Dit zijn de finalisten die strijden om de titel: 'F&B Professional of the Year 2023'

Auteur: Redactie
Mensen 15 december 2022
Dit zijn de finalisten die strijden om de titel: 'F&B Professional of the Year 2023'

Het is bekend wie er gaan strijden om de titel F&B Professional of the Year 2023. De winnaar wordt op 7 januari 2023 tijdens het jaarlijkse gala van de AF&BM bekendgemaakt. De jury zal aanstaande dinsdag 20 december de drie finalisten in hun eigen bedrijf bezoeken om vervolgens een winnaar te kiezen.

De drie finalisten zijn: Mark Roselle (locatiemanager Hutten Catering/Philips Stadion Eindhoven), Naomi Bormans (F&B manager Château St. Gerlach, Valkenburg) en Lendl Mijnhijmer (Wine director Restaurant Bougainville/Hotel TwentySeven, Amsterdam).

Halverwege november maakte de AF&BM de tien kandidaten voor de prestigieuze prijs bekend. Het publiek kon op deze tien professionals stemmen. De stemmen van het publiek telden voor vijftig procent mee, de ander helft werd door de jury bepaald. De tien deelnemers motiveerden hun deelname aan de wedstrijd middels een vlog of presentatie, waarin zij toelichtten waarom zij door moesten naar de finale.

Aanstaande dinsdag 20 december worden de finalisten bezocht door de jury. Tijdens het bezoek van de jury hebben de finalisten precies een uur de tijd om de jury te overtuigen. Na afloop wordt de winnaar bepaald. Op 7 januari 2023, tijdens het jaarlijkse gala van de AF&BM, wordt de winnaar bekendgemaakt.

Vorige winnaars

In 2021 won Mehrsa Ghadiri, toenmalig F&B Manager van het INNSiDE by Meliá hotel in Amsterdam de titel F&B Professional of the Year. In 2022 werd de award niet uitgereikt. Ghadiri is inmiddels Assistant Director of Food & Beverage van The Carlyle Hotel in New York en columniste van Hospitality Management.

De vorige winnaars:

2021: Mehrsa Ghadiri
2020: Agnes Raggers
2019: Lieke Weerdenburg
2018: Ruth Engels
2017: Maurice van Rossum
2016: Eric Andersen
2015: Bobby van Galen
2014: Yuri Dries
2013: Iris den Dekker
2012: Reint van Rooij
2011: Suzanne de Zwaan

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws