Ruth Engels (INK Hotel) F&B Professional '18

3 februari 2018 | Thijs Jacobs
Ruth Engels (INK Hotel) F&B Professional '18<

De jaarlijkse strijd om de titel ‘F&B Professional of the Year’ is inmiddels een gegeven binnen de branche. Onverminderd fanatiek namen Ruth Engels van INK Hotel Amsterdam, Jeroen Taillie van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en Aukje van Dongen van NH Collection Eindhoven City Centre het dit jaar in het allerspannendste gedeelte, de finale, tegen elkaar op.

Vloggende finalisten

De nieuwe generatie F&B Professionals verandert in rap tempo, zo ook de selectiecriteria rondom de bloedstollende finale. Zo gaven de finalisten de toeschouwers en de jury dit jaar een kijkje in hun leven middels een vlog. Naast een presentatie in Koninklijk Theater Carré, met daarin hun aantoonbare successen en kwaliteiten, gaven deze vlogs een goed en dynamisch beeld van hun werkdag én hun team. Ook werd er nadruk gelegd op hun prestaties op het gebied van culinair ondernemerschap, social media, new generation en ambassadeurschap. Een belangrijk scala aan benodigde kwaliteiten voor een F&B Professional anno nu.

Jury

En wie kunnen nu beter oordelen over de kwaliteiten en successen van de finalisten dan een zorgvuldig samengestelde jury bestaande uit vakgenoten? Onder leiding van juryvoorzitter Maarten Wessels (Wessels Trainingen) namen F&B Professional of the Year 2017 Maurice van Rossum, Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof ), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en Paul Sprakel (Hospitality Management), de drie finalisten zorgvuldig onder de loep.

Winnares!

Op geheel passende wijze werd tijdens het AF&BM jaargala op de SS te Rotterdam de award, door voorzitter René Giel, uitgereikt aan de winnares Ruth Engels. "Ruth is een dame die vanuit haar hart vertelt. Alles wat ze zegt ademt F&B, ze deelt haar kennis en dat doet ze niet alleen binnen haar team maar ook internationaal binnen de Accor-groep. Tussen de mensen, daar staat ze. Van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega's proeven van de wijnen voor een nieuw wijn/spijs combinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij F&B aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK maakt zij F&B aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht! Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven."

Professionals

Winnaar of niet, ook professionals als Jeroen en Aukje blijven belangrijk en het verschil maken voor het F&B-vak. Ook minstens zo belangrijk zijn de geluiden en de feedback uit hun teams. Jeroen heeft volgens hen de kracht om uniek te zijn en wordt geprezen om zijn enthousiasme, vindingrijkheid en creativiteit. Aukje wordt getypeerd als toegewijd en energiek en prikkelt haar team tot ultieme prestaties. Ze zijn uiteindelijk alle drie een aanwinst voor de branche!

Meer info: www.afbm.nl,  info@afbm.nl
Foto: Henk-Jan Winkeldermaat, www.punkmedia.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Hotel Achtergronden
Preston Palace heeft een eigen 'geluksmakelaar'

Ze is efficiënt, attent, ervaren, vriendelijk en ze weet álles over trouwen. Dat is Wendy, de Weddingplanner van Preston Palace. Ze doet alles voor de mooiste dag van haar gasten en werkt exclusief voor dit all-inclusive hotel. En dat doet ze goed. Geluksmakelaar "Ik geniet er...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Economie Achtergronden
De beste bestemmingen om in vastgoed te investeren

Door de groei binnen de toeristische sector blijft op het gebied van korte termijn-verhuur voor huiseigenaren en investeerders een rendabele bezigheid. Er zijn namelijk nog altijd veel interessante bestemmingen die snel rendement kunnen opleveren. Welke dat precies zijn, weet HomeToGo je te vertelle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: