Lieke Weerdenburg F&B Professional of the Year 2019

4 februari 2019 | Thijs Jacobs

Tijdens het AF&BM-jaargala in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky heeft Lieke Weerdenburg, F&B Manager van Van der Valk Hotel Uden Veghel, de F&B Professional of the Year Award 2019 in ontvangst genomen.

De finalestrijd ging dit jaar tussen Lieke Weerdenburg, Caroline van den Hoogen (Van der Valk Hoorn) en Tim Maathuis (Conservatorium Hotel Amsterdam). Na een spannende verkiezingsstrijd tussen tien genomineerde F&B-professionals kreeg zij van het publiek en collega-professionals de meeste stemmen.

Vakjury on Tour

Voor de negende editie van de door de AF&BM georganiseerde verkiezing is de jury ‘on tour’ gegaan om de kwaliteiten van de finalisten te beoordelen. Tijdens bedrijfsbezoeken presenteerden de professionals zich op geheel eigen wijze in hun eigen habitat aan de vakjury. Naast de beoordeling van managementkwaliteiten en aantoonbare successen lette de jury dit jaar extra op de sociaal maatschappelijke thema’s: minder en verantwoord alcoholgebruik en bewuste en gezonde voeding. Bekijk onder de tekst het videoverslag van de jurybezoeken.

Deskundig oordeel

Onder leiding van juryvoorzitter Maarten Wessels (Wessels Trainingen) beoordeelde de vakjury de presentaties van de finalisten en motiveerde de jury waarom Lieke het verschil maakt en de titel verdient. Juryleden Ruth Engels (F&B Professional of the Year ’18), Frank Lindner (Food Inspiration), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management) en Demian van der Reijden (Misset Horeca) waren het snel met elkaar eens.

Zij maakt het verschil!

Uit handen van AF&BM-voorzitter René Giel kreeg Lieke tijdens het jaargala van de netwerkvereniging voor F&B-professionals de award uitgereikt. “Haar presentatie was zeer creatief, vol met passie en verrassingen. Lieke heeft een duidelijke visie op F&B binnen haar hotel, en geniet duidelijk het vertrouwen van zowel de hoteldirectie als haar team. Op alle F&B-aspecten van het hotel drukte ze in meer of mindere mate haar stempel en ze geeft op heldere en meetbare manier invulling aan de maatschappelijke thema's die voor deze verkiezing zijn aangewezen”,  aldus juryvoorzitter Maarten Wessels.

Ambassadeurs voor vak

Ondanks dat zij de titel helaas niet wonnen zijn ook Caroline en Tim echte ambassadeurs voor het mooie en dynamische F&B-vak. Twee waardige finalisten waarbij F&B door de aderen stroomt.

Foto: Cynthia van Dijke Fotografie

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Hoezo teveel?

Ongeveer 15.000 kamers waren er in Amsterdam en Schiphol bij elkaar in 1996. Ook toen al werd er geroepen ‘teveel!’ Nu, 22 jaar later, zijn er bijna 3 keer zoveel kamers in dit gebied, zijn er plannen voor nog duizenden kamers, en roepen we nog steeds ‘teveel!’ En dat terwijl...

Opening Internationaal Marriott
Mariott International opent 7000ste hotel in Hong Kong

Marriott International vierde onlangs de opening van zijn zevenduizendste hotel – het St. Regis Hong Kong. Dit schitterende, 27 verdiepingen tellende luxe hotel met butlerservice en meerdere restaurants staat symbool voor Marriotts wereldwijde expansiestrategie met een buitensporige focus op h...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Hotel Opening
Eerste Leonardo Royal Hotel opent in Nederland

Op maandag 15 april, de geboortedag van Leonardo da Vinci, heeft het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, met als afkorting LRHA, haar deuren geopend. Het allereerste Leonardo Royal Hotel in Nederland is gevestigd in een nieuw gebouw van 18 verdiepingen in het Amstelkwartier met maar liefst 490 kamers. ...

Interview Longread
Zo ga je om met bedrijfskleding in je hotel

Binnen de hotellerie is het dragen van bedrijfskleding zeer gebruikelijk. Het verhoogt de herkenbaarheid van de medewerkers en straalt professionalisme uit. Maar dan moeten de kleding en de uiterlijke verzorging wel helemaal in balans zijn. Anne-Marie van Leggelo is etiquette-expert en legt uit waar...

Achtergronden
Download de nieuwe uitgave van Hospitality Management

De aprileditie van Hospitality Management is weer uit. Dit keer aandacht voor de hotelkamer en interieur, waarbij Carlo Slag, eigenaar van Preston Palace hotel, en Debbie Zeeuw van der Laan, designer bij Valk Design, ons bijpraten over recente verbouwingen, hotelkamertrends en investeringen. Tapijt ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: