Anantara Hotels, Resorts & Spas verwelkomt Grand Hotel Krasnapolsky in hotelportfolio

Auteur: Redactie
Anantara Hotels, Resorts & Spas verwelkomt Grand Hotel Krasnapolsky in hotelportfolio

Anantara Hotels, Resorts & Spas kondigt trots haar eerste hotel in Nederland aan. Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, een historisch icoon in het hart van de stad met meer dan 155 jaar geschiedenis, voegt zich komende herfst bij het luxe hotelmerk.

Momenteel opereert Grand Hotel Krasnapolsky onder het merk NH Collection. Anantara Grand Hotel Krasnapolsky beschikt over 402 kamers en suites, een Spa & Wellness en moderne parkeerfaciliteiten. Het hotel biedt een nieuwe eigentijdse stijl met de kenmerkende verfijning van het luxe hotelmerk Anantara.

In aanloop naar de rebranding is de verbouwing momenteel in volle gang. Het hotel beschikt deze herfst over volledig nieuwe faciliteiten: een Spa & Wellness, fitnessruimte, dakterras en vernieuwde kamers in de Sint Jan vleugel. Ook kunnen gasten gebruikmaken van modern parkeercomfort. Andere delen van het hotel krijgen een upgrade. Met deze ontwikkeling positioneert één van de oudste en bekendste hotels van Nederland zich opnieuw in de markt.

Luxe hospitality merk

Anantara is een luxe hospitalitymerk voor moderne reizigers die hen in contact brengt met authentieke plaatsen, mensen en verhalen. Het huidige portfolio beschikt over accommodaties op verschillende bestemmingen ter wereld. De onderscheidende luxe hotels en resorts bieden de mogelijkheid naar unieke bestemmingen af te reizen en persoonlijke reiservaringen te creëren.

Minor International

Dillip Rajakarier, Group CEO Minor International, moederbedrijf van Anantara: “We zijn verheugd om de uitbreiding van ons luxe merk in Europa voort te kunnen zetten met de toevoeging van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam. Het historische hotel zal een fantastische aanvulling zijn op het portfolio van Anantara. Het betreft een mijlpaal voor het merk met een eerste Anantara in Noord-Europa."

Culinary journey

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky lanceert een scala aan experiences, waaronder het verfijnde F&B-aanbod. Het met een Michelinster bekroonde fine-dining restaurant The White Room, onder signatuur van voormalig driesterren-Michelinchef Jacob Jan Boerma, is gevestigd in een van de monumentale zalen van het hotel en dateert uit 1885. 

Investeringsprogramma

De Europese assetmanager AXA Real Estate Investment Managers heeft in 2013 voor 157 miljoen euro NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam gekocht van hotelketen NH Hoteles SA. Sinds 2013 houdt AXA IM Alts toezicht op een investeringsprogramma om de gastbeleving van het hotel te verbeteren en het potentieel van dit historische monument optimaal te benutten. Deze volgende fase van investering en renovatie, evenals de rebranding naar Anantara, zal het hotel naar verwachting naar een hoger niveau tillen op het gebied van luxe, voorzieningen en service.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws