Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

20 september 2018 | Thijs Jacobs

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de maandelijks wisselende menukaart. Ook worden echte Italiaanse tradities heringevoerd, zoals aan tafel bereide gerechten, onder de noemer Roberto’s Teatro. ’s Zondags wordt de Italiaanse familielunch in ere gehouden met als motto Tutti a Tavola. Op vrijdag 16 november vindt een feestelijk jubileumdiner plaats en in december geeft executive chef Franz Conde Masterclasses over de pure Italiaanse keuken. Volg het nieuws en activiteiten op de inspirerende nieuwe website: www.robertosrestaurant.nl.

Puur en lekker eten

Het komt niet zo heel vaak voor dat een restaurant zo lang ‘ongewijzigd’ standhoudt. Dat heeft in dit geval alles te maken met de naamgever, Roberto Payer, die kort na zijn aantreden als general manager van Hilton Amsterdam het toenmalige restaurant onder handen nam en een stevig stempel drukte op de pure Italiaanse keuken, die het restaurant tot op de dag van vandaag in ere houdt. Dat gebeurt inmiddels weer onder leiding van executive chef Franz Conde. Hij keerde terug na een uitstapje naar Athenee Palace Hilton Bucharest om daar een Roberto’s tot een succes te maken en werkte eerder al negen jaar met Roberto Payer samen in Amsterdam. De executive chef en de directeur, beide met Italiaanse roots, zijn perfect op elkaar ingespeeld, voelen elkaar aan en vullen elkaar aan waar het om puur en lekker eten gaat.

Ingrediënten van topkwaliteit

Het bijzondere van de Italiaanse keuken is dat in principe met weinig ingrediënten fantastische gerechten worden gerealiseerd. Voorwaarde is dat die ingrediënten van topkwaliteit zijn. Het gaat bij Roberto’s Restaurant altijd in de eerste plaats om de producten. Die zijn per definitie van Italiaanse herkomst en van de allerbeste kwaliteit. De eenvoud van de Italiaanse keuken wordt gekoesterd, zoals die het mooist tot zijn recht komt in pure gerechten met smáák. Een gevulde pasta zoals de Casoncelli alla Bergamasca uit Lombardije; een vis die gewoon een vis is; een lekker stuk vlees; de beste (maar niet zo bekende) prosciutto uit Sicilië en de allerverste mozzarella - die twee keer per week wordt aangevoerd rechtstreeks vanuit Parco Nationale del Cilento. 

Partituur van de chef

Op de menukaart staan authentieke klassiekers, die nog precies zo bereid worden als de oorspronkelijke (streek)receptuur voorschrijft. Een bekend voorbeeld van een gerecht dat weinig ruimte laat voor eigen interpretatie is Anatra all’ Arancia, volgens het aloude recept van Catharina de Medici. Toch is ook hierin de smaak van Roberto’s Restaurant te herkennen, zoals een dirigent zijn eigen toon geeft aan een muziekwerk. Het zit in de details. In de ‘partituur’ van de Italiaanse keuken zoekt de chef naar sublimiteit en perfectie; de juiste hoeveelheid zout in het water van de pasta, de juiste hoeveelheid meel in die pasta, de beste boter…

Signature-gerechten

Executive chef Franz Conde leeft zich voorts uit in het creëren van spannende variaties op traditionele gerechten. Bij de proefsessies die voorafgaan aan het uiteindelijke signature-gerecht speelt directeur Roberto Payer een belangrijke rol. Hij herinnert zich smaken en bereidingen van vroeger, dat roept vervolgens weer nieuwe ideeën op en zo maken ze er samen wat nieuws van. Zoals de bereiding van de mozzarella e conserva di pomodori op het jubileummenu, geserveerd met gepureerde tomaten uit een weckpot. Precies zoals Payer het kent van vroeger thuis in het winterseizoen, als er geen verse tomaten waren. 

Roberto’s Teatro

Restaurantgasten in Roberto’s beleven vanaf nu ook weer de ambachtelijkheid van de Italiaanse keuken. Gerechten die zich ervoor lenen, worden aan tafel bereid en gepresenteerd onder de noemer Roberto’s Teatro. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, de evenzo simpele als lekkere pasta cacio e pepe. De bereiding aan tafel vereist speciale kennis en vaardigheden van de bediening, die daarvoor onder leiding van de Napolitaanse restaurantmanager Raffaele Esposito wordt getraind.

Lees hier het recent gepubliceerde, exclusieve interview met Roberto Payer

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: