Ruth Engels (INK Hotel) F&B Professional '18

3 februari 2018 | Thijs Jacobs
Ruth Engels (INK Hotel) F&B Professional '18<

De jaarlijkse strijd om de titel ‘F&B Professional of the Year’ is inmiddels een gegeven binnen de branche. Onverminderd fanatiek namen Ruth Engels van INK Hotel Amsterdam, Jeroen Taillie van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en Aukje van Dongen van NH Collection Eindhoven City Centre het dit jaar in het allerspannendste gedeelte, de finale, tegen elkaar op.

Vloggende finalisten

De nieuwe generatie F&B Professionals verandert in rap tempo, zo ook de selectiecriteria rondom de bloedstollende finale. Zo gaven de finalisten de toeschouwers en de jury dit jaar een kijkje in hun leven middels een vlog. Naast een presentatie in Koninklijk Theater Carré, met daarin hun aantoonbare successen en kwaliteiten, gaven deze vlogs een goed en dynamisch beeld van hun werkdag én hun team. Ook werd er nadruk gelegd op hun prestaties op het gebied van culinair ondernemerschap, social media, new generation en ambassadeurschap. Een belangrijk scala aan benodigde kwaliteiten voor een F&B Professional anno nu.

Jury

En wie kunnen nu beter oordelen over de kwaliteiten en successen van de finalisten dan een zorgvuldig samengestelde jury bestaande uit vakgenoten? Onder leiding van juryvoorzitter Maarten Wessels (Wessels Trainingen) namen F&B Professional of the Year 2017 Maurice van Rossum, Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof ), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en Paul Sprakel (Hospitality Management), de drie finalisten zorgvuldig onder de loep.

Winnares!

Op geheel passende wijze werd tijdens het AF&BM jaargala op de SS te Rotterdam de award, door voorzitter René Giel, uitgereikt aan de winnares Ruth Engels. "Ruth is een dame die vanuit haar hart vertelt. Alles wat ze zegt ademt F&B, ze deelt haar kennis en dat doet ze niet alleen binnen haar team maar ook internationaal binnen de Accor-groep. Tussen de mensen, daar staat ze. Van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega's proeven van de wijnen voor een nieuw wijn/spijs combinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij F&B aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK maakt zij F&B aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht! Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven."

Professionals

Winnaar of niet, ook professionals als Jeroen en Aukje blijven belangrijk en het verschil maken voor het F&B-vak. Ook minstens zo belangrijk zijn de geluiden en de feedback uit hun teams. Jeroen heeft volgens hen de kracht om uniek te zijn en wordt geprezen om zijn enthousiasme, vindingrijkheid en creativiteit. Aukje wordt getypeerd als toegewijd en energiek en prikkelt haar team tot ultieme prestaties. Ze zijn uiteindelijk alle drie een aanwinst voor de branche!

Meer info: www.afbm.nl,  info@afbm.nl
Foto: Henk-Jan Winkeldermaat, www.punkmedia.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Faillissement
Art Hotel Spaander Volendam failliet

Het Art Hotel Spaander in Volendam is failliet. Het bijna 140 jaar oude hotel hoorde vrijdag het faillissement uitgesproken worden door rechtbank Noord-Holland. Het hotel was in trek bij Aziatische toeristen, die vanwege de coronacrisis ons land niet meer bezoeken. Of er een doorstart mogelijk i...

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ziet af van extra overheidssteun

Booking.com gaat geen gebruik maken van het tweede steunpakket van de Nederlandse overheid, zo meldt het bedrijf. Via de NOW-regeling krijgt het bedrijf nu wel staatssteun, maar dat schoot velen in het verkeerde keelgat. Het bedrijf maakte immers jarenlang recordwinsten en wendde die aan om de aande...

Blog Coronacrisis
"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Coronacrisis
Postillion organiseert het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland

Postillion Hotels organiseert op dinsdag 2 juni het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland: 'NXTMICE - State of the Industry'. Experts uit de hospitality-, congres- en eventbranche delen in Postillion Hotel Amsterdam hun visie op thema's die de komende maanden centraal staan bij h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: