Speerpunten van AF&BM voor 2011

14 oktober 2010 |
Speerpunten van AF&BM voor 2011<

In de Breskenszaal van Hotel Okura Amsterdam kwam op vrijdagmiddag 15 oktober een grote afvaardiging van de Founding Partners van de Association of Food and Beverage Management (AF&BM) bijeen. Voordat de genodigden met elkaar een lunch met kreeft en andere delicatessen gingen bereiden startte de presentatie van het AF&BM-programma voor 2011.


Pieter van Opheusden, Richard Francke, Arjan Maas en Wouter van Poppel

Vruchtbare ideeën
Voorzitter Richard Francke keek terug op de bijeenkomsten van het afgelopen jaar, waaronder: het gala, het social event in Maastricht en de bijeenkomst 'Hospitality en de kracht van (social) media’. Vervolgens blikte hij vooruit op de doelstellingen van de AF&BM in 2011. Speerpunten waren onder andere: meer zichtbaarheid, meer samenwerking met onderwijsinstellingen en intensivering van het contact met de netwerkpartners. Verschillende betrokken founding partners gaven vervolgens hun visie op nieuw te ontplooien evenementen in 2011. Met vruchtbare ideeën als resultaat waar het AF&BM-bestuur, bestaande uit Richard Francke, Arjan Maas, Ingrid de Vries, Pieter van Opheusden, Bert Sanders en Wouter van Poppel, mee verder kan gaan.


Uitleg over de verschillende wijnen

Handen uit de mouwen
In de wijnkamer kon iedereen onder het genot van een glas champagne en een frisse witte wijn op temperatuur komen voor de bereiding van de lunch. Toen het gezelschap zich naar het Okura Culinary Center had verplaatst gingen, na een uitleg over de wijnen, de jasjes uit, de schorten voor en handen uit de mouwen.


De chef brengt eenieder de fijne kneepjes van het vak bij

Iedereen mocht zich voegen bij het kookeiland dat hem of haar het meest trok. Na een korte presentatie van de bereiding van verse kreeft dropen een aantal mensen af naar kookeiland twee en drie waar een gerecht met lamsvlees en een dessert met rabarber/aardbei-compote werden bereid. Na een goede uitleg van de drie chefs van het Okura waagden sommigen zich aan de kreeften, sneden anderen aardappels in blokjes, en werden tenslotte ook de garnalen van hun darmkanaal verlost.



Na een coquille werd de laatste hand aan ieder gerecht gelegd en brak het moment aan om al het heerlijks te proeven. De gemiddelde boterham met kaas verbleekte als kreeft in de pan bij deze gastronomische lunch, waar iedereen flink op had gezwoegd. Een geslaagd event.



Foto's: Cynthia van Dijke


Eline Dragt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

NH Hotels Internationaal
NH Hotels opent haar eerste hotel in Noord-Amerika

Het NH Collection New York Madison Avenue gaat weldra open. In april opent het eerste hotel van NH in de VS, zo lezen we op zakenreis.nl. Het statige gebouw in het hart van Manhattan stamt uit 1920 en weerspiegelt het 'gouden tijdperk van de reclame', zo meldt NH in een verklaring. In Eur...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: