Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek

11 januari 2010 |
Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek<

Tijdens de vakbeurs Horecava 2010 werd op maandag 11 januari op de stand van Unilever Foodsolutions een nieuw kookboek voor chefs en restaurateurs gepresenteerd. Het boek, ‘De Essentie’, waaraan zeven topkoks (goed voor 14 Michelinsterren) hebben gewerkt bevat naar zeggen van het voedingsmiddelenconcern 100 procent Haute Cuisine. Aan het boek hebben Peter Goossens, Yves Mattagne, Bart de Pooter, Wout Bru, Viki Geunes, Sang-Hoon Dégeimbre, Filip Claeys en Sergio Herman samengewerkt. De Belgische culinair journalist Jean-Pierre Gabriel heeft het boek in opdracht van Unilever Foodsolutions geschreven.

Moderne Escoffier
Tijdens de presentatie voelde Hans Steenbergen onder andere Gabriel en Bru aan de tand over de invloed van het boek. Tijdens de presentatie werd al gezegd dat ‘De Essentie’ een opvolger uit de moderne tijd van het standaardwerk van Escoffier kan worden. Rob Peters, managing director bij Unilever Foodsolutions, gaf tijdens zijn presentatie aan dat het bedrijf naast de producten en ingrediënten ook meer aandacht wil gaan schenken aan probleemoplossende en adviserende activiteiten. Koks zijn volgens hem constant op zoek naar informatie. “Ons doel is even eenvoudig als ambitieus: ‘to be the best soutien provider’. Dit is een stimulans om ons terrein te verkennen, dat wil zeggen voor de duizenden koks die onze klantenkring vormen.”

Unilever hoofdpartner Jeunes restaurateurs
Het eerste exemplaar van het boek overhandigde Peters aan Patrick van Zuiden, voorzitter van Jeunes restaurateurs D’europe. Van Zuiden maakte bekend dat de restaurantorganisatie vanaf 17 januari een nieuwe hoofdpartner heeft, te weten Unilever Food Solutions. "We willen niet zozeer de 'U' verkopen, maar we willen heel graag al onze passie en kennis met Unilever delen." Unilever Foodsolutions is op het gebied van kennis en kunde met ingredienten, producten en technieken al veel verder dan menig restaurant of koksorganisatie, zo meende Van Zuiden. "Vijftien jaar geleden, El Bulli, een vriend komt terug en vertelt over kleine ronde bolletjes die in je mond openbarsten en dan een sinaasappelsmaak afgeven. Geweldig! Had Unilver in die tijd ook niet al de Solero Shots?"

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Coronacrisis
NBTC: Boek- en zoekgedrag met 85 procent gedaald

NBTC, het marketingplatform voor toerisme in en naar Nederland, monitort de komende tijd relevante indicatoren die inzicht kunnen geven in het effect van de coronacrisis op het gedrag van bezoekers. Denk daarbij aan het zoek- en boekgedrag, maar ook het sentiment onder potentiële reizigers. ...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Independent Hotel Show afgelast en verplaatst naar 2021

De Independent Hotel Show is vanwege de aanhoudende coronapandemie afgelast, zo laat de organisatie weten. Ruim drie weken geleden werd het hotelevent in de Amsterdamse RAI al verplaatst van halverwege maart naar eind juni. Nu heeft de organisatie ook besloten om de uitegestelde Independent Hotel Sh...

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: