplande opening van acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten. Onder de nieuwe openingen bevinden zich locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico's Riviera Maya ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: