F&B in publieke ruimtes stuwt omzet hotel

12 april 2012 |
F&B in publieke ruimtes stuwt omzet hotel<

Steeds meer hoteliers bieden een afgestemd F&B-aanbod aan in de lobby en in de openbare ruimtes van hun hotels. Eten en drinken buiten het hotelrestaurant is hot en happening.

Van kerker naar keuken
Een mooi voorbeeld is de Plaza Food Hall in het beroemde Plaza Hotel in New York. Een aantal jaren geleden toverde het management de wat kale ruimte met retail en gift shops op kelderniveau om tot een culinair paradijs. Met de hulp en signatuur van celebrity chef Todd English. Tot juni 2010 stond de ruimte bij het personeel van het hotel nog te boek als 'the dungeon'.

De wereld op 800 vierkante meter
Op meer dan 800 vierkante meter (vorig jaar kwam er 350 vierkante meter bij door 'populariteitsuitbreidingen') kunnen hotelgasten en passanten terecht bij negen front cooking stations. Tijdens een bezoek kunnen mensen gerechten van over de hele wereld eten. Het aanbod varieert van verse pasta, noodles en pizza, tot rund van de grill, dim sum, lamsvlees en curry's.

Lage drempel
Wat vooral interessant is dat de Plaza Food Hall passanten aan weet te trekken die anders het luxe hotel links zouden laten liggen. Driekwart van de bezoekers logeert niet in het hotel. De lage drempel van de food hall is hierbij alles beslissend.

Hoeveel couverts vandaag? 1.000
Het geheel startte met 80 couverts, maar al snel werden dat er 106. Sinds eind 2011 kunnen er dankzij de uitbreiding 238 personen zittend eten. Op normale dagen komen er 800 tot 1000 eters, tijdens de feestdagen zijn dat er nog eens 200 meer.

Grote aantrekkingskracht
De ruime keuzemogelijkheden, jij de fruit de mer ik een pasta, in combinatie met het voor de ogen van de gast bereiden van het eten en het kunnen kopen van meeneemmaaltijden en allerhande traiteurproducten maken het een sterke propositie.

Okura Amsterdam ging Plaza voor
In Nederland verruilde het Okura in Amsterdam in 2009 al de giftshops en retail in de kelder voor een culinair centrum.
Special Hotel & Food & Beverage
Meer over F&B in de lobby en in de hotelbar als trending topic binnen de hotellerie in de aanstaande special Hotel & Food & Beverage welke in mei verschijnt.

Foto: La Citta Vita/flickr.com

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Ondernemen
Creatief ondernemerschap hielp deze hoteliers de zomer door

In mei van dit jaar, in het hart van de crisis, voorspelde het NBTC-NIPO dat 1,8 miljoen Nederlanders de vakantie in eigen land zouden vieren. Terwijl veel hotels de deuren dicht hadden, werd achter die gesloten deuren een plan gesmeed om het hotel vol te krijgen na de lockdown. Want het moest vo...

Economie
De stad, de kust en landelijk, werelden van verschil

Het zijn roerige tijden voor hoteliers, dat is bekend. Maar toch zijn de gevolgen van de Covid-19 crisis heel verschillend, sommige landelijke hotels en hotels aan de kust draaien in 2020 zelfs een beter jaar in vergelijking met vorig jaar. En een ding is duidelijk, de stadshotels die jarenlang mooi...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: