Ruth Engels (INK Hotel) F&B Professional '18

3 februari 2018 | Thijs Jacobs
Ruth Engels (INK Hotel) F&B Professional '18<

De jaarlijkse strijd om de titel ‘F&B Professional of the Year’ is inmiddels een gegeven binnen de branche. Onverminderd fanatiek namen Ruth Engels van INK Hotel Amsterdam, Jeroen Taillie van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en Aukje van Dongen van NH Collection Eindhoven City Centre het dit jaar in het allerspannendste gedeelte, de finale, tegen elkaar op.

Vloggende finalisten

De nieuwe generatie F&B Professionals verandert in rap tempo, zo ook de selectiecriteria rondom de bloedstollende finale. Zo gaven de finalisten de toeschouwers en de jury dit jaar een kijkje in hun leven middels een vlog. Naast een presentatie in Koninklijk Theater Carré, met daarin hun aantoonbare successen en kwaliteiten, gaven deze vlogs een goed en dynamisch beeld van hun werkdag én hun team. Ook werd er nadruk gelegd op hun prestaties op het gebied van culinair ondernemerschap, social media, new generation en ambassadeurschap. Een belangrijk scala aan benodigde kwaliteiten voor een F&B Professional anno nu.

Jury

En wie kunnen nu beter oordelen over de kwaliteiten en successen van de finalisten dan een zorgvuldig samengestelde jury bestaande uit vakgenoten? Onder leiding van juryvoorzitter Maarten Wessels (Wessels Trainingen) namen F&B Professional of the Year 2017 Maurice van Rossum, Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof ), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en Paul Sprakel (Hospitality Management), de drie finalisten zorgvuldig onder de loep.

Winnares!

Op geheel passende wijze werd tijdens het AF&BM jaargala op de SS te Rotterdam de award, door voorzitter René Giel, uitgereikt aan de winnares Ruth Engels. "Ruth is een dame die vanuit haar hart vertelt. Alles wat ze zegt ademt F&B, ze deelt haar kennis en dat doet ze niet alleen binnen haar team maar ook internationaal binnen de Accor-groep. Tussen de mensen, daar staat ze. Van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega's proeven van de wijnen voor een nieuw wijn/spijs combinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij F&B aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK maakt zij F&B aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht! Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven."

Professionals

Winnaar of niet, ook professionals als Jeroen en Aukje blijven belangrijk en het verschil maken voor het F&B-vak. Ook minstens zo belangrijk zijn de geluiden en de feedback uit hun teams. Jeroen heeft volgens hen de kracht om uniek te zijn en wordt geprezen om zijn enthousiasme, vindingrijkheid en creativiteit. Aukje wordt getypeerd als toegewijd en energiek en prikkelt haar team tot ultieme prestaties. Ze zijn uiteindelijk alle drie een aanwinst voor de branche!

Meer info: www.afbm.nl,  info@afbm.nl
Foto: Henk-Jan Winkeldermaat, www.punkmedia.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Conscious Hotel heropent op Museumplein

Het eerste hotel van de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels - dat bijna 10 jaar geleden opende – wordt na een uitvoerige verbouwing voorzien van het duurzaamste interieur en design. Conscious Hotel Museum Square, schuin tegenover het Concertgebouw, heropent in het eerste kwartaal van 2019 ...

Hotelbouwplannen Amsterdam Opening
CitizenM opent derde Amsterdamse hotel in april

CitizenM opent in april de derde Amsterdamse vestiging. In 2008 opende citizenM op Schiphol haar eerste hotel. Naast de opening van het derde hotel in onze hoofdstad wordt een groeiversnelling ingezet op internationaal gebied. De nieuwste telg in Amsterdam opent in april bij het Weesperplein. Het...

Interview Longread
Interview Boutique Hotel Straelman: "Ik doe alles zelf"

Goh, als dat ook bij de hotelgasten zo gaat, dan kom je hier als gast werkelijk in een gespreid bedje terecht. De allereerste ervaring bij Boutique Hotel Straelman in Nijmegen is er namelijk direct één om niet gauw te vergeten. De deur wordt er eigenhandig geopend door Tanja Seegers, d...

Hotel Achtergronden
Hotel Karsten in Norg heeft nieuwe exploitant

Hotel Karsten in Norg maakt een doorstart. Het is allemaal heel snel gegaan volgens curator Paulien Antons tegenover RTN Noord. Vorige week meldden we nog dat het hotel failliet ging, maar nu is bekend dat er overeenstemming is bereikt met de nieuwe exploitant, Daan Veen. Nieuwe exploitant Vee...

Achtergronden Den Haag
De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie

De Pier in Scheveningen was in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie. Ten opzichte van 2017 is het aantal evenementen dat op De Pier werd georganiseerd verdrievoudigd. Zo organiseerde het internationale bedrijf Directions EMEA een feest met Pier Proeverij voor 2500 Microsoft partners ...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: