Maurice van Rossum F&B Professional of the Year 2017

30 januari 2017 | Thijs Jacobs

Tijdens het jaargala van The Association of Food & Beverage Management (AF&BM) in Breakers Beach House van Grand Hotel Huis ter Duin, werd Maurice van Rossum als winnaar van de titel ‘F&B Professional of the Year 2017’ bekendgemaakt. Hij ontving de F&B-trofee en mag zich een jaar lang hét gezicht noemen van F&B Nederland!

Vanaf november kon er weer volop gestemd worden op professionals uit dit vakgebied. Maar al snel werd tijdens de bekendmaking van de drie finalisten, door voorzitter René Giel tijdens de Horecava, duidelijk dat de achterban van Imre Swaanswijk, (F&B Manager van Park Hotel Amsterdam), Elise Nouwens, (F&B Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam) en Maurice van Rossum (Operations Manager van The Attention Group) hen massaal koos als finalisten.

Finale in stijl

Vrijdag 20 januari was het voor de drie finalisten dan eindelijk zo ver. Ze kregen alle drie de kans om zich te presenteren voor de vakjury in Koninklijk Theater Carré. De Jury, bestaande uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Tjeerd den Boer (Business Impact Training), Kim van Velzen (Kimspiration), Frank Lindner (Food Inspiration) en Eric Andersen (F&B Professional ’16) constateerde dat alle drie de finalisten binnen hun vakgebied volop bezig zijn met de ‘nieuwe generatie’ binnen hun bedrijf. En dat kan eigenlijk ook niet anders, aangezien opvallend is dat zij alle drie behoren tot de managers van deze nieuwe generatie.

Onderscheidend

Na een drietal vernieuwende en energieke presentaties was de jury het er na intensief juryberaad over eens. Alle drie een heel ‘eigen karakter’ en open en eerlijk ten overstaan van de jury. Echter maakte één F&B Professional het onderscheid ten opzichte van de andere twee finalisten. De jury: “Maurice streeft ernaar om niet alleen de optimale beleving neer te zetten voor zijn gasten, hij maakt het persoonlijk. Hij maakte indruk met zijn concept, waarin hij voor zijn gasten elke keer een concept op maat weet te maken. Met zijn ‘profile dishes’, gerechten die passen bij iemands persoonlijkheid, verrast hij zijn gasten en maakt hij F&B relevant en passend. Met zijn tomeloze energie weet Maurice daarnaast anderen te enthousiasmeren en te blijven vernieuwen.”

Over Maurice

Maurice stuurt het Muntgebouw in Utrecht en de Mariënhof in Amersfoort operationeel aan. Deze locaties worden door de gasten met een 9,6 gewaardeerd. De explosieve groei van de locaties vergt veel aanpassingsvermogen van Maurice en zijn team. Hij weet als geen ander van een gebrek – zoals geen professionele keuken in het Muntgebouw - juist zijn kracht te maken en de centrale keuken in Amersfoort optimaal te laten renderen in kwaliteit en kwantiteit. Daarnaast heeft Maurice aan de wieg gestaan van twee opvallende concepten die dit jaar succesvol zijn gelanceerd. Wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort en het banqueting concept ‘Alles uit de kast’ in Utrecht.

AF&BM

De AF&BM is hét netwerk om je in het kader van Food & Beverage Management verder te ontwikkelen. Deze vereniging heeft ruim 100 leden, 20 partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseert zij vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year.

Wil je meer informatie? Kijk dan op afbm.nl of mail naar info@afbm.nl

Foto: Cynthia van Dijke Fotografie

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Hotel Achtergronden
Preston Palace heeft een eigen 'geluksmakelaar'

Ze is efficiënt, attent, ervaren, vriendelijk en ze weet álles over trouwen. Dat is Wendy, de Weddingplanner van Preston Palace. Ze doet alles voor de mooiste dag van haar gasten en werkt exclusief voor dit all-inclusive hotel. En dat doet ze goed. Geluksmakelaar "Ik geniet er...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Economie Achtergronden
De beste bestemmingen om in vastgoed te investeren

Door de groei binnen de toeristische sector blijft op het gebied van korte termijn-verhuur voor huiseigenaren en investeerders een rendabele bezigheid. Er zijn namelijk nog altijd veel interessante bestemmingen die snel rendement kunnen opleveren. Welke dat precies zijn, weet HomeToGo je te vertelle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: