Speerpunten van AF&BM voor 2011

14 oktober 2010 |
Speerpunten van AF&BM voor 2011

In de Breskenszaal van Hotel Okura Amsterdam kwam op vrijdagmiddag 15 oktober een grote afvaardiging van de Founding Partners van de Association of Food and Beverage Management (AF&BM) bijeen. Voordat de genodigden met elkaar een lunch met kreeft en andere delicatessen gingen bereiden startte de presentatie van het AF&BM-programma voor 2011.


Pieter van Opheusden, Richard Francke, Arjan Maas en Wouter van Poppel

Vruchtbare ideeën
Voorzitter Richard Francke keek terug op de bijeenkomsten van het afgelopen jaar, waaronder: het gala, het social event in Maastricht en de bijeenkomst 'Hospitality en de kracht van (social) media’. Vervolgens blikte hij vooruit op de doelstellingen van de AF&BM in 2011. Speerpunten waren onder andere: meer zichtbaarheid, meer samenwerking met onderwijsinstellingen en intensivering van het contact met de netwerkpartners. Verschillende betrokken founding partners gaven vervolgens hun visie op nieuw te ontplooien evenementen in 2011. Met vruchtbare ideeën als resultaat waar het AF&BM-bestuur, bestaande uit Richard Francke, Arjan Maas, Ingrid de Vries, Pieter van Opheusden, Bert Sanders en Wouter van Poppel, mee verder kan gaan.


Uitleg over de verschillende wijnen

Handen uit de mouwen
In de wijnkamer kon iedereen onder het genot van een glas champagne en een frisse witte wijn op temperatuur komen voor de bereiding van de lunch. Toen het gezelschap zich naar het Okura Culinary Center had verplaatst gingen, na een uitleg over de wijnen, de jasjes uit, de schorten voor en handen uit de mouwen.


De chef brengt eenieder de fijne kneepjes van het vak bij

Iedereen mocht zich voegen bij het kookeiland dat hem of haar het meest trok. Na een korte presentatie van de bereiding van verse kreeft dropen een aantal mensen af naar kookeiland twee en drie waar een gerecht met lamsvlees en een dessert met rabarber/aardbei-compote werden bereid. Na een goede uitleg van de drie chefs van het Okura waagden sommigen zich aan de kreeften, sneden anderen aardappels in blokjes, en werden tenslotte ook de garnalen van hun darmkanaal verlost.



Na een coquille werd de laatste hand aan ieder gerecht gelegd en brak het moment aan om al het heerlijks te proeven. De gemiddelde boterham met kaas verbleekte als kreeft in de pan bij deze gastronomische lunch, waar iedereen flink op had gezwoegd. Een geslaagd event.



Foto's: Cynthia van Dijke


Eline Dragt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Coronacrisis
citizenM lanceert nieuwe subscriptions als antwoord op veranderd consumentengedrag

citizenM zet twee subscriptions in de markt die zich richten op de digital nomads, de thuiswerkers en de bedrijven die op zoek zijn naar invulling van het nieuwe hybride werken. Dit aanbod wordt wereldwijd beschikbaar. Vanaf vandaag kunnen remote workers en digital nomads werken én ontspannen ...

Toerisme
46 procent meer herfstboekingen in Nederlandse vakantieparken 

Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BungalowSpecials, waar grote parken van onder andere Landal, Roompot en Center Parcs bij zijn aangesloten. Het aantal boekingen voor de herfstvakantie ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Nieuwbouw Van der Valk Hotel Venlo bereikt hoogste punt

Het is alweer ruim een jaar geleden dat er werd gestart met de sloop, maar nu heeft de nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Venlo het hoogste punt bereikt. De bestaande toren bleef staan en heeft zestig kamers, maar daarnaast wordt een compleet nieuwe hotelvleugel gebouwd. In de nieuwe vleugel ...

Awards Duurzaamheid
Bucuti haalt als eerste resort wereldwijd een perfecte score bij Green Globe

Bucuti & Tara Beach Resort heeft ’s werelds eerste perfecte score van 100 punten gehaald bij Green Globe, het wereldwijd erkende duurzaamheidslabel. Daarnaast heeft Bucuti & Tara wederom de certificering verkregen als CO2-neutraal resort en blijft het het eerste en enige energie-neutra ...

Hotelbouwplannen Internationaal
Louvre Hotels Group blijft uitbreiden: 10 nieuwe hotels

Ondanks de impact van COVID-19 op de internationale hotelindustrie, blijft Louvre Hotels Group (LHG) - de op één na grootste hotelgroep van Europa en een dochteronderneming van Jin Jiang International - haar netwerk in Europa ontwikkelen door tien '7 Days Premium’ hotels over ...

Columns
Column Tanja Seegers: Ik pas me aan

Ik fiets door prachtige groene wijngaarden en verlaten Franse dorpen. De wind waait door mijn haren. Heel even voel ik me zo vrij als een vogel. Een moment van geluk. Vrijheid; de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. In maatschappelijke zin behelst het de mogelijkheid van groepen en individue ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: