Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

25 januari 2020 | Redactie

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen.

De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel Maastricht) en Dirk Peters (The Roast Room Amsterdam) Na een spannende verkiezingsstrijd tussen negen genomineerde F&B-professionals kregen zij van het publiek en collega-professionals de meeste stemmen. Daarmee verdienden zij hun plek in de finale.

Rondje Nederland

Voor deze tiende jubileumeditie van de door de AF&BM georganiseerde verkiezing moest de jury ruim 700 kilometer rijden om de kwaliteiten van de finalisten te beoordelen. Tijdens bedrijfsbezoeken presenteerden de professionals zich op geheel eigen wijze in hun eigen habitat aan de vakjury. Naast de beoordeling van hun managementkwaliteiten en aantoonbare successen lette de jury dit jaar extra op hoe de professionals hun medewerkers vinden, binden en boeien in een arbeidsmarkt vol uitdagingen.

Sprankelende persoonlijkheid met overredingskracht

De jury koos na de laatste presentatie unaniem voor Agnes Raggers als winnares van de award. De jury prijst Agnes om haar daadkracht en ondernemerschap. Agnes, die onder meer zeven jaar als gastvrouw bij De Librije werkte en daarna Librije’s Zusje Amsterdam (Nu Spectrum) mocht openen, is eigenzinnig en heeft eigenhandig grote veranderingen weten door te voeren bij Mooirivier. Van automatisering tot gezondere snacks en drankjes. Dat gaat bij Mooirivier niet altijd vanzelf, maar met haar sprankelende persoonlijkheid en overredingskracht, wist zij in bepaalde werkprocessen veel tijd – en dus geld – te besparen. Ze staat voor haar teamleden en zorgt voor rust op de werkvloer door nieuwe initiatieven te nemen en heldere communicatie.

Ook zorgt Agnes ervoor dat voor iedereen in haar team de balans tussen werk en privé in orde is. Zelf zegt ze daarover: ‘als mensen continu op hun tenen moeten lopen, vinden ze hun werk niet leuk meer. Dat is funest voor de horeca.’

Met haar moderne aanpak en frisse ideeën is ze een ambassadeur voor het vak van f&b manager. Waar sommige van haar collega’s de functie als tussenfase zien als opstap naar een gm functie, is Raggers duidelijk: ‘ik houd van f&b en zie mezelf niet zo snel general manager worden. F&B is het mooiste vak dat er is.’ En daar heeft de jury geen woord meer aan toe te voegen.

Ambassadeurs voor vak

Ondanks dat zij de titel niet wonnen zijn ook Bart en Dirk echte ambassadeurs voor het mooie en dynamische F&B-vak. Twee waardige finalisten waarbij F&B door de aderen stroomt.

De juryleden van de F&B Professional of the year zijn: Maarten Wessels – Wessels Trainingen, Iris Kranenburg – Entree Magazine, Paul Sprakel – Hospitality Management, Demian van der Reijden – Misset Horeca, Maaike de Reuver – Food Inspiration, en Lieke Weerdenburg – Van der Valk Hotel Uden-Veghel  / F&B Professional of the Year ‘19

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: