Dit lees je in de gloednieuwe Hotel&Design

Auteur: Redactie
29 november 2021
Dit lees je in de gloednieuwe Hotel&Design

Afgelopen week viel de jaarlijkse Hotel&Design-special van Hospitality Management bij iedere hotelier op de deurmat. Een bomvolle special met nieuws, achtergronden en diepte-interviews.

In deze special gingen we op bezoek bij Burg de Rave, general manager van hotel Room Mate Bruno. Een bijzonder kleurrijk hotel waar geen ruimte hetzelfde is. “In dit monumentale pand, dat vroeger een pakhuis was, komen allerlei elementen uit de scheepvaart terug om je helemaal in de sfeer te krijgen die bij dit specifieke hotel past.” De Rave gaf ons een uitgebreide rondleiding en legt uit waarom (bijna) niets hetzelfde is in zijn hotel.

Zachary Schwartz

YAYS, het van origine Nederlandse aparthotels concept, heeft een nieuwe CEO. De Amerikaan Zacharay Schwartz zwaait sinds 1 april dit jaar de scepter en is ambitieus. Na meerdere locaties in Amsterdam, Parijs, Den Haag en sinds kort Antwerpen, wil Schwartz nog meer steden in Europa veroveren. In dit uitgebreide interview lees je hoe de Amerikaan dat van plan is.

De fundamenten van gastvrijheid onderzocht

De meeste hoteliers beschouwen zichzelf als gastvrij en menen dat het fundament voor gastvrijheid verscholen ligt in de menselijke factor. Maar is dat laatste wel zo? Ruth Pijls, hoofddocent bij de Saxion Hospitality Business School en onderzoeker bij het lectoraat Hospitality, heeft er onderzoek naar gedaan. De cognitief psycholoog heeft voor haar proefschrift ‘are you feeling served’ uitgebreid onderzoek gedaan en ervaren dat meerdere factoren van invloed zijn op het gevoel van gastvrijheid. In dit uitgebreide interview ontvouwt ze haar bevindingen.

Alcoholvrije wijn

Verder lees je in deze kleurrijke uitgave hoe je hotelprofessionals aan je hotel verbindt en geven we een impressie over de laatste trends en ontwikkelingen op productniveau. Vinoloog Geert Jan Cazemier vertelt waarom hij vindt dat er meer alcoholvrije wijnen op de wijnkaart moeten komen.

Hotel&Design 2021 kan je hier kosteloos downloaden

 

Overig nieuws