Mark Visschedijk wint F&B Professional of the Year Award 2024

Auteur: redactie
Awards F&B 29 januari 2024
Mark Visschedijk wint F&B Professional of the Year Award 2024 V.l.n.r.: Paul Sprakel, Demian van der Reijden, Mark Visschedijk, Maarten Wessels, Aukje van Dongen, Maaike de Reuver en Iris Kranenburg

Tijdens het jaargala van de AF&BM (hét netwerk voor F&B professionals) is zaterdag 27 januari de winnaar bekendgemaakt van de F&B Professional of the Year Award 2024. De titel is dit jaar gewonnen door Mark Visschedijk, senior food & beverage manager bij Landgoed Huize Bergen.

Visschedijk nam het in een spannende finalestrijd op tegen Lotte Bloem, eigenaresse, sommelier en gastvrouw bij Restaurant Odille en Jelle Postma, maître bij The Lemon Tree.

De vakjury, bestaande uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en Maaike de Reuver (Food Inspiration), is een dag op pad geweest door het gehele land om de finalisten een bezoek te brengen. Postma maakte indruk op de jury met hetgeen hij op jonge leeftijd al bereikt heeft. Hij is een ware professional met tomeloos enthousiasme voor zijn gasten en ‘zijn restaurant’. Bloem heeft haar droom waargemaakt door haar eigen restaurant te beginnen en heeft dit tot in de puntjes, met veel finesse en in een korte tijd, weten neer te zetten. Het aansturen van haar eigen team en dag in en dag uit met haar gasten bezig zijn doet zij op uiterst kundige wijze. Visschedijk heeft binnen de twee jaar waarin hij werkzaam is in Landgoed Huize Bergen een enorme verandering teweeg gebracht. Hij ademt gastvrijheid, professionaliteit en enthousiasme voor het vak en daar heeft hij de jury zeker mee omver geblazen.

F&B Profesional Award 2024

Visschedijk had zijn juryvisit tot in de puntjes voorbereid zoals hij dat ook in zijn dagelijkse werkzaamheden doet en verwacht van zijn team. Aan alle details was gedacht en daarmee rolde de jury van de ene naar de andere verrassing. Visschedijk heeft veel betekend in het veranderen van de bedrijfscultuur en tegelijkertijd het bewaken van de kernwaarden van het landgoed. Tevens heeft hij een ommekeer weten te verzorgen in de financiële prestaties, en dat slechts in twee jaar tijd. De passie voor zijn vak straalt gewoon van hem af. Hij creëert kansen en ziet nieuwe markten, zonder de waarden van het landgoed uit het oog te verliezen. “Wij zijn ervan overtuigd dat Mark deze titel met veel trots gaat uitdragen en dat hij een ware ambassadeur voor het vak en onze vereniging zal zijn,” aldus Aukje van Dongen, voorzitter AF&BM.

Ambassadeurs voor F&B-vak

Ondanks dat zij de titel helaas niet wonnen zijn ook Bloem en Postma echte ambassadeurs voor ons mooie en dynamische F&B-vak. Ook zij zijn met hun ambitieuze en ondernemende karakters inspiratoren voor de teams waarin zij werkzaam zijn. Wij zijn hen erg dankbaar voor hun inzet en deelname.

F&B Professional of the Year Award

De F&B Professional of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Food & Beverage professional die uitblinkt in wat hij of zij doet in de hospitality branche. De F&B Professional wordt genomineerd en gaat daarna de strijd aan met een top tien. Middels een stemming vanuit het publiek wordt er een top drie gevormd. Deze top drie presenteert zich op de finaledag op hun eigen locatie aan de vakjury waarna deze een winnaar aanwijst.

Fotografie: Cynthia van Dijke Fotografie

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws