Fotoreportage: Opening Savoy Hotel Rotterdam

9 juli 2019 | David Bakker

Donderdag 4 juli is de heropening van het Savoy Hotel Rotterdam feestelijk gevierd. Al sinds 1961 ontvangt het Savoy Hotel Rotterdam gasten uit het binnen- en buitenland. Afgelopen maanden heeft het Savoy Hotel een grote renovatie ondergaan en inmiddels is deze heropend. Tijdens de feestelijke heropening nam Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijk Horeca Nederland (KHN) het woord.

Naast complimenterende woorden richting Eden Hotels pakte hij tevens dit moment aan om te pleiten voor meer respect voor ondernemers in de horeca en in de hotellerie in het bijzonder en om zijn zorgen uit te spreken rondom de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en de verhoging van de toeristenbelasting.

Savoy Hotel Rotterdam

Savoy Hotel Rotterdam opende haar deuren in 1961, oorspronkelijk  ontworpen als Womotel, een motel en woongelegenheid voor studenten, alleenstaanden en kinderloze echtparen, maar toch geopend als volwaardig hotel. Gelegen in het kloppende hart van Rotterdam ademt het hotel de bewogen geschiedenis van de stad met het retro interieur en sixties design. Anno nu kenmerkt het stadshotel zich als eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek.

Het Savoy Hotel Rotterdam is een viersterren hotel met 95 hotelkamers in diverse formaten, van compact tot heerlijk ruim met een balkon en een fenomenaal uitzicht op de welbekende Markthal. Een kers op de taart is de ‘Piet le Blanc Suite’. Deze bevindt zich in de kelder van het Savoy Hotel en is vernoemd naar Piet le Blanc (1921 – 1966), de karakteristieke jazz saxofonist uit Rotterdam die ook bekend stond als ‘de Saxman’. Deze suite van 70m2 is geschikt voor 4 tot 6 personen en beschikt over een groot flatscreen tv scherm van 1.60 breed en een digital surround geluidsinstallatie. Daarnaast is er een dagzaak, SAVOY Local, toegevoegd aan het hotel om meer levendigheid te creëren op de begane grond, ook de buurt is hier meer dan welkom.

Robèr Willemsen

Robèr Willemsen pleitte tijdens zijn speech niet alleen voor meer respect voor ondernemers in de horeca en in het bijzonder in de hotellerie maar hij ging ook in op het ondernemersklimaat dat heerst met de huidige arbeidswetgeving. Willemsen uitte zijn zorgen rondom de WAB welke op 1 januari 2020 ingaat. Volgens de voorzitter van KHN gaat deze nieuwe wet het er niet makkelijker op maken voor ondernemers binnen de horeca en hotellerie, er wordt namelijk een stijging in loonkosten verwacht van minimaal 3%. Een verhoging van de toeristenbelasting komt de Nederlandse hotellerie branche ook niet ten goede. Volgens Robèr Willemsen prijst Nederland zichzelf door het verhogen van deze belasting uit te markt en gaat dit dan ook een averechts effect opleveren welke niet ten goede komt van de ondernemers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
Gevoelig punt: “Misschien moeten werknemers ook wat inleveren”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit twaalfde hoofdstuk ...

Tech
Opnieuw grote hack bij Marriott

De Amerikaanse hotelketen Marriott is alweer slachtoffer geworden van een hack. Hackers hebben namelijk toegang gekregen tot de gegevens van 5,2 miljoen gasten, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend op haar website. In 2018 kregen hackers al toegang tot de gegevens van 500 miljoen Marriott-gasten....

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom eigenlijk?

Booking-topman Glenn Fogel reageert gepikeerd op de vraag of hij vanwege de crisis de commissies gaat verlagen. Hij heeft een ander idee: hotels moeten de kamerprijzen verlagen. Wees daar heel voorzichtig mee. Het verlagen van kamerprijzen is echt onwenselijk, ook al kan het helaas wel eens onvermij...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Interview Coronacrisis
Overlevingskansen voor je hotel: "Het glipt nu tussen je vingers door"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit elfde hoofdstuk bes...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: