De nieuwe mediakaarten zijn er weer!

1 januari 2012 |
De nieuwe mediakaarten zijn er weer!<

Het is herfst, de winter komt eraan. Tijd om alvast eens naar volgend jaar te kijken. Wij weten al wat we gaan doen. Weer zoveel mogelijk horecaondernemers bereiken met de beste horecavakbladen. U kunt de planning en de thema's bekijken via deze link.
Trends
Wij signaleren duidelijke trends in de branche. Deze trends gebruiken wij als een van de pijlers om onze redactionele aandacht op te richten. Hieronder zetten wij een aantal trends voor 2013 per sector voor u uiteen.

Hotel Trends 2013
• ICT en techniek blijven belangrijke pijlers
• Ondanks het economisch klimaat wordt er geïnvesteerd
• Wel of niet uitbesteden (outsourcen) is weer actueel
• Er is een focus op Food & Beverage. Er valt nog marktaandeel/marge te winnen
• Het aantal hotelbouwplannen stabiliseert

Lunchroom Trends 2013
• De lunchroommarkt blijft groeien in aantallen en omzet
• de brasseriesetting wordt steeds populairder
• Naast lunch serveren lunchrooms steeds vaker ontbijt en diner
• Koffie, thee en fris en zuivel blijven de belangrijkste dranken
• Lunchooms spinnen garen bij de gezondheidstrends

Restaurant Trends 2013
• De restaurantsector blijft de grootste binnen de horeca
• Ook restaurateurs investeren meer en meer in ICT
• Reserveersites worden steeds belangrijker. Restaurateurs opgelet!
• Grotere focus op bedrijfsvoering en rendement
• Meer doen met minder personeel

Café Trends 2013
• De drankensector is een innovator met veel nieuwe concepten
• Eetcafés zijn in opkomst. Eenvoudig, betaalbaar en hoge omloopsnelheid
• Er wordt geïnvesteerd in inrichting, ICT en kassasystemen
• Lang leve de snack en de borrelhap. Dit biedt extra omzetkansen
• Meer doen met minder personeel

B&B Trends 2013
• De branche is ongevoelig gebleken voor crisis.
• Ook de zakelijke gast heeft de b&b ontdekt!
• Het aantal gasten blijft stijgen.
• De b&b-gast is trouw: 78% van de b&b’s heeft vaste gasten.
• Internet en ICT worden steeds belangrijker.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: