U heeft gezocht op : F&B

24 juli 2019 Interview F&B
Portret: F&B Manager Luuk Rijnders

Begin dit jaar werd Luuk Rijnders (30 jaar) aangesteld als nieuwe F&B Manager bij Hotel Arena. Door zijn motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid heeft hij de unieke hotspot in Amsterdam Oost naar een hoger niveau getild. Tijd voor een korte terugblik op het afgelopen half jaa...

4 februari 2019 Awards F&B
Lieke Weerdenburg F&B Professional of the Year 2019

Tijdens het AF&BM-jaargala in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky heeft Lieke Weerdenburg, F&B Manager van Van der Valk Hotel Uden Veghel, de F&B Professional of the Year Award 2019 in ontvangst genomen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Lieke Weerdenburg, Caroline van den Hooge...

16 januari 2019 Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

9 januari 2019 Awards F&B
Finalisten AF&BM’s F&B Professional of the Year ’19 bekend

Op woensdag 9 januari is op de Horecava in het InnovationLAB duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan nemen om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year 2019’. Gedurende een aantal weken kon er gestemd worden op de tien gen...

14 december 2018 F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

11 december 2018 Awards F&B
De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

28 november 2018 Awards F&B
Interview René Giel over F&B Professional of the Year

Op 5 december is de sluitingsdatum voor het aanmelden van jouw favoriete F&B-professional. Wie is volgens jou dé inspirator, dé visionair, maar bovenal de beste F&B-professional in Nederland? Volgens René Giel, voorzitter van de AF&BM, heeft de organisatie vooralsnog...

12 november 2018 Awards F&B
Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

“De wereld wordt steeds kleiner”, zegt AF&BM-voorzitter René Giel (helemaal rechts op de foto). “Daarmee verandert de gast. Als moderne Food & Beverage manager moet je echt een wereldburger zijn. Je moet weten welke gewoontes jouw gasten hebben en begrijpen hoe ze et...

12 juni 2018 Columns Marriott F&B
Column Yvo van Dijk: F&B Director Marriott Resorts Fiji

Inspelen op cultuurverschillen; hoe stel je een team samen als F&B Director in Fiji “De reden dat ik jaren geleden de Nederlandse hotellerie achter mij heb gelaten is de hang naar avontuur. Via Curaçao, Sri Lanka en Maleisië ben ik nu Director of Food and Beverage voor The M...

3 juni 2018 Achtergronden F&B Longread
Een sterk F&B-concept vertelt een sterk verhaal

Enthousiaste gasten, een solide concurrentiepositie, groeiende winstcijfers, trotse medewerkers en gratis publiciteit. Welke hotelier of ondernemer wil dit niet? De sleutel tot blijvend succes in de huidige verdringingsmarkt is anders durven te zijn met een authentiek en niet te kopiëren busine...

21 mei 2018 Video
Video: Hotel & F&B: Leerhotel Het Klooster Amersfoort

Voor de special Hotel & Food & Beverage (deze verschijnt morgen!) van Hospitality Management gingen we op bezoek in Amersfoort. Bij Leerhotel Het Klooster wordt gewerkt aan de hospitality van de toekomst. Deze studenten worden met passie begeleid door de ervaren leraren. Wat drijft de jon...

19 mei 2018 Video Achtergronden F&B
Video: Hotel & F&B Patrick Aarsman en Sido de Brabander van Crowne Plaza Den Haag - Promenade

Voor de special Hotel & Food & Beverage (deze verschijnt aanstaande dinsdag) van Hospitality Management gingen we op bezoek in Den Haag, bij Crowne Plaza Den Haag - Promenade. General Manager Patrick Aarsman en chef-kok Sido de Brabander leidden ons rond in het vijfsterrenhotel tussen du...

11 mei 2018 Video Achtergronden
Video: Hotel & F&B - Kevin Kion van ML in Haarlem

Voor de special Hotel & Food & Beverage (deze verschijnt in mei) van Hospitality Management gingen we op bezoek in Haarlem, bij ML in Haarlem. Een sterrenrestaurant, hotel, bistro en bar in één. Dit fantastische horecaconcept is een aanwinst voor de stad Haarlem. Chef-kok en...

3 februari 2018
Ruth Engels (INK Hotel) F&B Professional '18

De jaarlijkse strijd om de titel ‘F&B Professional of the Year’ is inmiddels een gegeven binnen de branche. Onverminderd fanatiek namen Ruth Engels van INK Hotel Amsterdam, Jeroen Taillie van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en Aukje van Dongen van NH Collection Eindh...

11 januari 2018 Awards F&B
Finalisten voor AF&BM's F&B Professional of the Year '18 bekend

Woensdag 10 januari werd in het InnovationLAB theater, tijdens de Horecava, tot op het laatste moment gestreden om een finaleplaats voor de F&B Professional '18 award! Juryvoorzitter Maarten Wessels nam ons voorafgaand eerst mee in zijn visie op het voortdurend veranderende hospitality lands...

22 december 2017 Awards F&B
Stem op jouw favoriete F&B Professional!

De AF&BM zoekt dé F&B Professional of the Year! Bekijk hier de profielen van de negen genomineerden en stem op de professional die volgens jou binnen zijn/haar vakgebied met kop en schouders boven de rest uit steekt. Op 10 januari om 11:00 uur worden de stemmen geteld en wordt in ...

21 december 2017 Internationaal Interview
Krakau Special: “Oud en nieuw komen hier samen”

In een spiksplinternieuw pand aan de rand van de hippe wijk Kazimierz in Krakau is het INX Design Hotel gevestigd. Hier ontmoeten het heden en het verleden elkaar. Met zo?n locatie kan dat ook bijna niet anders. Zeker als je weet dat een van de beroemdste kunstenaressen uit de Poolse geschiedenis i...

11 december 2017 Awards F&B
Maar liefst negen genomineerden voor AF&BM's F&B Professional of the Year '18

Dat het F&B-vak zich de afgelopen jaren verder heeft ontwikkeld en zich in de kijker heeft gespeeld, staat buiten kijf. De aanmeldingen en motivaties van verschillende vakgenoten stroomden binnen. Zo is er in één motivatie zelfs te lezen dat enkele genomineerden tot de 'Nieuwe...

9 november 2017 Hotelketens Interview Longread
Interview: Rogier Braakman wil met Pillows Europa veroveren

Twee maanden geleden betrok IHMG een nieuw kantoor in het bruisende 'Creative Valley' in Utrecht. Een gebouw waarin ruimtes worden gedeeld en je de energie van de aanwezige bedrijven voelt. Rogier Braakman voelt zich er thuis, want IHMG bevindt zich in een roerige fase, waarin het concept van de Pi...

7 november 2017 Koffie & thee F&B
F&B: Zijn prijsstijgingen van koffie onvermijdelijk?

Mislukte koffieoogsten in Brazilië en Vietnam, Afrikaanse koffieboeren die door klimaatverandering steeds minder koffiebonen kunnen verbouwen en een stijgende vraag naar koffie in Azië. Het zijn berichten die we de afgelopen jaren veel in de media hebben gelezen. De koffieprijzen staan ond...

26 oktober 2017 Interview Longread
Interview Hotel de Sterrenberg: Een stadje in een dorp

Vroeger had je een liedje - een 'hit' - waarin hét bezongen werd: 't Zijn de kleine dingen die het doen, die het doen... (Saskia & Serge) Neem nou de leestafel of het leesrek in de lounge van De Sterrenberg; daar vind je tijdschriften en (dure) salontafelboeken die werkelijk het inkijken waard zijn...

26 oktober 2017 Hilton Personalia F&B
Anne van den Heuvel nieuwe F&B-manager Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Anne van den Heuvel (1988) is benoemd tot food & beverage manager van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Anne is verantwoordelijk voor het algehele food & beverage concept voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol, inclusief Bowery Restaurant, Axis Lobby & Cocktail Bar en de Meetings & ...

2 oktober 2017 Awards
Ken jij dé F&B Professional 2018?

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkte ook het bestuur van de AF&BM het afgelopen jaar in het grote aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het teken van de...

12 juli 2017 F&B
Lightspeed geeft F&B-managers grip op hun data

De hotellerie is een branche die traditioneel niet bol staat van vernieuwing. Toch is er een verandering gaande: de traditionele server-based PMS wordt steeds meer ondersteund met software in de cloud. Het hotel transformeert hierdoor van een logge, inefficiënte instantie naar een 'connecte...

3 mei 2017 Economie Hotelbouwplannen Achtergronden Longread
Waar letten banken op bij het financieren van hotels?

De gunst van de gast is voor een hotelier het hoogst haalbare. Maar daarna komt toch al snel de gunst van de bank: als er financiering nodig is voor een nieuw concept, nieuwe technologie of (nog) een eigen pand. ING, Rabobank, ABN AMRO en NIBC Bank investeren graag (zij het selectief) in de hoteller...

21 april 2017 Interview Utrecht
Interview: Paul Westra & Hans Pieters, Utrecht City Hotels

Afspraken op een A4'tje Een paar jaar later verkocht Westra alle Havanna's; hij hield Broers. Westra was toen al begonnen met het opkopen van studentenpanden, als belegging. In die periode ontmoette hij voormalig hypotheekadviseur Hans Pieters, een man met soortgelijke ideeën én expertise. Westra...

9 maart 2017 Longread
Léon Dijkstra: 'We willen niet de V&D van de hotellerie worden'

Volgens de nog niet geactualiseerde website van Hampshire Hotels bestaat de groep uit ruim 70 hotels, op één na gelegen in Nederland en België. Die ene staat op Saba (Antillen; het kleinste bewoonde eiland van Nederland). Maar Hampshire is sterk in beweging. Een persbericht uit december rept over...

1 februari 2017 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: de wittebroodsweken

Tijdelijke contracten Om de kosten iets te drukken dacht ik dat het beter was om afscheid te nemen van een gedeelte van het team. Tijdelijke contracten zijn niet gebruikelijk in China, dus moesten we - vond ik - op pad om te kijken of we een aantal mensen elders konden onderbrengen. We spraken m...

30 januari 2017 Awards F&B
Maurice van Rossum F&B Professional of the Year 2017

Tijdens het jaargala van The Association of Food & Beverage Management (AF&BM) in Breakers Beach House van Grand Hotel Huis ter Duin, werd Maurice van Rossum als winnaar van de titel ‘F&B Professional of the Year 2017’ bekendgemaakt. Hij ontving de F&B-trofee en mag zich ...

27 januari 2017 Awards F&B
Bekendmaking F&B Professional of the Year live te volgen

Vanavond wordt tijdens het jaargala van AF&BM in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk de winnaar bekendgemaakt van de 'F&B Professional of the Year 2017'. Wie hier niet bij aanwezig is, maar toch graag wil weten wie er met de titel aan de haal gaat, kan dit live volgen via facebook...

12 januari 2017 Food Awards
Finalisten voor F&B Professional of the Year ’17 bekend

Tijdens de Horecava zijn de drie finalisten bekendgemaakt die meedingen naar de titel 'F&B Professional of the Year 2017'. Onder het toeziend oog van vele horecaprofessionals, maakt René Giel van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) de genomineerden bekend....

22 december 2016 Food Awards Hotel
Wie verdient de titel F&B Professional of the Year ‘17?

Vanaf nu kun je via de website van de AF&BM je stem uitbrengen op een van de negen genomineerden voor de felbegeerde titel: F&B Professional of the Year ’17. Dit kan tot uiterlijk 11 januari 15.45 uur waarna er op deze dag, in het InnovationLAB op de Horecava, bekend wordt gemaakt wel...

13 december 2016
AF&BM: veel nominaties voor F&B Professional of the Year

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkt ook de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) in het aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year 2017. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het t...

3 oktober 2016 Restaurant
Wie wordt F&B Professional 2017?

Nu het einde van dit jaar langzaam in zicht komt, begint het bij veel F&B Professionals alweer te kriebelen. De F&B Professional of the Year verkiezing komt er weer aan! Afgelopen jaar kreeg ‘F&B Professional of the Year 2016 winnaar’ Eric Andersen met deze titel een mooie be...

10 augustus 2016 Food
Resultaten uit studie over F&B-sector gepubliceerd

De resultaten uit de Edelman Trust Barometer 2016-resultaten voor de voedsel- en levensmiddelenindustrie zijn recentelijk gepubliceerd. Deze resultaten maken deel uit van de Edelman Trust Barometer 2016. Begin dit jaar zijn daarvoor de algemene resultaten gepubliceerd. Recentelijk is er een substudi...

9 juni 2016 Food Drinks
AF&BM Social Event, ChâteauHotels & -Restaurants

Een weekend met 70 F&B professionals en aanhang naar Zuid-Limburg. Vrijdagmiddag blijkt voor veel vakgenoten een uitermate mooi moment om dan ook maar meteen vroeg het weekend in te luiden. Zuid-Limburg, je zal er maar wonen… Juist ja. Want terwijl het in de rest van Nederland stralend we...

31 mei 2016
Breed F&B-aanbod kan een nadeel zijn

Traditionele hotels blijven moeite houden om niet-gasten kennis te laten maken met hun F&B-aanbod. Inntel Hotels Art Eindhoven kampt ook met dit probleem, maar ziet wel een groei in het aantal niet-gasten binnen de F&B, mede door de recente verbouwingen. Pieter Bruns, general manager, en Toon van L...

30 mei 2016
Tim Gilissen is een GM met toekomstvisie

In het Noord-Limburgse Baarlo heeft Sandton Château de Raay met Tim Gilissen een kasteelheer aangetrokken met gevoel voor rentmeesterschap. De roots van de nieuwe general manager, die in april jl. overstapte van Château Sint Gerlach in Houthem, liggen in landelijk gelegen Limburgse hotels. Eerde...

30 mei 2016
"Hospitality is plezier maken"

Wat is een special over F&B in de hotellerie zonder een vestiging van Van der Valk? De vestiging in Eindhoven is zeer de moeite waard, aangezien 3,5 jaar geleden een flinke verbouwing heeft plaatsgevonden en een grote multifunctionele zaal van bijna 1000 vierkante meter werd bijgebouwd. Isabel de C...

27 mei 2016
Blue Collar Hotel: een ode aan de gewone man

De naam Blue Collar Hotel is niet voor niets gekozen. Je hebt namelijk witte boorden en blauwe boorden, waarbij de blauwe boorden toebehoorden aan de arbeiders en de witte boorden aan de mannen in pak. Het hotel is gebouwd in een voormalige fabriek van Philips en er hangt als eerbetoon aan de arbe...

26 mei 2016
Een F&B-onderneming waar je van kunt leren

Eindhoven is groot geworden door en met Philips. Op de High Tech Campus studeren en werken 10.000 mensen en op het oude terrein van Philips wordt op een open manier gewerkt aan innovaties. Op het gebied van F&B kunnen hoteliers leren van de bedrijfsvoering van de F&B-outlets op de campus. Collin...

20 mei 2016
nhow Rotterdam opent nieuwe ruimte voor events

In nhow Rotterdam vond gisteravond de lancering plaats van een nieuwe Meetings & Events ruimte, gesitueerd op de 6e etage in het iconische gebouw De Rotterdam. Hotspot Het 4-sterren lifestyle en design hotel nhow Rotterdam is sinds in 2014 een hotspot voor toeristen, zakelijke reizigers en ras...

29 april 2016
Local flavour

‘The best surprise is no surprise’. Met dit adagium in gedachte, stortte de internationale ketenhotellerie zich in de jaren ’60 op het fenomeen standaardisatie. Waar het voordien voor de internationale reiziger altijd maar afwachten was welke kwaliteit hij of zij aan zou treffen, zorgen de k...

14 april 2016
Element Hotel opent deuren

Starwood Hotels & Resorts Worldwide kondigt de opening aan van het duurzame Element Hotel in Nederland. Element Amsterdam is het tweede Element Hotel in Europa, in navolging van het Element Frankfurt Airport Hotel dat in 2014 werd geopend. Element Amsterdam is gelegen aan de bruisende Zuidas, het ...

8 april 2016
NH Collection gelanceerd

Met de heropening van drie van de twaalf Amsterdamse hotels van NH Hotel Group is gisteren het upper-upscale merk NH Collection officieel gelanceerd in Nederland. Na een periode van renovatie zijn NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, NH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace in het b...

25 maart 2016
Hospitality management 25 Jaar: Postillion Utrecht Bunnik

In december 2011 bezocht Hospitality Management het Postillion Utrecht Bunnik. Onlangs heeft het hotel een verbouwing ondergaan, maar zelfs al in 2011 was het een imposant hotel... Snelweghotel Het is lang geleden dat we een 'snelweghotel' in de schijnwerpers, dan wel koplampen gezet hebben....

21 maart 2016
Louvre Hotels Group groeit door

Na een succesvol 2015, hebben Louvre Hotels Group en Jin Jiang International onlangs op de ITB Trade Show in Berlijn hun plannen voor 2016 gepresenteerd. De focus ligt op het versterken van het internationale portfolio van met name de merken Golden Tulip en Campanile. Nieuwe markten Louvre Ho...

10 maart 2016
AF&BM bestuur heeft drie nieuwe leden

Na jaren van inzet hebben Pieter van Opheusden (Koninklijk Theater Carré), Suzanne de Zwaan (Park Hotel Amsterdam) en Harm van Beurden (Kapellerput) hun bestuursfunctie voor de Association of Food & Beverage Management (de netwerkvereniging voor F&B professionals) overgedragen. Hiermee hebben zij ...

8 maart 2016
Wat is de impact van online reviews?

De AF&BM viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en trapte het jubileumjaar gisteren af met een eerste themabijeenkomst over de impact van online reviews. De bijeenkomst werd gehouden in het Amsterdamse NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Foto: Ronald Voorn Hoe kun je reviews beïnvloeden...

7 maart 2016
Trend: Hotelrestaurants worden sterrenzaken

Michelinsterren en hotels. Lang leek deze combinatie onmogelijk, maar niets is minder waar. Hotels zijn de meest opvallende stijger binnen het Michelinsterrensegment. Wat levert een Michelinster een hotel in de breedte op? Foto: Joelia in Rotterdam Hilton Rotterdam In Rotterdam is niet dire...

26 februari 2016
Hospitality Management 25 jaar: Interview Chris Luken 2010

Hospitality Management bestaat dit jaar 25 jaar en dat is direct een mooie gelegenheid om het verleden en het heden te verenigen. Hieronder lees je het interview met Chris Luken uit 2010 terug. De laatste keer dat Hospitality Management uitgebreid met Luken sprak, was in 2005. Toen sloot Fletc...

29 januari 2016
Eric Andersen F&B Professional Of The Year 2016

Na een zeer spannende finale heeft Eric Andersen de titel F&B Professional Of The Year in de wacht gesleept. De drie finalisten presenteerden zich vorige week aan de jury, die bestaat uit juryvoorzitter Rein Rambaldo (Mama Kelly), Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Paul Sprakel (Hospitality Man...

21 januari 2016
Spanning loopt op bij F&B-professionals

De spanning loopt hoog op bij de finalisten voor de uitverkiezing van F&B Professional Of The Year 2016. De strijd is voorlopig nog even niet gestreden. Tijdens de finale op vrijdag 22 januari presenteren de finalisten zich immers aan een vernieuwde jury bestaande uit juryvoorzitter Rein Rambaldo (...

13 januari 2016
Finalisten F&B Professional Of The Year bekend

Aan het eind van elk jaar barst de strijd tussen de genomineerden voor de verkiezing van ‘F&B Professional of the Year’ weer in alle hevigheid los. Na een ludieke en wervelende strijd, die de afgelopen weken plaatsvond, zijn de drie finalisten op woensdag 13 januari tijdens het 60-jarig bestaa...

4 januari 2016
De 10 best gelezen artikelen van 2015

Dit waren de 10 best gelezen artikelen van 2015 op hospitality-management.nl. Er werd opvallend veel gekeken naar de vacatures en ook de downloads bleken ongekend populair. Daarnaast werd er binnen de website veel gezocht naar nieuws over bepaalde onderwerpen, getuige de activiteit binnen het nieu...

28 december 2015
F&B Professional of the Year: Stem nu!

Wie wordt F&B Professional of the Year 2016? Het lot van de genomineerden ligt in jouw handen. Via de poll op onze site kun je vanaf nu stemmen op jouw favoriet. De poll vind je midden op de webpagina. Op de foto van links naar rechts: Bram Brekelmans, Richard Duizendstra, Tim Schimmel, Eric And...

24 december 2015
AF&BM: Je kunt bijna stemmen!

Stem jij op jouw F&B Professional of the Year? Vanaf 10.00 kun je op maandag 28 december stemmen via deze website. De poll vind je midden op de webpagina. De genomineerden Eric Andersen | NHTV, Breda Richard Duizendstra | Brasserie Flo, Maastricht Sam Holtus & Jasper Kool | Tosti van Josti, De...

15 december 2015
Interview: Adlon Kempinski Hotel Berlijn (video)

De Nederlander Emile Bootsma is general manager van het Adlon Kempinski hotel in Berlijn. Het luxueuze vijfsterrenhotel is gevestigd bij de Brandenburger Tor en heeft al veel beroemdheden mogen verwelkomen; van Charlie Chaplin en Michael Jackson tot Queen Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. W...

14 december 2015
AF&BM: Sam Holtus & Jasper Kool Genomineerd voor F&B Professional of The Year

Nog nooit eerder werd een ondernemersduo genomineerd voor F&B Professional of the Year! Met hun droom om mensen met een beperking zich te helpen ontwikkelen richting de arbeidsmarkt ontstond, onder leiding van Sam Holtus en Jasper Kool, Tosti van Josti in Den Haag. Mede hierdoor hebben zij een wel...

11 december 2015
AF&BM: Andri Jansen GENOMINEERD VOOR F&B PROFESSIONAL OF THE YEAR!

Andri is in staat om op energieke wijze zowel leiding te geven aan het serviceteam van het hotel en kasteel als aan het restaurant. Hij wordt beschreven als een geboren leider die de rust kan bewaren als het nodig is en die verder kan kijken dan alleen F&B. Feilloos schakelen in rollen Andri ...

10 december 2015
AF&BM: Eric Andersen GENOMINEERD VOOR F&B PROFESSIONAL OF THE YEAR!

Eric Andersen is mede genomineerd voor F&B Professional of the Year, omdat hij in zijn functie als lector ‘zijn’ studenten van de NHTV een kijkje gunt in de trends en ontwikkelingen op de werkvloer. Sporen verdiend Niet alleen het feit dat hij deze nieuwe generatie op het gebied van Food...

9 december 2015
AF&BM: Richard Duizendstra GENOMINEERD VOOR F&B PROFESSIONAL OF THE YEAR!

Richard Duizendstra (Brasserie Flo, Maastricht) weet wel hoe hij zijn team motiveert. Dat in combinatie met zijn drive om zichzelf en daarmee anderen op het gebied van F&B te inspireren, heeft ervoor gezorgd dat hij is genomineerd voor de titel F&B Professional of the Year. Plek gevonden Voor...

8 december 2015
AF&BM: Bram Brekelmans GENOMINEERD VOOR F&B PROFESSIONAL OF THE YEAR!

De basisvaardigheden van een uitstekende gastheer, zijn leidinggevende kwaliteiten richting zijn team én zijn initiatiefrijke persoonlijkheid maken Bram Brekelmans een potentiële kandidaat voor F&B Professional of the Year. Nieuw concept: Gustafson Bram is jong en enthousiast en werkt momente...

7 december 2015
AF&BM: Tim Schimmel genomineerd voor F&B Professional of the Year!

Tim Schimmel, Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom. Waar Tim Schimmel na zijn opleiding aan de NHTV als marketing assistent bij Amrâth begon, werd snel duidelijk dat zijn passie toch echt binnen de F&B lag. Inmiddels is hij Duty Manager bij het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel de Draak, wa...

3 december 2015
Genomineerden F&B Professional of the Year bekend!

Tijdens de themabijeenkomst ‘Leiderschapsstijlen’ van de AF&BM bij pop-up restaurant en hotel ‘Gustafson’, zijn afgelopen dinsdag 1 december de genomineerden die meedingen naar de titel van ‘F&B Professional of the year 2016’ bekendgemaakt. Foto van links naar rechts: Bram Brekelman...

5 november 2015
Ben jij de 'F&B professional of the year'?

Ben je een F&B professional in hart en nieren? Of heb je een collega met een gezonde dosis ondernemerschap in zijn of haar DNA en is hij of zij een gedreven succesvolle F&B prof? Aarzel dan niet en geef jezelf op of je collega. Mail je gegevens naar "info@afbm.nl" Foto: Voorzitter van AF&BM Ren...

2 november 2015
AF&BM: Interview met Bobby van Galen

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd...

30 oktober 2015
AF&BM: Interview met Yuri Dries

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd...

27 oktober 2015
AF&BM: Interview met Iris den Dekker

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd...

23 oktober 2015
Nieuwe algemeen directeur Joannes Hospitality

Marc van den Broek is onlangs aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van Joannes Hospitality. Hij volgt daarmee Klaas van Leengoed op. Joannes Hospitality exploiteert twee hotels in Noord-Brabant: Landgoed Huize Bergen in Vught en Eigentijdserf in Westelbeers. Ervaring Van den Broek is af...

22 oktober 2015
AF&BM: Interview met Reint van Rooij

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u ook beni...

20 oktober 2015
AF&BM: Interview met Suzanne de Zwaan

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd...

14 september 2015
Verslag AF&BM: binden en verbinden

Wat gebeurt er momenteel precies op de arbeidsmarkt? En welke factoren hebben daar eigenlijk invloed op? De markt verandert in rap tempo. De vergrijzing is ingezet en er komen steeds weer nieuwe generaties bij. Generaties die ieder hun eigen leiderschapsstijl met zich meedragen. Enerzijds door de ...

23 juli 2015
Dineren in een rijdende trein

Bobby van Galen, F&B Professional of the Year 2015, blijkt een grote inspiratie voor velen. Met Hoftrammm zette hij een origineel concept op de kaart, namelijk dineren in een rijdende Haagse tram. Panorama Rail Restaurant heeft dit concept in een ander jasje gestoken en biedt vanaf eind augustus de...

7 juni 2015
Verslag AF&BM in Hamburg (2)

Het is klein Italië in Hamburg. De aaneenschakeling van de Hamburgse versnaperingen in de afgelopen uren maken plaats voor een bezoek aan I Vigneri Osteria Enoteca. Een elegant Italiaans restaurant in het hartje van Hamburg. De unieke combinatie van de Italiaans sprekende bediening en het heerlij...

6 juni 2015
Verslag AF&BM in Hamburg (1)

Ken je het verhaal van de bus die naar Hamburg ging? Nou, hij ging niet.. Dat zou nog eens een spectaculaire wending zijn! Zeker nadat de AF&BM vorig jaar met het social event een soortgelijke ervaring had met de net gedoopte spiksplinternieuwe boot die uiteindelijk werd ingewisseld voor een bus. ...

5 juni 2015
AF&BM Social Event in Hamburg

De AF&BM stelt zijn leden steeds voor verrassingen. In positieve zin, welteverstaan. De deelnemers aan het Social Event zijn nu immers onderweg naar Hamburg, in plaats van het eerder aangekondigde Luxemburg. Ideale locatie Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland, en is prachtig ...

4 juni 2015
Topchef naar Bilderberg Garden Hotel

De Kersentuin, het restaurant van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam wordt deze zomer flink aangepakt. In september wordt de zaak heropend en zal sterrenchef Stefan van Sprang de touwtjes stevig in handen hebben. Sterrenchef Van Sprang is een vermaard chef, en bekend van zijn innovatiev...

3 juni 2015
Speciaal voor jou: Hotel & Food & Beverage

Voor alle F&B-managers (en natuurlijk ook voor alle andere geïnteresseerden): de gratis online editie van Hotel & Food & Beverage. Lees alles over nightlife in hotels, cocktail stripping en Wereldeters en life cooking bij Van der Valk Ridderkerk. Rotterdam special In deze editie van Hotel & Fo...

8 mei 2015
INK Hotel Amsterdam opent deuren

Het INK Hotel aan de Niewezijds Voorburgwal in Amsterdam heeft de deuren geopend. Het naar eigen zeggen eigentijdse en vernieuwende lifestyle hotel behoort tot de MGallery Collection. Net zoals de andere vestigingen van de collectie is het INK Hotel Amsterdam geïnspireerd door zijn eigen authentie...

16 april 2015
Harbour Club Kitchen opent in Amsterdam

In het hart van Amsterdam Oud-Zuid zal binnenkort de vijfde vestiging van The Harbour Club zijn deuren openen. The Harbour Club Kitchen, een nieuw restaurantconcept, is het resultaat van een joint venture tussen Apollo Hotels & Resorts en The Harbour Club. Het wordt gevestigd in het Wyndham Apollo ...

31 maart 2015
AF&BM leert je netwerken

Netwerken is enorm belangrijk. Je leert mensen kennen die jou anders leren denken. Je komt in aanraking met de persoon die jou de baan van je leven kan geven. Of je ontmoet diegene die jou weer in contact brengt met de leverancier waar jij net naar op zoek bent. Vaardigheden Bij netwerken moe...

26 maart 2015
Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

Edwin van den Heijkant (1977) is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat. Edwin van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hi...

17 maart 2015
De lunch wordt Belgischer

2008. Het jaar waarin de financiële crisis begon en het zakendiner plaatsmaakte voor de zakenlunch. Hoe spelen hoteliers in op deze ontwikkeling? Kiezen ze voor een buffet of een menu? En welke trends zijn er wat betreft de hotellunch? We spreken met Harm van Beurden, F&B servicemanager bij Kapell...

6 maart 2015
De top 10 hoteltrends in 2015

In de Verenigde Staten was 2014 het jaar van robots, marihuanatoerisme en de opkomst van bestemmingen in de ‘Midwest’. Voor 2015 zijn er binnen de hotellerie – zowel binnen als buiten de VS – verschillende voorspellingen gedaan. Wordt 2015 het jaar van tech, millennials en F&B? Wij presente...

5 maart 2015
"Ik wil Hofftrammm op de kaart zetten"

In het Tobacco Theater in Amsterdam werd tijdens het jaargala van de AF&BM eind januari bekend wie zich F&B Professional of the Year 2015 mag noemen: Bobby van Galen. Hij is oprichter en eigenaar van het rijdende tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag. Wij spreken met Bobby over deze overwinning en o...

30 januari 2015
Bobby van Galen F&B Professional of the Year

Roffel, roffel, roffel... De spanning is al wekenlang opgebouwd en via hospitality-management.nl mocht men de afgelopen weken stemmen op zijn of haar favoriete F&B professional. Het interview met Suzanne de Zwaan in Hospitality Management maakte al een en ander los, waarna de poll op de website ov...

23 januari 2015
Vincent Schuit Operations Manager Westduin

Vincent Schuit is sinds een aantal maanden actief als Operations Manager bij Golden Tulip Strandhotel Westduin gelegen in Vlissingen/Koudekerke. 20 jaar geleden begon hij hier al als F&B coördinator: “Het voelt vertrouwd om weer terug te zijn bij Golden Tulip Strandhotel Westduin.” Schuit hee...

21 januari 2015
Nieuwe GM voor I-Dock restaurant

Hermen Nijhuis is de nieuwe General Manager van I-Dock Bar, Restaurant & Marina Terrace op het Amsterdamse IJdok. In de afgelopen 5 jaar heeft Hermen bij verschillende hotels in Amsterdam de functie van F&B manager bekleed, daarvoor heeft hij verschillende F&B functies verricht binnen Holland Casi...

19 januari 2015
Schuuring is F&B-manager Hilton Amsterdam

Ruben Schuuring (28) is benoemd tot Food & Beverage Manager van Hilton Amsterdam. In deze job is hij verantwoordelijk voor alle strategische en operationele zaken op het gebied van eten en drinken in het hotel aan de Apollolaan. Librije's Zusje Na de hotelschool vervulde hij diverse F&B-functi...

14 januari 2015
Dit zijn de drie finalisten!

De poll is gesloten. Nu is bekend wie de drie finalisten zijn die kans maken op de titel 'F&B Professional of the Year'. De strijd om de meeste stemmen was ongemeen fel en werd deels uitgevochten via social media. Een overweldigend aantal stemmen werd dit jaar geteld, waarbij de drie finalisten in...

9 januari 2015
Last Call: je kunt nog stemmen!

Wie wordt F&B Professional Of the Year? Stem nu op jouw favoriet. Op deze pagina kun je middels de poll jouw keuze aangeven. De poll vind je in het midden van deze webpagina. Stemmen kan nog tot woensdag 17 januari 10.00 uur! ...

30 december 2014
Wie nomineer jij als F & B professional?

Vanaf donderdag 1 januari kun je via de poll op deze website stemmen op één van de vijf genomineerden voor F & B professional of the year! Genomineerden De 5 genomineerden zijn: Arjan van Dalen, Kimberley Krebs, Lex Moerke, Bobby van Galen en Albert Kooy. Lees hier meer over de genomineerden....

12 december 2014
Even voorstellen: de vijf kanshebbers

Voordat je gaat stemmen binnenkort, is het natuurlijk handig om de 5 genomineerden voor de titel F&B Professional of the Year wat beter te leren kennen. Bij deze bieden we je die gelegenheid. De 5 genomineerden zijn: Arjan van Dalen, Kimberley Krebs, Lex Moerke, Bobby van Galen,en Albert Kooy....

4 december 2014
AF&BM: de vijf genomineerden

Tijdens de bijeenkomst Food For Thought van de AF&BM bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten zijn de 5 genomineerden bekend gemaakt voor de strijd om de titel F&B Professional of the Year. Social media Opvallend dit jaar is dat er massaal kandidaten zijn voorgedragen via Twitter, Faceboo...

2 december 2014
De 5 genomineerden zijn bekend!

Wie volgt Yuri Dries op en mag zich een jaar lang F&B Professional of the Year noemen? ?De genomineerden voor de titel 'F&B Professional of the Year 2015' zijn bekend. Het was spannend, maar dit zijn dan de vijf terechte genomineerden (in willekeurige volgorde). Morgen meer informatie over deze pr...

25 november 2014
Wie zijn de genomineerden?

De AF&BM organiseert alweer voor de vijfde keer de verkiezing F&B Professional of the Year. Dit jaar rond het thema 'concepten'. Het neerzetten van succesvolle concepten zegt tegenwoordig alles over de kwaliteiten die je als F&B-eindverantwoordelijke moet bezitten. Populaire verkiezing Dat de...

14 november 2014
AF&BM bestuur bedankt partners

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) is hèt netwerk voor eindverantwoordelijke Food & Beverage professionals. Zij organiseert hoogwaardige themabijeenkomsten en sociale evenementen voor haar 125 leden. Dit kan zij echter niet zonder de steun van haar 20 founding partners. Om de par...

12 november 2014
Nieuwe F&B-manager Dolce La Hulpe Brussels

Het hotel Dolce La Hulpe Brussels heeft het genoegen om de benoeming aan te kondigen van Jean-François Fortmann als nieuwe Directeur Food & Beverage. Dynamiek Jean-François Fortmann heeft reeds 17 jaar ervaring in de restaurantsector, en heeft de bijhorende expertise verworven om een nieuwe...

10 november 2014
“Het ‘yes I can’ is ons op het lijf geschreven”

Tussen Huis ter Duin en het Palace Hotel bestaat een samenscholingsverbod; het is maar dat u het weet. (Art. 2.1.1.1. Sanctie: boete of hechtenis.) Dat heeft gelukkig ‘gewoon’ te maken met de rits cafés en kroegen aldaar, en de ietwat baldadige bezoekers van die etablissementen. Geen lokale t...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: