Meest chique design hotel van de wereld staat in Amsterdam

Auteur: Redactie
Events Hotelketens Internationaal 11 november 2021
Meest chique design hotel van de wereld staat in Amsterdam

Hotel TwentySeven in Amsterdam is door de internationale organisatie Boutique Hotels verkozen tot het meest chique design hotel ter wereld. De 17 prijswinnaars zijn op 9 november bekendgemaakt. Directeur/eigenaar Eric Toren is ontzettend trots op de award.

De organisatie van de Boutique Hotels Awards prijst de glamour van het ‘enige zes-sterren hotel in Nederland’ en de persoonlijke aandacht voor de gasten. Het bijzondere hotel bestaat sinds april 2018, is gelegen aan de Dam in Amsterdam en heeft 16 zeer luxueuze suites. In het hotel verblijven royals , bekende sterren en hooggeplaatste personen vanuit de hele wereld.

Geen standaard kamers

Hotel TwentySeven is individueel ingericht, vertelt Toren. Een boutique hotel is kleinschalig, heeft een warme uitstraling en persoonlijke aandacht voor de gasten. “Standaard kamers hebben wij niet. We zijn inderdaad meer een zes-sterren dan een vijf-sterren hotel. We hebben privé butlers, het restaurant heeft een Michelin ster, we hebben een wereldkampioen cocktailshaker achter de bar en de beste sommelier van Nederland. Je vindt bij ons het beste en het mooiste bij elkaar in één hotel. Bij ons werken bijna 100 mensen voor het welzijn van onze 16 suites en natuurlijk ons restaurant en bar. Met elkaar geven we alle aandacht aan elk aspect van het hotel.”

Wereldprijs

Toren vindt het een prachtige prestatie dat een klein land als Nederland zo’n mooie wereldwijde award heeft gewonnen. “Het is een van de meest prestigieuze prijzen voor design hotels. Ons kleine hotel in Amsterdam is uitgeroepen tot het chicste ter wereld. Dat is een wereldprijs die niet zo vaak aan een Nederlands hotel wordt gegeven. Ik ben zelf erg blij met deze prijs, en denk dat we er ook als land erg trots op mogen zijn.”

De internationale Boutique Hotel Awards eren de mensen achter de meest bijzondere hotels ter wereld. De awards zijn dit jaar voor de 11e keer toegekend. Er waren meer dan 250 genomineerden uit ruim 70 landen . Over Hotel TwentySeven schreef de jury onder andere: "The Netherlands’ only ‘Six Star’ hotel is infused with dark, decadent glamour – and a genie-like butler serving each suite."

Hotel TwentySeven viel al eerder in prijzen tijdens de Boutique Hotel Awards, dat lees je hier

Directeur Eric Toren

 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws