Aantal vacatures in de horeca met 21.000 toegenomen

Auteur: redactie
Aantal vacatures in de horeca met 21.000 toegenomen

Het aantal vacatures in de horeca is in het afgelopen jaar flink toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In 2022 stonden er 147.000 vacatures open, een toename van 21.000 vacatures ten opzichte van 2021. Dit is meer dan voor de coronapandemie, toen er 114.000 vacatures waren.

In meer dan de helft van de gevallen gaat het hierbij om dienstverlenende beroepen als koks, barpersoneel en keukenmedewerkers. Juist deze groep had het tijdens de coronapandemie het zwaarst te verduren, aangezien de vraag naar dienstverlenende beroepen toen halveerde.

Bij het restant van de vacatures gaat het om bedrijfseconomische en administratieve beroepen en om beroepen in de transport en de logistiek. In deze laatste beroepsgroep, waaronder bijvoorbeeld chauffeurs van bestelwagens vallen, nam het aantal vacatures op horecagebied juist af tot achtduizend. In 2021 liet deze groep nog een stijging zien.

In totaal stonden er in 2022 in Nederland 1,6 miljoen vacatures open, het hoogste aantal sinds het CBS in 1997 met zijn metingen is begonnen. De grootste groei aan vacatures vond plaats in bedrijfseconomische en administratieve beroepen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws