Opening van Hotel Rijks in Goes

Auteur: Redactie
Hotelketens 3 februari 2021
Opening van Hotel Rijks in Goes

Vrijdag 5 februari 2021 ontvangt Boutique Hotel Rijks haar eerste gasten. Het nieuwe Kloeg Collection hotel op 4-sterrenniveau beschikt over 35 hotelkamers, 5 bijzondere suites, een ontbijtrestaurant en een heuse honesty bar.

Het city-hotel bevindt zich middenin het centrum. Onder Goesenaren staat het pand beter bekend als het Oude Manhuis. Eeuwenlang betrokken welgestelden het pand aan de zusterstraat om hier hun oude dag te slijten. Vanaf vrijdag is het de plek waar de zakelijke en toeristische gast verblijft voor een werkbezoek of stedentrip. Het hotel verstrekt logies met ontbijt en voor afhaal of bezorging van lunch en diner worden gasten doorverwezen naar een aantal nabijgelegen restaurants.

Opening in Coronatijd en proefslapen

“Vanzelfsprekend hadden we de opening met een gezellig samenzijn willen organiseren, echter laten de huidige omstandigheden dit helaas niet toe”, zegt Michel Kloeg, exploitant van Hotel Rijks. “Samen met onze projectpartners Bouwgroep Peters en TEAMforREAL kijken we uit naar een later moment waarop we een feestelijke bijeenkomst kunnen organiseren.” Om deze mijlpaal toch te vieren is iedereen en met name de Goesenaren, vanaf vrijdag 5 februari t/m donderdag 11 februari uitgenodigd om te komen proefslapen. Een overnachting in een kamer inclusief ontbijt wordt aangeboden voor €25,- per persoon per nacht en reserveren is exclusief mogelijk per e-mail en telefoon. Gasten die de voorkeur hebben voor één van de vijf luxe suites, verblijven in de eerste week voor €50,- per persoon per nacht. Tijdens deze soft-opening worden alle door de Rijksoverheid bepaalde richtlijnen opgevolgd. Zo dient het ontbijt op de hotelkamer gebruikt te worden.

Concept en faciliteiten

Hotel Rijks is aangesloten bij Kloeg Collection, exploitant in hotels en appartementen. Het boutique hotel telt in totaal veertig kamers waarvan er niet één hetzelfde is. Kenmerkend zijn de ruime suites (oplopend tot 60m2), waar je er in twee vanuit bed in een vrijstaand bad stapt. Het rijks monumentale pand stamt uit 1655 en dit zie je terug in de klassieke elementen zoals de royale entree, het behoud van balken in het zicht, de oorspronkelijke gele wandtegels op de begane grond en deuren met een hoogte van nauwelijks 1,70 meter.

Het is een weloverwogen beslissing geweest om geen restaurant met lunch en diner functie toe te voegen aan deze locatie. “Goes telt legio restaurants en cafés die goed staan aangeschreven. Vanwege de huidige situatie omtrent Corona is onze flexibiliteit opnieuw op de proef gesteld: om hotelgasten van lunch en diner te voorzien zijn nabijgelegen restaurants gecontacteerd en bieden we verscheidene opties aan voor het afhalen of laten bezorgen van eten. Onze hotelgasten komen niets te kort. Gasten van Kloeg Collection mogen dan ook een hoge mate van gastvrijheid en servicekwaliteit verwachten.”, zegt Kloeg.

Naar verwachting zal het hotel met name accommodatie bieden aan zakelijke en toeristische gasten die Goes als city-trip bezoeken. Om deze gasten goed te kunnen bedienen biedt Hotel Rijks overnachting inclusief ontbijt aan. In de ontbijtzaal genieten gasten straks van een gezond en uitgebreid ontbijtbuffet. De ideale uitvalsbasis voor hotelgasten die na het ontbijt de stad verder intrekken. Bijzonder onder de faciliteiten is de ‘Honesty bar’. Het is een bar zonder toezicht van personeel waar registratie van consumptie aan de gast wordt overgelaten. Gasten vullen op het bijgesloten formulier in wat zij nuttigen. Het assortiment bestaat uit frisdranken, sappen, bieren en wijnen. Daarnaast wordt het mogelijk om een fiets te huren en vanuit de stad de nabije omgeving te ontdekken.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws