U heeft gezocht op : diner

9 april 2021 Columns David Bakker
Column: Terrassen(d)

Het kabinet wil de terrassen openen vanaf 21 april. De verwachte derde golf lijkt minder intens dan verwacht. Er heerst opluchting (eindelijk), mensen zijn sceptisch (eerst zien dan geloven) en er is een groep mensen die zich verbaast over de verwachte versoepelingen, terwijl de druk op de ziekenhui ...

7 april 2021
Volendams icoon Hotel Spaander heropent en sluit aan bij BW Signature Collection

Het beroemde Hotel Spaander heropent op 1 mei 2021 haar deuren. Het hotel in het centrum van Volendam gaat - onder leiding van de ervaren herbergier Albert Veerman (midden) en general manager Mark Lankveld (rechts op de foto) - een nieuwe toekomst tegemoet. Albert Veerman is als geboren en getog ...

7 april 2021 Hotelbouwplannen Achtergronden
Le Marin Hotels opent twee hotels in Rotterdam

De één laat zich tijdens een hotelverblijf lekker pamperen en ziet graag dat alles op en top geregeld is, terwijl de ander het liefst op de bonnefooi op pad gaat en het allemaal wel ziet als-ie er is. Allebei kunnen ze terecht bij Le Marin Hotels. Le Marin Boutique Hotel met het bijbeh ...

6 april 2021 Achtergronden Corona
Vergaderen na sneltest bij De Heerlickheijd van Ermelo

Vanaf vandaag biedt De Heerlickheijd van Ermelo, als eerste vergader- en congreslocatie in Nederland, vergaderarrangementen aan, inclusief gratis COVID-19 zelftesten. Het gaat om antigeentesten van de bedrijven Roche en Joinstar. Zo kunnen bedrijven en organisaties, die genoeg hebben van online besp ...

2 april 2021 Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Sjuk Akkerman (ING)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

26 maart 2021 Ondernemen
Elektrisch laden is additionele omzet 

Het aantal elektrische auto’s is in het jaar 2020 verdubbeld. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat er bijna 145.000 elektrische auto’s over de Nederlandse wegen rijden. Kansen voor de hotellerie. De populariteit van elektrisch rijden kent een aantal oorzaken. Sinds 1 juli 2020 is er d ...

19 maart 2021
Het Ros van Twente ontvangt Zoover award

Op 12 maart j.l zijn de Zoover Awards voor 2020 uitgereikt. Tot groot genoegen mocht Het Ros van Twente dit jaar wederom een Golden Zoover Award ontvangen. Het is voor de vierde keer op rij dat ze de prijs ontvangen. Dit jaar kreeg het hotel-restaurant zelfs een waardering van 9,6. Het eigenaarse ...

17 maart 2021 Hans van Spronsen
Columns Hans van Spronsen: Business as usual

Wanneer gaan we terug naar business as usual? Doemdenkers onder ons zullen denken: ‘nooit meer’ en helemaal ongelijk hebben ze niet. Maar zo zwart is de nabije toekomst nu ook weer niet, sommige horecaondernemers zijn al creatief bezig deze toekomst zelf in te kleuren. De vraag is: waar ...

15 maart 2021 Economie Toerisme
Onderzoek brengt voor het eerst waarde gastvrijheidssector in kaart

Hoe diepgeworteld is de gastvrijheidssector in de samenleving? Hoe zou de maatschappij eruitzien zonder dat mensen kunnen ontspannen, recreëren, uit eten gaan, kamperen, sporten, elkaar ontmoeten, cultuur snuiven, reizen in binnen- en buitenland, congresseren en evenementen bijwonen? Gastvrij N ...

10 maart 2021 KHN
Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen in bestuur KHN

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per 9 maart 2021 horecaondernemers Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen gekozen tot de nieuwe Landelijk Bestuursleden van de vereniging. Zij komen in de plaats van Antonio van den Hengel en Michel Kloeg die in de komende jaarvergadering ...

3 maart 2021
Plannen voor hotel in Rotterdamse Delfshaven

Van de molen tot de bruggen en de oude kerk. Delfshaven bruist van de historie, maar toeristen en Rotterdammers weten het karakteristieke deel van Rotterdam nog steeds niet voldoende te vinden. De gemeente Rotterdam heeft dan ook grote plannen om Delfshaven het komende jaar terug op de kaart te z ...

23 februari 2021 Hotelketens Achtergronden
Pillows Hotels opent nieuw boutique hotel in Hanzestad Deventer

Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel in Deventer en het bijbehorende IJssel Restaurant openen op 1 maart van dit jaar hun deuren. “Volledig tegen de stroom in openen we een nieuw hotel”, vertelt CEO Loes Dingemans trots. “Dit hotel bevindt zich op de mooiste plek van Overijs ...

22 februari 2021 Hotelbouwplannen Achtergronden
Hotel Flora Batava opent dit voorjaar

Na een grondige renovatie verwelkomt Hotel Flora Batava dit voorjaar haar eerste gasten. Het boutique hotel opent de deuren op buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen. Romantisch ertussenuit met z’n tweetjes, toe aan een staycation of iets te vieren met vrienden? I ...

3 februari 2021
Welkom in Hotel Utopia

Bij het vele thuis zijn tijdens deze pandemie, geeft het luisteren naar muziek je nog enige afleiding en plezier, zeker als je zelf een sober sociaal leven hebt. Opeens is er tijd om naar muziek te luisteren uit de goede oude tijd. Zo hoor ik zelf graag Frank Boeijen, met zijn briljante en vaak aang ...

3 februari 2021 Hotelketens
Opening van Hotel Rijks in Goes

Vrijdag 5 februari 2021 ontvangt Boutique Hotel Rijks haar eerste gasten. Het nieuwe Kloeg Collection hotel op 4-sterrenniveau beschikt over 35 hotelkamers, 5 bijzondere suites, een ontbijtrestaurant en een heuse honesty bar. Het city-hotel bevindt zich middenin het centrum. Onder Goesenaren staa ...

2 februari 2021 Hotelbouwplannen Hotelketens
Nieuw: Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Op 22 april opent Inntel Hotels Amsterdam Landmark officieel haar deuren. De website is nu live en een verblijf is te boeken aan de unieke locatie aan de VOC-kade in Oostenburg. Inntel Hotels Amsterdam Landmark is het achtste hotel van de hotelgroep en de tweede locatie in het centrum van Amsterdam. ...

27 januari 2021 Ondernemen
Jonge Honden: Michelle Zandbergen ziet eerste hotel niet als eindstation

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rollen. Hoe kijkt de jonge generatie hotelmanagers tegen deze dynamische branche aan? In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge ho ...

30 december 2020 Interview KHN
Het jaar van Dirk Beljaarts

De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het meest bewogen jaar uit zijn carrière, de lobby in Den Haag, de toekomst van KHN en de strijd van horecaondernemers. “Het water staat menig ondernemer tot ...

7 december 2020 Economie
Hotelboekingen in Nederland, hoe gaat het nu?

Inmiddels duurt de Covid-19 crisis al meer dan negen maanden. Hoe staat het nu met de hotelboekingen in Nederland. En hoe ziet de nabije toekomst eruit, met een vaccin binnen handbereik? Hoteliers.com heeft een marktanalyse gedaan onder hotels in drie verschillende categorieën, stadshotels, ...

3 december 2020 Hotelbouwplannen Hotelketens
Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen is een feit

Fletcher Hotels opent op 11 december a.s. de deuren van het splinternieuwe hotel in de populaire badplaats Scheveningen. De opening is eerder dan verwacht, na maanden van verbouwing en voorbereiding in het voormalige kantoorpand North Sea Building. Met de opening van het luxe Fletcher Hotel-Restaura ...

30 november 2020 Interview Longread
Zussen ontwikkelen en exploiteren Boutique Hotel Beekhuizen in Velp

In het Nationaal Park Veluwezoom openden de zussen Judith en Irene Stoevelaar het afgelopen voorjaar Boutique Hotel Beekhuizen. Op 1 mei gingen de deuren open. Een klein halfjaar later blikken ze terug en kijken ze vooruit. “We hebben een bijna volledige bezetting gedraaid.” En aan da ...

30 november 2020 Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

20 november 2020 KHN
Rob Jetten bezoekt KHN-lid Hotel Theater Figi in Zeist

D66-fractieleider Rob Jetten bracht op vrijdag 20 november, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan Hotel Theater Figi in Zeist. Jetten ging daar in gesprek met ondernemer Victoria Ruijs, KHN-voorzitter Robèr Willemsen en MKB-directeur Leendert-Jan Visser over ondernemen in deze coro ...

18 november 2020 Branded Content
'GreenDeal' hotellinnen een feit

Linnenverhuurder Blycolin en linnenleverancier Beirholm werken al lang samen. Op inhoudelijk vlak, maar ook in het realiseren van een duurzame toekomst met duurzamer textiel. Nu willen beide organisaties deze samenwerking ten behoeve van duurzaamheid concretiseren en inzichtelijk maken. Het resultaa ...

16 november 2020 Den Haag Corona
Restaurant Waterproef opent tijdelijk in Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade en restaurant Waterproef slaan de handen ineen en openen vanaf vrijdag tijdelijk een tweede restaurant in het hotel. Op initiatief van Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade opent restaurant Waterproef, al jaren een begrip in de haven van Scheveningen, een ti ...

16 november 2020 Hotelbouwplannen Corona
Hotel De Draak blijft ondanks corona investeren

Ondanks alle beperkingen die deze coronatijd met zich meebrengt blijft de eigenaar van Hotel De Draak investeren. Investeren in kwaliteitsverbetering en in verbetering van de efficiency. Recentelijk is men begonnen met het plaatsen van de allernieuwste airconditioning apparatuur voor de zijvleugel, ...

11 november 2020 Toerisme Corona
Ondanks corona komt Fletcher met 'Sinterklaashotels'

Ook dit jaar doet Sinterklaas Nederland aan, a; is het feest behoorlijk versoberd vanwege de uitbraak van het coronavirus. De intochten zijn uit de agenda's gehaald, maar Fletcher komt met een actie voor degenen die het kinderfeest niet aan zich voorbij willen laten gaan. Voor degenen die willen ...

11 november 2020 Interview Longread
Zussen wonen tussen de gasten

In het Nationaal Park Veluwezoom openden de zussen Judith en Irene Stoevelaar het afgelopen voorjaar Boutique Hotel Beekhuizen. Op 1 mei gingen de deuren open. Een klein halfjaar later blikken ze terug en kijken ze vooruit. “We hebben een bijna volledige bezetting gedraaid.” En aan da ...

11 november 2020 Achtergronden Gastronomie
Conferentiehotel Villa Heidebad en restaurant Fizzy slaan de handen ineen

Twee jonge ondernemersstellen uit Epe met goedlopende horecazaken bundelen krachten in deze heftige coronatijd. Conferentiehotel Villa Heidebad en restaurant Fizzy slaan de handen ineen en geven gasten een eenmalige unieke belevenis. Op zaterdag 21 en zondag 22 november is de talentvolle chefkok Mar ...

11 november 2020 Gastronomie Den Haag
Sterrenrestaurant Calla's kookt in Boutique Hotel Corona

Aan het Buitenhof in Den Haag treft u het oudste viersterrenhotel van de stad, Boutique Hotel Corona. Op zaterdag 28 november verhuist het enige Haagse Michelinster-restaurant Calla's naar deze locatie voor een unieke samenwerking. Exclusief voor de gasten van Boutique Hotel Corona zal sterre ...

9 november 2020 Gastronomie Corona
77 procent van de Nederlanders gaat thuis koken met Kerst

77 procent van de Nederlanders geeft aan dat hun restaurantervaring sinds de uitbraak van COVID-19 enorm achteruit is gegaan. Natuurlijk, de restaurants zijn nu weer dicht, maar ze zijn in de zomer open geweest met beperkingen. Het grootste deel (34%) vindt uiteten simpelweg niet meer zo leuk als vo ...

9 november 2020 Interview
Jonge Honden: Jan-Willem Buissant brengt topsportmentaliteit naar hotel

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rollen. Hoe kijkt de jonge generatie hotelmanagers tegen deze dynamische branche aan? In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge ho ...

5 november 2020 Achtergronden
Kerstboom van Grand Hotel Huis ter Duin ook dit jaar fier overeind

Vanaf donderdag 5 november branden de lichtjes van de iconische kerstboom weer bij Grand Hotel Huis ter Duin. Deze keer was het een ingetogen ceremonie. Onder toeziend oog van enkel directieleden en naasten verlichtte Harry Mens de boom. De 17 meter hoge kerstboom schittert met meer dan 100.0 ...

3 november 2020 Hotelbouwplannen Den Haag
Gloednieuw strandhotel Inntel Hotels Den Haag Marina Beach vanaf nu te boeken

De website van Inntel Hotels Den Haag Marina Beach staat nu online. Het luxe 4 sterren hotel aan het strand van Scheveningen opent haar deuren op 1 maart 2021. Strand en haven staan centraal in het ontwerp van deze blikvanger aan de Scheveningse kust. Het ontwerp en het panorama dat door de ramen zi ...

30 oktober 2020 Corona
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

16 oktober 2020 Interview
Jonge Honden: wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rollen. Hoe kijkt de jonge generatie hotelmanagers tegen deze dynamische branche aan? In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge ho ...

2 oktober 2020 Interview Ondernemen
Creatief ondernemerschap hielp deze hoteliers de zomer door

In mei van dit jaar, in het hart van de crisis, voorspelde het NBTC-NIPO dat 1,8 miljoen Nederlanders de vakantie in eigen land zouden vieren. Terwijl veel hotels de deuren dicht hadden, werd achter die gesloten deuren een plan gesmeed om het hotel vol te krijgen na de lockdown. Want het moest vo ...

30 september 2020 Economie
De stad, de kust en landelijk, werelden van verschil

Het zijn roerige tijden voor hoteliers, dat is bekend. Maar toch zijn de gevolgen van de Covid-19 crisis heel verschillend, sommige landelijke hotels en hotels aan de kust draaien in 2020 zelfs een beter jaar in vergelijking met vorig jaar. En een ding is duidelijk, de stadshotels die jarenlang mooi ...

25 september 2020 Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij ...

24 september 2020 Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem ...

31 augustus 2020
Zo leer je hoe je bier en spijs combineert

Op 6 oktober verzorgt biersommelier en Certified Cicerone® Ivo Thijssen, in samenwerking met Horeca Management Academy, de masterclass high-end bier&food pairing. Ivo: "Ik ga de deelnemers alles vertellen over smaken en het combineren van bier en spijs. Het wordt duidelijk geen inspirat ...

28 augustus 2020 Hotelketens Gastronomie
Novotel Amsterdam Schiphol Airport breidt uit met '3D private dining'

Het concept van private dining gecombineerd met animatie-entertainment bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport blijkt zeer succesvol. Reden om de ervaring uit te breiden, om terugkerende bezoekers nieuwe animaties en gerechten voor te kunnen schotelen. Per september kunnen gasten genieten van in tota ...

26 augustus 2020 Onderwijs Corona
Ondanks corona veel animo voor hospitalityopleidingen

Corona houdt jongeren niet tegen om voor de hospitalitybranche te kiezen. Na een maandenlange sluiting van het gebouw gingen deze week de deuren van Stenden Hotel Management School in Leeuwarden weer open. Meer dan 600 kersverse leerlingen betraden de campus om praktijkkleding te passen en zich te r ...

20 augustus 2020
Sofitel Legend The Grand Amsterdam viert Sofitel Wine Days

Van 21 augustus t/m 31 oktober 2020 vinden de Sofitel Wine Days plaats. The Grand staat in die periode in het teken van wijn. Van wijn van Nederlandse afkomst - waarmee de lokale ondernemer een podium krijgt - tot zeer exclusieve buitenlandse wijnen en champagnes. Het vijfsterrenhotel neemt haar gas ...

20 augustus 2020 Gastronomie Internationaal
Executive chef Schilo van Coevorden keert terug naar zijn geliefde Dubai

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, opent dit najaar haar eerste internationale vestiging in het Sofitel Dubai Wafi. Taiko is in Nederland gevestigd in het Conservatorium hotel in het hart van Amsterdam. Dit is de eerste keer dat een restaurantconcept van een Ned ...

29 juli 2020
Verbind de ouderen aan je hotel

In juli is de Nederlandse vertaling van het boek Grey Ocean Strategy van Edgar Keehnen van Grey Ocean AGEnSee verschenen met als titel De Grey Ocean Strategie: Marketing voor het grootste marktsegment ooit. Over het DNA van de oudere consument gebaseerd op wetenschappelijk en praktisch onderzoek met ...

23 juli 2020 Economie
Loetje en Debuut samen verder als Restaurant Company Europe

Restaurantgroepen Loetje en Debuut gaan verder onder de naam Restaurant Company Europe. Daarmee bereiken zij de status van één van de grootste horecagroepen van Nederland met meer dan 50 veelzijdige restaurant- en cafélocaties. Restaurant Company Europe (RCE) is het overkoep ...

22 juli 2020 Interview Longread
Interview Jan Jansen, hotelier in China: "Anderhalvemetereconomie kennen wij niet"

Jan Jansen (39) is General Manager van het Conrad Hangzhou voor de Hilton groep in Hangzhou, een Chinese miljoenenstad op een kleine 200 kilometer afstand van Shanghai. Het 324 kamers tellende hotel opende ruim een jaar geleden in de dynamiek van de Chinese economie. Vanuit zijn ervaringen deelt Jan ...

13 juli 2020 Hotelbouwplannen
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen ...

6 juli 2020 Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu ...

3 juli 2020 Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann ...

3 juli 2020 Hotelketens Corona
Zo gaat de hotellerie om met de nieuwe hygiënestandaarden

De hotellerie neemt hygiënemaatregelen om de veiligheid van personeel en gasten te waarborgen, maar ook om te laten zien dat het absoluut veilig is om in het hotel te verblijven. De grotere hotelketens hebben maatregelen genomen en protocollen ingesteld. Sommige zaken zijn van tijdelijke aard, ...

26 juni 2020 Branded Content
Hoe slimme hotelkamers de gastervaring verbeteren

Innovatie en de opkomst van Internet of Things (IoT) gaan de komende jaren een grote rol spelen binnen het hotelwezen. De gasttevredenheid staat hier centraal. Hebben we straks nog wel een receptie waar de gast incheckt? Of loopt de gast straks direct naar zijn of haar hotelkamer toe? Hebben we dan ...

25 juni 2020 Interview Longread
De overlevingskracht van Hotel Steeds aan Zee

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews. De gemoedelijke kuststrook van Zeeuws-Vlaanderen wordt verlaten en maakt plaats voor het polderlandschap van de Zeeuwse provincie. Via de Westerscheldetunnel en ...

24 juni 2020 Interview Longread
Reconstructie: hoe Zeeland op slot ging

De Veiligheidsregio Zeeland besloot op 30 maart dat toeristen er tijdelijk niet meer welkom waren. Inmiddels zijn ze er weer meer dan welkom, maar op dat moment raakte deze beslissing de toeristische branche zeer hard, dat geldt dus ook voor de hotellerie. Jan Lonink is burgemeester van Terneuzen en ...

18 juni 2020 Interview F&B Longread
Tweesterrenchef Syrco Bakker: "Kijken wat wél mogelijk is"

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews Van het uitgestrekte landschap in het uiterste zuidwesten van Zeeland tot het glooiende duinlandschap in de kop van Noord-Holland, de Nederlandse Noordzeekust he ...

17 juni 2020 Tech Branded Content
GuestKey is 'corona-proof', leuk en veilig

Als de ene deur dichtgaat, gaat er altijd een andere weer open. Dit gezegde is in deze tijden volledig van toepassing op Hotek, leverancier van innovatieve beveiligingsoplossingen. Dolf Mulder, CEO van het bedrijf, is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, maar blijkt in crisistijd extra wendbaar ...

12 juni 2020 Interview
Johannes Jacobs: Zuid-Afrikaanse hoteldirecteur in Groningen

Op de dag dat de eerste hotelgasten na een wekenlange sluiting weer worden ontvangen, bezoekt Hospitality Management Hotel Prinsenhof in de stad Groningen. Een monumentale ommuurde parel met koninklijke allure. Hoteldirecteur is Johannes Jacobs, een geboren Zuid-Afrikaan die een carrière als ...

12 juni 2020 Branded Content
Culinaire mogelijkheden binnen de anderhalvemetersamenleving

De coronacrisis heeft gezorgd voor een nieuwe realiteit, een realiteit die hotelprofessionals en hotelondernemers heeft gedwongen om na te denken over de invulling van de ‘anderhalvemetersamenleving’. Een manier om in de keuken verantwoord te werken, is met de producten die Sligro onder ...

9 juni 2020
"Leuk, al die leisuregasten, maar de zakelijke gast brengt meer omzet"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

8 juni 2020
De Tropen heropent terras

Amsterdam is sinds 1 juni een fantastisch groen en zonnig terras rijker; gasten – groot én klein - kunnen nu rond de vijver in de mooie binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan het Oosterpark ontbijten, koffie-en, lunchen, tea-en, borrelen, dineren én bij mooi ...

2 juni 2020 Columns Corona
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

27 mei 2020 Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een ...

27 mei 2020 Toerisme Corona
Livemuziek vanaf het dak van Golden Tulip Hotel Central

Op bijzondere plekken gebeuren bijzondere dingen, zo luidt het creatieve plan voor de Bossche zomer 2020. Vorige week woensdag 20 mei vond de aftrap van de 'Bossche Zomer' plaats in Golden Tulip Hotel Central. Een zomer waarin festivals niet mogelijk zijn, maar waarin wel plaats is voor klei ...

20 mei 2020
INK Hotel viert heropening met speciale arrangementen

INK Hotel Amsterdam - MGallery is blij zijn deuren weer te openen op vrijdag 29 mei, tijdens het 'pINKsterweekend', voor gasten met overnachting. Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur zijn ook gasten voor het restaurant en de bar PRESSROOM weer van harte welkom. Het luxe boetiekhotel in hartje Amst ...

13 mei 2020 Corona
De nieuwe realiteit: "Zo veel mogelijk omzet maken in zo min mogelijk tijd"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

13 mei 2020
De Bloemenbeek heropent restaurant voor hotelgasten

Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte heeft als een van de eerste Nederlandse hotels de deuren van haar topkeuken – 1 Michelinster – weer geopend. Afgelopen weekend heeft een succesvolle try-out plaatsgevonden van de heropening. Hotelgasten zijn vanaf 15 mei welkom in het nieuwe en ...

11 mei 2020
DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station wordt fietspad

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station opent een nieuw fietspad op het Oosterdok, dwars door het hotel. Onderweg kunnen gasten op een veilige en verantwoorde afstand hun favoriete Starbucks® koffie, Eastwood Beer & Grill 'steak away box' of SkyLounge Amsterdam bite bestellen ...

7 mei 2020 Interview Corona
“De Amsterdamse hotelmarkt gaat dit nog heel lang voelen”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

29 april 2020 Corona
Tips voor hoteliers: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 28 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

23 april 2020 Interview Corona
"Voor veel bedrijven is het einde oefening zonder extra steun"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

20 april 2020 Interview Longread Corona
Hotellerie op slot: Vier hoteliers kijken naar de toekomst (deel 2)

Ruim een maand is de horeca verplicht dicht. Hotels kiezen voor sluiting of laten mondjesmaat een beperkt aantal gasten binnen. Het is de nieuwe realiteit. Onzekerheid is nog altijd troef als naar de (nabije) toekomst wordt gekeken. Hoe ziet die eruit? Is de anderhalvemetereconomie vatbaar binnen de ...

30 maart 2020 Interview Corona
Oproep: "Leveranciers, denk alsjeblieft mee met ons"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit negende hoofdstuk b ...

24 maart 2020 Interview Corona
Frank Boon, Bookunited: "Wij willen hotels juist zo goed mogelijk helpen"

Frank Boon, managing partner van Bookunited, licht de berichtgeving over de annuleringen vanuit de reisbranche graag toe. “Het beeld dat nu in de media lijkt te ontstaan, alsof boekingspatformen alles annulere"n, staat ver weg van de actuele situatie. We doen er juist alles aan om zowel o ...

18 maart 2020 Achtergronden Corona
Hotel Okura Amsterdam biedt nu een 'staycation' aan

Hoteliers zijn eigenlijk allemaal behoorlijke positivo's, zo blijkt maar weer uit de vele vindingrijke oplossingen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Een mooi voorbeeld is Hotel Okura Amsterdam, dat een 'staycation' in de markt zet. Inclusief exclusief driegangendiner voor twee. ...

18 maart 2020 Corona
Bart Reints Bok: dagboek van een hotelier in crisistijd

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Vanaf vandaag zal hij de Nederlandse hotellerie op de hoogte houden van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit eerste hoo ...

12 maart 2020 Hotelketens Mensen
Rudolf Bos nieuwe chef-kok Café Americain

Het befaamde Café Americain lanceert vandaag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos. Bos zwaait sinds eind februari de scepter over de keuken en verwerkte zijn kennis en ervaring in een serie klassieke gerechten met een moderne twist. Van zijn signature dish kalfsborst m ...

11 maart 2020 Interview Longread
"Zoek de samenwerking om het eigen bereik te vergroten"

Het fonkelnieuwe nhow Amsterdam RAI belichaamt het huidige hotellandschap. Nieuw, energiek, indrukwekkend en dynamisch. In die dynamiek is de F&B wakker geschud en in een stroomversnelling geraakt. In het nieuwe nhow bespreken drie hoteliers hun visie op de F&B en de hotellerie. Een voorzich ...

6 maart 2020
Charme Hotels breidt uit met Landgoed Huize Bergen

Charme Hotels heeft het bijzondere Landgoed Huize Bergen aan haar collectie mogen toevoegen. Landgoed Huize Bergen ligt verscholen in een lommerrijk park in het prachtige buitengebied van Den Bosch. Het hotel met restaurant ligt aan de rand van Vught op steenworp afstand van het historische centr ...

18 februari 2020 Gastronomie Internationaal
Conservatorium hotel culinair wereldpodium

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executiv ...

13 februari 2020
De L'Europe Amsterdam brengt Amsterdamse iconen samen in 't Huys

Hotel De L'Europe Amsterdam opent in maart de deuren van 't Huys. Een vernieuwde vleugel van het hotel, met een eigen ingang aan de Nieuwe Doelenstraat, waar zowel de Amsterdammer als de hotelgast 'Original Amsterdam Luxury' vindt. 't Huys biedt onderdak aan drie Amsterdamse toon ...

22 januari 2020 Hotelbouwplannen
Nieuw hotelconcept van Kloeg Collection in Zeeland: Boutique Hotel Rijks [Video]

Kloeg Collection voegt aan het einde van dit jaar een nieuw hotel in Goes toe aan de collectie 4-sterren accommodaties: Boutique Hotel Rijks. De sloopwerkzaamheden zijn bijna achter de rug en de 'vernieuwbouw' gaat binnenkort van start. In dit concept komt de rijke historie van het pand same ...

17 januari 2020 Internationaal
Accor opent 3000ste hotel in Europa

Accor opent haar 3.000ste hotel in Europa met de komst van twee ‘Mondrian’ hotels in Frankrijk. Met meer dan 340.000 kamers in 39 landen is Accor Europees markleider. De komst van Mondrian naar Europa, Accor’s 26e merk, onderstreept Accor’s ambitie in het premium en lifestyle ...

15 januari 2020
Start vijfde editie Gaia Green Awards

Vanaf vandaag start de vijfde editie van de Gaia Green Awards. Het aantal nieuwe duurzame horecalocaties in Nederland en België schiet als paddenstoelen uit de grond, waardoor voor de komende editie nog meer spanning wordt verwacht. De winnaars van de Gaia Green Awards worden dinsdag 22 septemb ...

14 januari 2020 Hotelketens Michelin
Uniek: 49 jaar op rij een Michelinster

In het DeLaMar Theater in onze hoofdstad Amsterdam is op maandag 13 januari 2020 voor de 49ste keer de felbegeerde Michelinster aan De Kromme Dissel toevertrouwd. Voor de langste aaneengesloten periode in Nederland is het team van restaurant De Kromme Dissel erin geslaagd om de felbegeerde Michelins ...

13 december 2019 Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goed met hem. Hee ...

13 december 2019 Tech Branded Content
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli ...

10 december 2019 Achtergronden Gastronomie
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L ...

9 december 2019 Hotelbouwplannen
Vernieuwd meeting center in Nijmegen; ruimtelijk en stijlvol vergaderen in Sanadome

Nijmegen is een kwalitatief hoogstaand meeting center rijker. Het 4-sterren Superior hotel Sanadome Hotel & Spa Nijmegen heeft flink geïnvesteerd in haar vergaderfaciliteiten. Voorheen bevonden zich in de linker hotelvleugel van Sanadome diverse afdelingen van het Canisius Wilhelmina Zieken ...

27 november 2019 Gastronomie
Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam

Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam, waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is hij een echte aanwinst voor het team. Het unieke concept van Carstens, waar ...

20 november 2019 Personeel
BUNK Amsterdam zoekt nieuwe collega's

Op 10 februari 2020 wordt BUNK Amsterdam officieel geopend in de voormalig Sint-Ritakerk in Amsterdam Noord. Een monument met genoeg plek voor 304 gasten, 106 kamers, 52 BUNK Pods, en 8 lange eettafels. Het tweede hotel van BUNK Hotels, dat startte met BUNK Utrecht, vraagt om nieuwe collega’s ...

4 november 2019 Tech
Drone obers in Amsterdams hotel

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling? Zet je maar schrap want het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort je diner geserveerd krijgt door een drone. Vandaag testte YOTEL, een innovatief hotel dat komende ...

23 oktober 2019
Wat zoekt de gast in het hotelontbijt?

Het hotelontbijt is in beweging. En hoe. Waar voorheen hotels bijna zonder uitzondering kozen voor het traditionele buffet, zijn veel hoteleigenaren tegenwoordig genoodzaakt verder te kijken. “Zelfs de AH To Go is een concurrent.” Rino Soeters is eigenaar van LBG Hotels. Een hotelgroe ...

11 oktober 2019 Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite ...

9 oktober 2019 Interview Longread
Van der Valk-telgen zetten nieuw hotelmerk in de markt

Met vier opererende hotels, drie die in afzienbare tijd worden geopend en de ambitie om 20 hotels te hebben, heeft Nederland er een serieuze hotelketen bij. Directeur én Van der Valk-telg Martien Heinrichs ontvouwt de voorgeschiedenis en de plannen van zijn Gr8 Hotels. Heinrichs is samen ...

2 oktober 2019
Marco Borsato opent vernieuwde meeting center Courtyard Amsterdam Airport

Claus bestaat 50 jaar en is met de recente grote uitbreiding van het hotel klaar voor de toekomst. Dit was voldoende reden voor een groots evenement om dit te vieren, waarbij het vernieuwde Courtyard by Marriott Amsterdam Airport officieel werd geopend door niemand minder dan Marco Borsato. De ou ...

20 september 2019 Gastronomie
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve ...

19 september 2019 Personeel
Roberto Payer viert 50-jarig jubileum bij Hilton

Iedereen maakt ooit ergens een loopbaandebuut. Dat iemand 50 jaar later nog bij hetzelfde bedrijf in dienst is én meer dan actief, is een unicum. Vandaag viert Roberto Payer, cluster general manager van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam zijn 50-jarig jubileum bij Hilton. In zij ...

18 september 2019
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak ...

17 september 2019 Internationaal
Airbnb maakt het mogelijk om in de thuisbasis van Downton Abbey te overnachten

Highclere Castle — de thuisbasis van Downton Abbey — staat vanaf vandaag op Airbnb voor een uniek verblijf. Voor één nacht opent het kasteel namelijk haar deuren voor twee gasten. Dit is dus dé kans voor grote fans om zichzelf onder te dompelen in de unieke locatie v ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: