Hotel Heerlickheijd van Ermelo opent met 'anderhalvemeternorm'

23 april 2020 | Redactie

Vooruitlopend op de versoepelingen die gaan komen volgens minister-president Mark Rutte, waarbij rekening moet worden gehouden met het nieuwe ‘normaal’: de 1,5 meter samenleving, is hotel de Heerlickheijd vanaf vandaag weer geopend om haar gasten met diverse voorzorgsmaatregelen en randvoorwaarden op een gastvrije en veilige wijze te ontvangen in haar hotel en restaurant. Zo kunnen gasten veilig een weekendje weg of een vakantie boeken.

Het hotel en ook het restaurant zijn geopend. Het management van de Heerlickheijd van Ermelo heeft de afgelopen weken een social distancing plan gemaakt inclusief werkprotocollen en hebben dit tevens geïmplementeerd. Zo is de inrichting in het hotel, restaurant en keuken volledig aangepast naar de maatstaven van de 1,5 meter samenleving. Hierdoor is het voor zowel de gast als de medewerker mogelijk om veilig 1,5 meter afstand te houden. Er zijn diverse aanpassingen gedaan om de gasten zo gastvrij en veilig mogelijk te kunnen ontvangen volgens de normen die nu gelden. De veiligheid en gezondheid wordt op deze wijze van zowel medewerkers als gasten maximaal gewaarborgd.

De uitvoering

Gasten en medewerkers hebben bij binnenkomst de mogelijkheid om meteen hun handen schoon te maken met desinfectiemiddel, maar ook in de rest van het hotel staan overal desinfecterende middelen en wordt er door middel van COVID-19 posters gewezen op alle RIVM richtlijnen. In de praktijk betekent dit dat het hotel, waaronder de receptie en het restaurant, zo ingericht zijn dat het mogelijk is om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook de overige openbare ruimtes, zoals de lobby en het terras zijn op deze wijze aangepast. In het restaurant wordt er gebruik gemaakt van handschoenen en extra afzettafels met een serveertrolley, waardoor het bedienend personeel op 1,5 meter afstand van de gasten blijft. Ook het ontbijtbuffet voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften zoals die tegenwoordig gelden en oomservice is uiteraard ook mogelijk.

De genomen maatregelen betekent flexibele aanpassing van de medewerkers en minder gasten in een restaurantruimte die een zitplaats hebben. Het hotel is zeer ruim en beschikt over diverse restaurantruimtes waardoor het hotel de gasten een gastvrij en veilig weekendje weg of vakantie kan faciliteren. 

“De Heerlickheijd van Ermelo heeft zichzelf in deze tijd opnieuw uitgevonden als gastvrije anderhalve-meter accommodatie. Speciaal voor gasten die weer veilig willen genieten van een weekendje weg met aandacht voor gastronomie, luxe, ‘social distancing’ en extra hygiëne (volgens de RIVM richtlijnen). Na weken gewerkt te hebben aan het plan en de uitvoering hiervan, staan wij en onze medewerkers te popelen om onze gasten weer te verwelkomen. Ook op basis van het nieuwe normaal c.q. 1,5 meter samenleving. Nederlanders zijn na een wekenlange ‘intelligente lockdown’ en thuiswerken toe om verantwoord en op een veilige wijze een weekendje weg te gaan, bij ons voelt de gast zich welkom en veilig in ons hotel, ook wel het 'Versailles van de Veluwe’ genoemd”, aldus Wim Snellaars en Janette Sybrandy, eigenaren Hotel Heerlickheijd van Ermelo.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

Achtergronden
14 jaar geleden in Hospitality Management; Robert Kranenborg

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2007. Een interview met Robert Kranenborgh. In 2007 chef van het met e ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Internationaal
Edition Hotels opent 8 hotels wereldwijd

Edition Hotels kondigt haar verdere internationale uitbreiding aan richting eind 2022, met de geplande opening van acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten. Onder de nieuwe openingen bevinden zich locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico's Riviera Maya ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: