Inntel Hotels verkoopt hotels Rotterdam Centre en Mainport

Auteur: redactie
Economie Ondernemen 31 augustus 2023
Inntel Hotels verkoopt hotels Rotterdam Centre en Mainport

Inntel Hotels kondigt de succesvolle verkoop van Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport by Inntel Hotels aan. De twee hotels onder één dak hebben samen 480 kamers. Zij behoren daarmee in omvang tot de top tien hotels van de Benelux en zijn het grootste hotel van Rotterdam. Koper is investeerder Annexum, die de hotelorganisatie inclusief het vastgoed en alle roerende zaken overneemt. Ook de huidige tweehonderd personeelsleden komen onder verantwoordelijkheid van de nieuwe eigenaar. De twee hotels zijn letterlijk met elkaar verbonden en daarom is de verkoop van beide een logische keuze.

Deze belangrijke mijlpaal illustreert de strategische ontwikkeling van de hotelgroep. De verkoop van beide hotels is het resultaat van een zorgvuldige evaluatie en strategische besluitvorming met een blik op de toekomst. Karin Geurts, algemeen directeur Inntel Hotels: “De hotels hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van onze hotelgroep. We zijn dankbaar voor de inzet van alle collega’s. Zij hebben enorm bijgedragen aan het succes. De beslissing om de hotels te verkopen was geen gemakkelijke, maar we zijn ervan overtuigd dat verkoop in het belang van zowel de hotelgroep als de nieuwe eigenaar is.” 

De twee hotels zijn verkocht aan investeerder Annexum. Ronald Jansen, partner van Annexum: “Wij zijn erg trots op het verwerven van deze iconische full-service hotels gelegen op een mooie locatie in het hart van Rotterdam. De reis- en toerismesector laat ook in Nederland een sterke opleving zien en ook op basis van positieve lange termijntrends voorzien wij een toenemende vraag naar hotelaccommodatie. Op korte termijn delen wij graag onze visie op de toekomst van deze twee hotels.”

De hotels worden na een overgangsperiode van twee maanden operationeel toegevoegd aan het portfolio van Cycas Hospitality. Cycas Hospitality heeft een portfolio van meer dan vijftig hotels in twaalf landen, ondergebracht bij vijftien verschillende gerenommeerde brands. Orange IM Hospitality heeft Annexum ondersteund bij de aankoop van de hotelonderneming en wordt verantwoordelijk voor het assetmanagement. Tot en met 31 oktober blijven de hotels operationeel onder de brand van Inntel Hotels.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws