The Student Hotel investeert door; 300 miljoen erbij

Auteur: Redactie
Internationaal 5 oktober 2021
The Student Hotel investeert door; 300 miljoen erbij

The Student Hotel (TSH), kondigt vandaag aan dat het 300 miljoen euro aan financiering heeft verkregen van haar huidige aandeelhouders Aermont en APG, waarbij APG 175 miljoen euro van haar investering verstrekt via haar bestaande LRF-venture die wordt beheerd door LaSalle.

Deze financiering zal de internationale expansieplannen van het bedrijf voeden, waardoor het de bouw van zeven nieuwe hotels in belangrijke EU-gatewaysteden kan starten en bijna 3.000 kamers aan de bestaande portefeuille kan toevoegen, de uitrol van geavanceerde technologie in de hotels kan financieren en nieuwe investeringen kan nastreven.

Bologna, Delft, Wenen

Terwijl veel horecagroepen door Covid zijn stilgevallen, heeft het unieke hybride horecamodel van TSH het bedrijf in staat gesteld met succes door de pandemie te navigeren, waardoor het de afgelopen 18 maanden zelfs drie hotels kon openen (Bologna, Delft en Wenen).
 
TSH verwacht dat 2022 opnieuw een belangrijk jaar zal worden met potentiële inkomsten van meer dan 100 miljoen euro, wat 25% meer is dan in 2019, het jaar vóór de pandemie. De groep zal in 2022 nog eens drie hotels openen, waardoor ze haar aanwezigheid in Europa kan uitbreiden en meer dan 1.000 kamers kan openen in Madrid, Barcelona en Toulouse.

Covid

"We hebben beter gepresteerd dan veel traditionele horecabedrijven tijdens de Covid-pandemie. Onze studenten-, co-working- en co-livingklanten waren erg loyaal en zorgden er mede voor dat we EBITDA-positief waren in onze hotels. Dankzij ons hybride exploitatiemodel konden we snel meer kamers toewijzen aan studenten op een moment dat vrijetijds- en zakenreizen verdwenen. Ondanks alle reisbeperkingen, de lockdowns en de onderwijsonderbrekingen voor studenten, hebben we de afgelopen 18 maanden een sterke bezettingsgraad gerealiseerd, zelfs in nieuwe markten waar we net waren geopend. Dit heeft ons in staat gesteld om sterker door de Covid crisis te komen", aldus CEO van TSH, Charlie MacGregor.
 
Voor het academisch jaar 2020/2021 heeft TSH een bezettingsgraad van 51% bereikt over alle locaties en kamersegmenten. Nu de wereld weer open begint te gaan en de beperkingen afnemen, ziet de groep de vraag sterk aantrekken. Vanaf september zijn de long-stay boekingen al terug op het niveau van 2019 met een bezettingsgraad van bijna 100% en wachtlijsten, terwijl TSH sinds 2019 meer dan 20% van haar hotelkamers naar de studentenmarkt heeft verplaatst. Voor het volledige jaar 2022 verwacht TSH een gemengde bezettingsgraad over haar gehele portefeuille van meer dan 80% te bereiken.

Evalueren

Charlie MacGregor: "We hebben de tijd van de pandemie gebruikt om te evalueren waar we naartoe gaan en wat de 'sweet spot' is voor onze klanten en voor ons bedrijf. Onze strategie bestaat uit het creëren van een zo wendbaar mogelijk bedrijf om aan de veranderende vraag van onze klanten te voldoen, terwijl we vasthouden aan onze TSH-waarden en het creëren van een consistente portfolio van spraakmakende locaties die al onze diensten omvatten." 

Over The Student Hotel Group

The Student Hotel concept begon met één simpele observatie: dat studenten beter verdienen. Vandaag de dag is die visie werkelijkheid geworden en uitgegroeid tot het omvatten van alle gasten met een "student spirit". TSH verwelkomt jaarlijks duizenden gasten in haar groeiende portfolio van stedelijke hotels in campus-stijl in heel Europa, van design-bewuste reizigers tot next-gen ondernemers. TSH's toonaangevende concept, speciaal gebouwd of gehuisvest in historische gebouwen, biedt gemengde ruimtes om te leren, verblijven, werken en spelen voor een nacht, een week, een maand of een jaar. Gasten, bedrijven en lokale gemeenschappen van TSH omarmen de positieve impact-gedreven programmering en inclusieve cultuur. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws