Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier

17 mei 2010 |
Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier<

Kasia Vermaire is uitgeroepen tot winnaar van het Dilmah NK Thee Sommelier 2010. Hiermee is zij de eerste vrouwelijke thee sommelier van Nederland. De 24-jarige Vermaire werd door de vierkoppige jury gekozen tot theesommelier van het jaar op de beurs Beleef Koffie 2010 | Beleef Thee 2010 in de Jaarbeurs Utrecht. Kasia zal, samen met thee sommelier Robert Schinkel, winnaar van de vorige editie, ons land vertegenwoordigen bij de Internationale Thee Sommelier Competitie 2010 welke ondersteund wordt door de WACS (World Association of Chefs Societies). Vermaire is van huis uit geen bartender, maar studeerde gezondheidswetenschappen. Momenteel is de nieuwbakken thee-expert werkzaam als personal trainer.


De genomineerden wachten in spanning af

Kiezen voor gezondheid
Vermaire, van Poolse komaf, is altijd geïnteresseerd geweest in thee. Dit komt mede door haar vele reizen in Aziatische landen. Eén van haar favoriete vrijetijdsbestedingen is yoga. Chris Oosterveen werd tweede en Kristian Jagerman sloot de top drie. In een reactie laat Chris Oosterveen weten licht teleurgesteld te zijn over de uitslag. Oosterveen, in het dagelijks leven hoofd horeca bij Theater Deregentes in Den Haag, had gehoopt de jury te kunnen overtuigen met zijn gastronomische inbreng in de competitie. De jury was daarvan erg onder de indruk, maar koos dit jaar voor het gezondheidsaspect van thee. Juryvoorzitter Marjan Ippel: 'Kasia heeft ons laten zien dat medicinaal ook sexy kan zijn.'


De jury is in beraad

Open deelname
Tijdens de beurs organiseerde theemerk Dilmah voor de tweede maal de Nederlandse Theesommelier Competitie. Deelname stond open voor iedereen die zich op professionele wijze bezighoudt met de bereiding en het serveren van dranken. Tijdens de wedstrijd schonk de jury vooral aandacht aan kwaliteit, innovatie, authenticiteit, showelementen en hygiëne.

Vaste onderdelen
De deelnemers moesten een drietal onderdelen ten uitvoer brengen, te weten: traditionele thee-presentatie, tea & food pairing (een combinatie van één thee met één gerecht) en een vrije kuur. In het laatste onderdeel moest een toepassing van thee worden gecombineerd met de persoonlijke expertise van de deelnemer. Kasia sloot haar presentatie af met een zelfbedachte 'chai-t-ccino', een cappuccino op basis van Dilmah Chai thee. Met het behaalde resultaat zal zij in juli naar Sri Lanka afreizen om haar kennis op het gebied van thee verder uit te bouwen en een volwaardig ambassadeur van Dilmah thee te worden.

Frank Lindner, Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: