Interview: East Seven Berlin Hostel (video)

Video 16 december 2015
Interview: East Seven Berlin Hostel (video)

Jörg en Pierre hebben in het interieur van hun hostel East Seven Berlin in voormalig Oost-Berlijn naar eigen zeggen het beste uit de jaren 70 en 90 gecombineerd. Het doel van het interieur is volgens de heren dat veel mensen zich in het hostel thuis voelen. Enthousiast vertelden ze ons welke (interieur)keuzes ze verder hebben gemaakt en vooral waarom.

De persoonlijke touch in het hostel is volgens Pierre heel erg belangrijk. “We hebben een gezamenlijke keuken en een aangename tuin, zodat gasten makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Bij de receptie hebben we bewust gekozen voor één medewerker die alles organiseert, zodat gasten een vast en bekend aanspreekpunt hebben.” Behalve de persoonlijke benadering is ook netheid in het hostel een speerpunt. Jörg: “We hebben beiden veel gereisd en in hostels geslapen en velen waren erg vies, vooral in Afrika. Daarom kiezen we ervoor om een strak schoonmaakschema te hanteren en netheid een van onze belangrijkste unique selling points te maken. Dit heeft tot gevolg dat er veel dames bij ons overnachten en dat we op verschillende reviewsites hoog scoren.”

*Warme kleuren*
De eigenaren kozen bewust voor warme kleuren in hun hostel. “We willen gasten door de warme kleuren welkom laten voelen. De gezamenlijke keuken speelt hierin een belangrijke rol. Het is de plaats waar gasten elkaar ontmoeten. Om het contact leggen makkelijker te maken, hebben we er bewust voor gekozen om in de gezamenlijke woonkamer geen tv te plaatsen. In eerste instantie wilden we ook geen wifi aanbieden in deze ruimte, maar dat kwam ons op veel kritiek te staan van de gasten”, lacht Jörg. “We willen een sfeer creëren waarin gasten makkelijk met elkaar in contact komen.”

*Kapitalisme is iets verder weg*
Volgens Pierre weerspiegelt het hostel, dat zich in voormalig Oost-Berlijn bevindt, goed de sfeer uit die tijd. “Kapitalisme is in ons hostel net iets verder weg. De gasten zijn relaxed en we bieden koffie en bier aan tegen erg lage prijzen. Dit gedeelte van de stad is overigens sowieso altijd erg alternatief en kunstzinnig geweest en dit komt terug in het hostel.”

*Hostel vs. Hotel*
Wat is volgens de twee heren het grootste verschil tussen een hostel en een hotel? “We vinden een hostel veel persoonlijker. Het is een persoonlijke ervaring en veel gasten zoeken hier naar. Onder jongeren is het vaak ook ‘onsexy’ om naar een hotel te gaan. We hebben trouwens ook veel 50-plus gasten die juist op zoek zijn naar het gevoel uit hun jeugd.” Over hun eigen toekomstplannen zijn de mannen duidelijk. “We willen verder gaan zoals we nu bezig zijn. We denken constant na over nieuwe ideeën en willen zo populair blijven als we nu zijn. Daarnaast willen we, we zijn niet voor niets voormalig Oost-Berlijners, vooral een relaxed leven”, besluit het duo.

*Video*


~Tekst: Christel Tuin, foto's: Bob van Deurzen, video: Hjalmar Ilmer~

HM302015

Overig nieuws