Nederlanders laten werk niet los tijdens vakantie

20 juni 2018 | Thijs Jacobs

Ruim 40% van de Nederlanders onder de 65 jaar laat het werk niet helemaal los op vakantie. Ouders met jonge kinderen zijn op vakantie het meest met werk bezig. Bijna de helft kan het niet laten om e-mails te checken en werktelefoontjes te beantwoorden. Dit terwijl tijd met elkaar doorbrengen en ontspannen voor Nederlanders de belangrijkste redenen zijn om op vakantie te gaan. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1000 mensen dat Nationale-Nederlanden onlangs door Direct Research liet uitvoeren.

Partner niet blij met werken tijdens vakantie

Werken tijdens de vakantie wordt door de partners niet in dank afgenomen. Van de ouders met jonge kinderen vindt ruim 50% het vervelend dat hun partner tijdens de vakantie werkt. Slechts 2% van deze groep gaf aan dit helemaal geen probleem te vinden. Van de ondervraagden konden vooral mannen tijdens de vakantie hun werk moeilijk loslaten.

Mannen gaan wel relaxter op vakantie

Toch blijken mannen wel het meest relaxed op vakantie te gaan. Dat ze af en toe nog werken op vakantie maakt voor hun vakantiegevoel niet uit: de meesten gaven aan dat de vakantie direct na de laatste werkdag begint. Bij vrouwen duurt dit een stuk langer: pas als de koffers zijn ingepakt, het huis schoon is en ze onderweg zijn, begint voor hen de vakantie.

Je werk (zoveel mogelijk) thuislaten? Dat doe je zo:

 

Tip 1: Een dagje eerder ‘out-of-office’

Zet je out-of-office-reply een dag eerder aan en verwijs naar collega’s die in jouw afwezigheid je werk over kunnen nemen. Zo kun je rustig de laatste e-mails wegwerken en ga je met een fijn gevoel op vakantie. Je out-of-office-reply laat je ook ná je vakantie nog een dagje langer aan staan. Zo kun je weer relaxed opstarten.


Tip 2: Telefoon uit, vakantiemodus aan

De simpelste tip, maar o zo moeilijk: zet die werktelefoon uit. En als je dan écht bereikbaar moet zijn, beperk je dan tot een half uurtje in de ochtend.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: