Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek

11 januari 2010 |
Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek<

Tijdens de vakbeurs Horecava 2010 werd op maandag 11 januari op de stand van Unilever Foodsolutions een nieuw kookboek voor chefs en restaurateurs gepresenteerd. Het boek, ‘De Essentie’, waaraan zeven topkoks (goed voor 14 Michelinsterren) hebben gewerkt bevat naar zeggen van het voedingsmiddelenconcern 100 procent Haute Cuisine. Aan het boek hebben Peter Goossens, Yves Mattagne, Bart de Pooter, Wout Bru, Viki Geunes, Sang-Hoon Dégeimbre, Filip Claeys en Sergio Herman samengewerkt. De Belgische culinair journalist Jean-Pierre Gabriel heeft het boek in opdracht van Unilever Foodsolutions geschreven.

Moderne Escoffier
Tijdens de presentatie voelde Hans Steenbergen onder andere Gabriel en Bru aan de tand over de invloed van het boek. Tijdens de presentatie werd al gezegd dat ‘De Essentie’ een opvolger uit de moderne tijd van het standaardwerk van Escoffier kan worden. Rob Peters, managing director bij Unilever Foodsolutions, gaf tijdens zijn presentatie aan dat het bedrijf naast de producten en ingrediënten ook meer aandacht wil gaan schenken aan probleemoplossende en adviserende activiteiten. Koks zijn volgens hem constant op zoek naar informatie. “Ons doel is even eenvoudig als ambitieus: ‘to be the best soutien provider’. Dit is een stimulans om ons terrein te verkennen, dat wil zeggen voor de duizenden koks die onze klantenkring vormen.”

Unilever hoofdpartner Jeunes restaurateurs
Het eerste exemplaar van het boek overhandigde Peters aan Patrick van Zuiden, voorzitter van Jeunes restaurateurs D’europe. Van Zuiden maakte bekend dat de restaurantorganisatie vanaf 17 januari een nieuwe hoofdpartner heeft, te weten Unilever Food Solutions. "We willen niet zozeer de 'U' verkopen, maar we willen heel graag al onze passie en kennis met Unilever delen." Unilever Foodsolutions is op het gebied van kennis en kunde met ingredienten, producten en technieken al veel verder dan menig restaurant of koksorganisatie, zo meende Van Zuiden. "Vijftien jaar geleden, El Bulli, een vriend komt terug en vertelt over kleine ronde bolletjes die in je mond openbarsten en dan een sinaasappelsmaak afgeven. Geweldig! Had Unilver in die tijd ook niet al de Solero Shots?"

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

NH Hotels Internationaal
NH Hotels opent haar eerste hotel in Noord-Amerika

Het NH Collection New York Madison Avenue gaat weldra open. In april opent het eerste hotel van NH in de VS, zo lezen we op zakenreis.nl. Het statige gebouw in het hart van Manhattan stamt uit 1920 en weerspiegelt het 'gouden tijdperk van de reclame', zo meldt NH in een verklaring. In Eur...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: