Haagse hotels rollen ‘blauwe loper’ uit

Auteur: Redactie
Duurzaamheid 13 november 2023
Haagse hotels rollen ‘blauwe loper’ uit

Meerdere hotels in Den Haag hebben zich aangesloten bij initiatief om water te besparen. Hiermee moedigen de hotels gasten aan om bewuster om te gaan met water, waarbij de besparing wordt gedoneerd aan gezinnen in ontwikkelingslanden. Dit doen zij in samenwerking met Made Blue Foundation, die trots is op deze manier een ‘blauwe loper’ in Den Haag te mogen uitrollen.

Het gaat om de hotels Mercure Hotel Den Haag Central, Novotel Den Haag City Centre, Hotel Indigo the Hague - Palace Noordeinde, IHG voco Den Haag, Mövenpick Den Haag en Leonardo Den Haag Promenade. Het is uniek dat zoveel hotels bij elkaar in de buurt Made Blue Foundation steunen. Met een verblijf in een hotel in Den Haag is de gast dus bijna verzekerd van een bijdrage aan dit goede doel.

Elke locatie heeft via Made Blue Foundation zijn eigen manier gekozen om bij te dragen aan het initiatief. Bijvoorbeeld door het installeren van watertappunten en het uitdelen van herbruikbare waterflessen om gasten zelf hun fles te laten vullen of om lokaal gebotteld water te kunnen serveren in het restaurant. Dit scheelt heel veel afval en transport. Ook worden hotelgasten aangemoedigd minder water te gebruiken tijdens hun verblijf. Uniek hierbij is dat zij de bespaarde liters zelf direct mogen doneren aan gezinnen in ontwikkelingslanden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Door een samenwerking met Made Blue Foundation aan te gaan, tonen de Haagse hotelketens hun toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Dimitri Kalaitzis, general manager van Mövenpick Hotel The Hague: "We zijn trots om deel uit te maken van dit indrukwekkende 'Den Haag rolt de blauwe loper uit' initiatief, waarbij vooraanstaande hotels in Den Haag hun krachten bundelen om Made Blue te steunen. Bij Mövenpick staan duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. We hebben bewust gekozen om Made Blue te ondersteunen vanwege hun unieke benadering om toegang tot schoon drinkwater wereldwijd te verbeteren. Door de handen ineen te slaan met andere vooraanstaande hotels in Den Haag, hopen we niet alleen bewustwording te creëren over het belang van toegang tot schoon drinkwater, maar ook daadwerkelijk een verschil te maken in de levens van mensen in gemeenschappen over de hele wereld. Samen geloven we dat we met elke liter water die we hier in Den Haag gebruiken, een positieve impact kunnen hebben op het leven van anderen elders. We kijken ernaar uit om onze inspanningen voort te zetten en te zien hoe deze samenwerking het verschil maakt." 


 
Jorik Heus, operations manager van Leonardo Den Haag Promenade: ‘’We zijn trots op de samenwerking met Made Blue, omdat we middels deze partnership samen met onze gasten kunnen bijdragen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheden, specifiek met betrekking tot het ondersteunen en verbeteren van toegang tot schoon water. In de toekomst hopen we deze samenwerking te versterken en nog meer positieve impact te creëren. Onze gasten hebben positief gereageerd en hier zijn we erg dankbaar voor omdat hun betrokkenheid essentieel is om dit waardevolle initiatief voort te zetten. Wij zien deze samenwerking als een sleutel tot een duurzame toekomst, waarin elke druppel het verschil kan maken.’’

Machiel van Dooren, mede-oprichter Made Blue Foundation: “Onze missie is schoon drinkwater voor iedereen. Helaas hebben nog altijd 771 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Wij werken hard aan manieren om bedrijven en horeca structureel te laten bijdragen aan onze missie. Ik ben heel trots dat in mijn stad zoveel hotels aansluiten bij ons nieuwste initiatief. Ik ben net terug van een reis naar ons waterproject in Oeganda waar maar weer eens bleek hoeveel impact toegang tot water heeft op mensen in ontwikkelingslanden.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws