Hotel Heerlickheijd van Ermelo opent met 'anderhalvemeternorm'

23 april 2020 | Redactie

Vooruitlopend op de versoepelingen die gaan komen volgens minister-president Mark Rutte, waarbij rekening moet worden gehouden met het nieuwe ‘normaal’: de 1,5 meter samenleving, is hotel de Heerlickheijd vanaf vandaag weer geopend om haar gasten met diverse voorzorgsmaatregelen en randvoorwaarden op een gastvrije en veilige wijze te ontvangen in haar hotel en restaurant. Zo kunnen gasten veilig een weekendje weg of een vakantie boeken.

Het hotel en ook het restaurant zijn geopend. Het management van de Heerlickheijd van Ermelo heeft de afgelopen weken een social distancing plan gemaakt inclusief werkprotocollen en hebben dit tevens geïmplementeerd. Zo is de inrichting in het hotel, restaurant en keuken volledig aangepast naar de maatstaven van de 1,5 meter samenleving. Hierdoor is het voor zowel de gast als de medewerker mogelijk om veilig 1,5 meter afstand te houden. Er zijn diverse aanpassingen gedaan om de gasten zo gastvrij en veilig mogelijk te kunnen ontvangen volgens de normen die nu gelden. De veiligheid en gezondheid wordt op deze wijze van zowel medewerkers als gasten maximaal gewaarborgd.

De uitvoering

Gasten en medewerkers hebben bij binnenkomst de mogelijkheid om meteen hun handen schoon te maken met desinfectiemiddel, maar ook in de rest van het hotel staan overal desinfecterende middelen en wordt er door middel van COVID-19 posters gewezen op alle RIVM richtlijnen. In de praktijk betekent dit dat het hotel, waaronder de receptie en het restaurant, zo ingericht zijn dat het mogelijk is om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook de overige openbare ruimtes, zoals de lobby en het terras zijn op deze wijze aangepast. In het restaurant wordt er gebruik gemaakt van handschoenen en extra afzettafels met een serveertrolley, waardoor het bedienend personeel op 1,5 meter afstand van de gasten blijft. Ook het ontbijtbuffet voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften zoals die tegenwoordig gelden en oomservice is uiteraard ook mogelijk.

De genomen maatregelen betekent flexibele aanpassing van de medewerkers en minder gasten in een restaurantruimte die een zitplaats hebben. Het hotel is zeer ruim en beschikt over diverse restaurantruimtes waardoor het hotel de gasten een gastvrij en veilig weekendje weg of vakantie kan faciliteren. 

“De Heerlickheijd van Ermelo heeft zichzelf in deze tijd opnieuw uitgevonden als gastvrije anderhalve-meter accommodatie. Speciaal voor gasten die weer veilig willen genieten van een weekendje weg met aandacht voor gastronomie, luxe, ‘social distancing’ en extra hygiëne (volgens de RIVM richtlijnen). Na weken gewerkt te hebben aan het plan en de uitvoering hiervan, staan wij en onze medewerkers te popelen om onze gasten weer te verwelkomen. Ook op basis van het nieuwe normaal c.q. 1,5 meter samenleving. Nederlanders zijn na een wekenlange ‘intelligente lockdown’ en thuiswerken toe om verantwoord en op een veilige wijze een weekendje weg te gaan, bij ons voelt de gast zich welkom en veilig in ons hotel, ook wel het 'Versailles van de Veluwe’ genoemd”, aldus Wim Snellaars en Janette Sybrandy, eigenaren Hotel Heerlickheijd van Ermelo.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: