De afgelopen weken kon het publiek stemmen op de 15 genomineerden voor de Association of Food & Beverage Management (AFBM) F&B Professional of the Year Award 2026. Dat werd massaal gedaan - er kwamen duizenden stemmen binnen. Na het tellen van de stemmen vormden de tien kandidaten met de meeste stemmen de top 10.
Deze 10 kandidaten ontvingen aansluitend een aanvullende opdracht. In een pitch van 60 seconden kregen zij de kans om de AFBM-ambassadeurs te overtuigen van hun leiderschap, visie en inspirerende rol binnen het F&B-vak, en daarmee een plek in de finale verdienen.
Na zorgvuldige beoordeling van deze ingezonden video’s hebben de AFBM-ambassadeurs drie kandidaten geselecteerd die op basis van hun inzending doorgaan naar de finale en mogen strijden om de titel F&B Professional of the Year 2026.
De drie finalisten
In willekeurige volgorde
- Ivo de Beus | assistant F&B Director, Hotel Okura Amsterdam
- Janiek van den Broeck | maître d’hôtel & eigenaresse, Boutique Hotel & Restaurant The Church
- Pierre Haenen | directeur, Beaumont Hotel
De finale
Op 29 januari 2026 maakt de vakjury een tour door Nederland en bezoekt zij op één dag alle drie de finalisten op hun eigen locatie. Tijdens dit jurybezoek krijgen Ivo, Janiek en Pierre de gelegenheid om de jury te laten ervaren waarom zij met recht aanspraak maken op de titel F&B Professional of the Year 2026.
De vakjury 2026
- Godfried van der Lugt | managing director, Gault&Millau
- Iris Kranenburg | hoofdredacteur, Entree Magazine
- Paul Sprakel | uitgever, Hospitality Management
- Maaike de Reuver | hoofdredacteur, Food Inspiration
- Maarten Wessels | eigenaar, Wessels Trainingen
- Yaron Jansen | F&B Professional of the Year 2025 en operationeel directeur, Hotel De L’Europe
De jury staat onder voorzitterschap van Marcha Workel / voorzitter van de AFBM.
Na afloop van de jurybezoeken gaat de vakjury in beraad en wordt bepaald wie zich F&B Professional of the Year 2026 mag noemen. Tijdens het AFBM Jaargala op 31 januari 2026 bij Hotel Winselerhof by Flow the Collection in Landgraaf wordt bekend aan wie Yaron Jansen het stokje overdraagt. De winnaar ontvangt naast de award, de eer en bijbehorende media-aandacht een AFBM-jaarlidmaatschap én een culinaire prijs.
Over AFBM
De AFBM is al bijna 35 jaar hét netwerk voor F&B-professionals in Nederland. Met ruim 120 leden en 22 partners biedt het netwerk een combinatie van kennisdeling, inspiratie, ontspanning en volop netwerkmogelijkheden.
AFBM stimuleert samenwerking binnen de branche en houdt professionals up-to-date met de laatste trends en ontwikkelingen. Een netwerk vóór en dóór F&B-professionals.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.