Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek

11 januari 2010
Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek

Tijdens de vakbeurs Horecava 2010 werd op maandag 11 januari op de stand van Unilever Foodsolutions een nieuw kookboek voor chefs en restaurateurs gepresenteerd. Het boek, ‘De Essentie’, waaraan zeven topkoks (goed voor 14 Michelinsterren) hebben gewerkt bevat naar zeggen van het voedingsmiddelenconcern 100 procent Haute Cuisine. Aan het boek hebben Peter Goossens, Yves Mattagne, Bart de Pooter, Wout Bru, Viki Geunes, Sang-Hoon Dégeimbre, Filip Claeys en Sergio Herman samengewerkt. De Belgische culinair journalist Jean-Pierre Gabriel heeft het boek in opdracht van Unilever Foodsolutions geschreven.

*Moderne Escoffier*
Tijdens de presentatie voelde Hans Steenbergen onder andere Gabriel en Bru aan de tand over de invloed van het boek. Tijdens de presentatie werd al gezegd dat ‘De Essentie’ een opvolger uit de moderne tijd van het standaardwerk van Escoffier kan worden. Rob Peters, managing director bij Unilever Foodsolutions, gaf tijdens zijn presentatie aan dat het bedrijf naast de producten en ingrediënten ook meer aandacht wil gaan schenken aan probleemoplossende en adviserende activiteiten. Koks zijn volgens hem constant op zoek naar informatie. “Ons doel is even eenvoudig als ambitieus: ‘to be the best soutien provider’. Dit is een stimulans om ons terrein te verkennen, dat wil zeggen voor de duizenden koks die onze klantenkring vormen.”

*Unilever hoofdpartner Jeunes restaurateurs*
Het eerste exemplaar van het boek overhandigde Peters aan Patrick van Zuiden, voorzitter van Jeunes restaurateurs D’europe. Van Zuiden maakte bekend dat de restaurantorganisatie vanaf 17 januari een nieuwe hoofdpartner heeft, te weten Unilever Food Solutions. "We willen niet zozeer de 'U' verkopen, maar we willen heel graag al onze passie en kennis met Unilever delen." Unilever Foodsolutions is op het gebied van kennis en kunde met ingredienten, producten en technieken al veel verder dan menig restaurant of koksorganisatie, zo meende Van Zuiden. "Vijftien jaar geleden, El Bulli, een vriend komt terug en vertelt over kleine ronde bolletjes die in je mond openbarsten en dan een sinaasappelsmaak afgeven. Geweldig! Had Unilver in die tijd ook niet al de Solero Shots?"

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/unilever-foodsolutions-lanceert-essentieel-kookboek/

Overig nieuws