U heeft gezocht op : Jacob Jan Boerma

15 juli 2020 Interview Longread
Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"

Githa van Vilsteren Githa van Vilsteren is sinds 2011 directeur van Landgoed De Wilmersberg in het Twentse De Lutte. Ze werkte voor haar carrière als hotelier onder andere als Manager Relatiebeheer voor War Child.  ...

6 juli 2020 Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

27 februari 2019 Culinair Interview
Jacob Jan Boerma: "Een restaurant in een Amsterdams hotel, dat was mijn droom"

Jacob Jan Boerma is niet alleen de driesterrenchef van zijn restaurant De Leest. Zijn handtekening staat ook op het menu van sterrenzaken The White Room (in het Krasnapolsky in Amsterdam) en Voltaire in Leersum. In dit interview verklaart hij het succes van dit in Nederland nog vrij unieke concept. ...

16 maart 2018 Awards
Parc Broekhuizen drie keer genomineerd voor prestigieuze World Travel Awards 2018

Het idyllische landgoed Parc Broekhuizen in Leersum is dit jaar in drie verschillende categorieën genomineerd voor de World Travel Awards 2018: Europe's Leading Boutique Hotel, Netherlands' Leading Boutique Hotel, Netherlands' Leading Design Hotel. De winnaars van de prestigieuze pr...

28 november 2017 Awards Mensen
Parc Broekhuizen in Leersum winnaar 'Best Hotel Design'

In Theater Amsterdam werden gisteren, op 27 november, in geheel nieuwe stijl de winnaars van de Entree Awards 2017 bekendgemaakt. Een vakjury, bestaande uit 10 vooraanstaande hospitality-professionals, beoordeelde de 55 meest onderscheidende horecabedrijven in Nederland die het afgelopen jaar werden...

6 september 2017 Personalia Chefs
Sterrenchef Jacob Jan Boerma naar Landgoed Parc Broekhuizen

De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob Jan Boerma is vanaf 1 september verantwoordelijk voor culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire. De komst van Boerma luidt een nieuwe periode in voor het historisch landgoed verschole...

5 september 2017 NH Hotels Opening
NH Collection Eindhoven Centre opent de deuren

Eindhoven beleefde vrijdag een primeur: NH Hotel Group opende in de Lichtstad het eerste NH Collection hotel buiten Amsterdam. NH Collection Eindhoven Centre is gevestigd in de iconische Groene Toren uit 1973 en telt 132 kamers, zes meeting- en eventruimtes voorzien van de meest actuele technologie ...

12 april 2017 Awards Mensen
Winnaars Talent van de Toekomst 2017 bekend

Op maandag 10 april werd in het het Miele Culinary Institute gestreden om de bokaal Talent van de Toekomst. Op het gebied van gastvrijheid oversteeg Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voor...

27 februari 2017 Awards
Talent van de Toekomst krijgt nieuwe opzet

Er is een nieuwe opzet voor Talent van de Toekomst, dat op 10 april voor de zevende keer op rij wordt georganiseerd. Volgens de organisatie is er veel internationale interesse voor het evenement, wat heeft geleid tot een nieuwe opzet van het programma. Hierin wordt nog sterker een beroep gedaan op d...

19 mei 2016
Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky

Patissier Peter Scholte brengt vanaf deze maand nieuwe zoete herinneringen naar NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De executive pastry chef slaat in het iconische hotel aan de Dam een brug tussen klassieke en moderne patisserie met zijn kenmerkende showelementen. Scholte zal zijn eerste creat...

22 april 2016
NH Hotels is wederom beste hotelketen

De Nederlandse consument heeft NH Hotels voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Beste Hotelketen van Nederland. Tijdens de uitreiking van de Zoover Awards 2016 in het Westergastheater te Amsterdam heeft Managing Director Maarten Markus opnieuw de award in ontvangst mogen nemen. Met een overall ...

8 april 2016
NH Collection gelanceerd

Met de heropening van drie van de twaalf Amsterdamse hotels van NH Hotel Group is gisteren het upper-upscale merk NH Collection officieel gelanceerd in Nederland. Na een periode van renovatie zijn NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, NH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace in het b...

26 november 2015
Tess Posthumus naar NH Krasnapolsky

Tess Posthumus dit jaar uitgeroepen tot beste vrouwelijke bartender, heeft zich verbonden aan de nieuwe hotelbar The Tailor, die gerealiseerd wordt in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. The Tailor Na de verbintenis van driesterrenchef Jacob Jan Boerma is Posthumus de volgende ...

21 oktober 2015
Topchef verbindt zich aan NH Collection

De Amerikaanse chef-kok Grant Achatz, door Michelin bekroond met drie sterren voor zijn restaurant Alinea in Chicago, opent begin volgend jaar een tijdelijk restaurant in NH Collection Eurobuilding in Madrid. Met de komst van Achatz verwelkomt NH Hotel Group de zesde sterrenchef binnen de keten. ...

20 oktober 2015
Jacob Jan Boerma gaat voor KLM koken

De Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma gaat vanaf aanstaande zondag koken voor de luchtvaartmaatschappij KLM. De gerechten van de chef worden aan boord van de World Business Class op vluchten vanuit Amsterdam opgediend. Foto: Jacob Jan Boerma, © Restaurant De Leest Chefs Jacob Jan...

14 augustus 2015
NH Hotel Group breidt verder uit in Italië

Hotelketen NH Hotel Group verstevigt haar positie in Italië met de opening van een nieuw hotel in Rome. Eind dit jaar opent aan het Piazza Cinquecento het tiende NH Collection hotel in Italië. Dit brengt het totaal aantal NH Collection hotels wereldwijd op 43. Het nieuwe hotel wordt momenteel ge...

8 mei 2015
Chef Boerma opent restaurant in Krasnapolsky

Chef-kok Jacob Jan Boerma, eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen, slaat met een nieuw concept zijn vleugels uit naar de hoofdstad. Begin 2016 opent hij in het geheel vernieuwde NH Grand Hotel Krasnapolsky zijn eigen restaurant in Amsterdam. Ook is Boerma’s signatuur te vinden in het nieuwe ...

21 oktober 2013
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig...

7 januari 2013
Gouden koksmuts gaat naar Eijkelkamp

De Gouden Koksmuts 2013 is gewonnen door Roy Eijkelkamp, souschef van restaurant De Bokkedoorns. Wynand Vogel reikte de prijs uit op de Horecava 2013. Amuse en viergangenmenu Ratchawat (Keng) Vichianrat van restaurant La Rive werd nummer twee in de strijd. Jonathan Zandbergen van Het Veerhuys mo...

9 januari 2012
In beeld: NK Gouden Koksmuts 2012

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom een fotoverslag van het NK Gouden Koksmuts 2012. Koken is oorlog, maar de resultaten mogen er zeker zijn. De jury bestaande uit onder meer Wynand Vogel, Jacob Jan Boerma en Lucas Rive kunnen er aan gaan staan. ...

26 oktober 2011
Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10

Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie Mulder en haar team in twee auto's richting de eerste twee adressen. De beste tien restaurants van het land moeten tegen het einde van de dag bekend ...

26 maart 2011
Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. Schuiling, verbonden aan de Cas Spijkers Academie, liet Robert Poel van het ROC Aventus en t...

12 januari 2011
Tom Lamers wint NK Jonge Koks

Tom Lamers van restaurant Het Nonnetje in Harderwijk heeft tijdens de Horecava de wedstrijd voor Jonge Koks gewonnen. Tweede plaats was voor Tim Horst van Librije's Zusje uit Zwolle. Zoran Gligoric van Sofia Amsterdam maakte het ereschavot compleet. Wat meer punten Alle jonge koks werden op het ...

15 november 2010
Uitreiking van de Lekker awards 2011

Broeierig warm was het op donderdag 15 november in één van de zalen van het schip De Rotterdam. En al was er toch het een en ander uitgelekt bij Chiels radioshow nog steeds was niet alles naar bekend wat betreft de ranking van de top 20. Makkie Mulder, hoofdredacteur van Lekker, maakte de namen be...

14 januari 2010
Arturo Dalhuisen van De Leest wint NK Jonge Koks

Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen had de eer om zijn pupil Arturo Dalhuisen de eerste prijs in het NK Jonge Koks uit te reiken. Nico Bouter van Librije's Zusje werd tweede en Bob van de Scheur van De Zwaan in Etten-Leur mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Arturo Dalhuisen kree...

9 november 2009
Oud Sluis opnieuw beste restaurant

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, eve...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: