The Student Hotel opent twee nieuwe vestigingen; 145 miljoen euro erbij

Auteur: Redactie
Hotelketens Internationaal 8 februari 2022
The Student Hotel opent twee nieuwe vestigingen; 145 miljoen euro erbij

The Student Hotel heeft met UniCredit overeenstemming bereikt over een financiering van 145 miljoen euro voor de ontwikkeling van twee nieuwe locaties in Rome en Florence. Dit bedrag komt bovenop de investering van 300 miljoen euro die The Student Hotel in oktober bekendmaakte

De bouw van de ontwikkeling in Rome zal officieel van start gaan in maart 2022. Het 396 kamers tellende hotel met een vloeroppervlak van meer dan 22.750 vierkante meter en een totale investering van meer dan 90 miljoen euro door The Student Hotel (TSH), moet in de winter van 2023/24 worden geopend. De locatie zal een restaurant, een bar, vergader- en co-werkruimtes en een fitnessruimte omvatten, maar ook een openbaar park van meer dan 15.000 m2 dat voor iedereen toegankelijk is.

In Florence bestaat de ontwikkeling uit een hotel met 550 kamers en een vloeroppervlak van meer dan 80.000 vierkante meter. De bouw van het bovengrondse is gestart in september 2021 en het hotel zal naar verwachting voor de zomer van 2024 worden geopend. TSH zal meer dan 160 miljoen euro in het project investeren. Naast hotelkamers, een bar, fitnessruimte, co-working spaces en openbaar park, zal de Belfiore locatie ook een openbaar hardloopparcours op het dak van het gebouw bevatten.

De financiële verzekeringsmaatschappij SACE, die gespecialiseerd is in de ondersteuning van de groei en ontwikkeling van bedrijven en de Italiaanse economie via een breed scala aan instrumenten en oplossingen, ondersteunt de financiering met een 'groene' garantie van 54 miljoen euro.

De lening bevat voorwaarden voor het behalen van een BREEAM 'Very Good' rating voor beide locaties en naleving van de EU Taxonomy voor duurzame activiteiten als criteria voor de groene garantie door SACE. TSH en UniCredit zijn overeengekomen om voorwaarden voor impactfinanciering op te nemen in de vorm van een korting op de rente, die TSH heeft toegezegd te herinvesteren door studenten uit sociaaleconomisch achtergestelde milieus beurzen te verstrekken in de vorm van huurkortingen.
 
De voorwaarden voor de impactfinanciering zijn in overeenstemming met het Social Impact Banking-programma van de bank. UniCredit treedt op als arrangeur, underwriter, bookrunner en agent. De lening volgt op bestaande financieringen die tussen TSH en UniCredit zijn overeengekomen voor locaties met een hybride horecamodel in Florence Lavagnini, Bologna en Wenen.
 
De projecten ondersteunen de herontwikkeling van de wijk San Lorenzo in Rome en de wijk Belfiore in Florence, waarbij de gebieden worden opgeknapt voor de lokale gemeenschappen en het aanbod van studentenhuisvesting in beide steden wordt uitgebreid. Met deze twee nieuwe locaties zal TSH in totaal vijf locaties in Italië hebben.
 
Charlie MacGregor, oprichter en CEO van TSH, zei: "We zijn zeer verheugd om een sociale en milieu-impact financieringsovereenkomst met UniCredit aan te kondigen, waarmee we onze relatie die in 2016 tot stand is gekomen, verder versterken, en met steun van SACE. De duurzame en impactfinancieringsvoorwaarden sluiten aan bij TSH's voortdurende inzet om onze milieu-impact te minimaliseren en onze impact op lokale gemeenschappen te maximaliseren als onderdeel van onze groeistrategie. We zijn er trots op dat we deze voorheen onderontwikkelde gebieden in Rome en Florence kunnen herontwikkelen tot spannende locaties waar de lokale gemeenschappen, gasten, studenten en bedrijven samen kunnen komen."

Op weg naar verdere duurzame groei 

De financiering ondersteunt de groeistrategie van TSH, dat tot 2025 10 hotels in Europa wil openen, waarmee het totale aantal operationele hotels op 25 komt. TSH heeft onlangs 300 miljoen euro van bestaande aandeelhouders gekregen om de groeistrategie te financieren. Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, was TSH in staat om te blijven investeren in groei en presteerde het beter dan de traditionele horecasector dankzij haar hybride horecamodel. In 2022 zal het hotels openen in Madrid, Barcelona en Toulouse.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws