Je hebt gezocht op: plantaardig

Gault&Millau 2024: De hoogst genoteerde stijgers, de top, de hoogste nieuwe binnenkomers en de 18 awardwinnaars
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau 2024: De hoogst genoteerde stijgers, de top, de hoogste nieuwe binnenkomers en de 18 awardwinnaars

De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"
31 oktober 2023Nieuws

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"

Bij driesterrenrestaurant De Librije eten en drinken gasten niet alleen op topniveau, een meerderheid van de dinergasten overnacht ook in de Librijewe...

Hotelketen Bilderberg verduurzaamt 125 ontbijtproducten
10 mei 2023Nieuws

Hotelketen Bilderberg verduurzaamt 125 ontbijtproducten

Het Bilderberg Ontbijt wordt verduurzaamd. Alle 125 ontbijtproducten zijn de afgelopen maanden uitgebreid geëvalueerd en vervangen door duurzame...

Duurzaamheid toegepast in de hotelbadkamer
25 november 2022Nieuws

Duurzaamheid toegepast in de hotelbadkamer

Met milieuvriendelijke dispensers voor hotelverzorgingsproducten kunnen hotels kosten besparen, afval vermijden en tegelijkertijd hun ecologische voet...

Dit hotel heeft een Gaia Green Award gewonnen
21 september 2022Nieuws

Dit hotel heeft een Gaia Green Award gewonnen

Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2022 uitgereikt. De awards worden toegekend aan horecabedrijven die...

Dit zijn de highlights van het programma van Gastvrij Rotterdam
24 augustus 2022Nieuws

Dit zijn de highlights van het programma van Gastvrij Rotterdam

Als toonaangevende horecavakbeurs voor het midden- en hoogsegment presenteert Gastvrij Rotterdam, van 19 t/m 21 september 2022 in Rotterdam Ahoy, uite...

Veganistische jus de veau wint We're Smart Future Award
22 november 2021Nieuws

Veganistische jus de veau wint We're Smart Future Award

De VOL5 'Jus de Vegetable', een veganistische Jus de Veau van Food Things!, werd afgelopen zondag tijdens de We’re Smart Futur...

Een verschuiving naar plantaardig eten in Europa
9 november 2021Nieuws

Een verschuiving naar plantaardig eten in Europa

Een Europees onderzoek door ProVeg International in samenwerking met Innova Market Insights, de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent al...

Hogere prijzen in de horeca door stijgende grondstofprijzen
4 augustus 2021Nieuws

Hogere prijzen in de horeca door stijgende grondstofprijzen

Het tekort aan grondstoffen zorgt voor hogere prijzen op de wereldmarkt. Zo zijn de koffieprijzen op de wereldmarkt sterk gestegen, met circa 20%...

voco The Hague officieel geopend
16 juli 2021Nieuws

voco The Hague officieel geopend

Vanaf vandaag is Den Haag officieel een nieuw premium hotelconcept rijker: voco The Hague. Burgemeester Van Zanen heeft vrijdagochtend ...

The Green Elephant Hostels beste nieuwe hostel ter wereld
26 april 2021Nieuws

The Green Elephant Hostels beste nieuwe hostel ter wereld

Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse HOSCARS Awards van Hostelworld, is The Green Elephant Hostels uitgeroepen tot het beste nieuwe hostel ter were...

Wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe
16 oktober 2020Nieuws

Wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rolle...

Babylon Hotel Den Haag steunt Save the Children
4 september 2019Nieuws

Babylon Hotel Den Haag steunt Save the Children

Babylon Hotel Den Haag heeft met de actie ‘De Nacht van Save the Children’ maar liefst €5.750 opgehaald voor de kinderrechtenorganisa...

Hotels in 2119: moon-walken op de maan
21 juni 2019Nieuws

Hotels in 2119: moon-walken op de maan

Tripjes door het universum en gepersonaliseerde hotelkamers waar je je direct in een andere wereld begeeft, van jungle tot aan uitgestrekte berglandsc...

'The Future 50': gewassen met een lage foodprint
21 februari 2019Nieuws

'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl...

Conscious Hotel heropent op Museumplein
24 januari 2019Nieuws

Conscious Hotel heropent op Museumplein

Het eerste hotel van de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels - dat bijna 10 jaar geleden opende – wordt na een uitvoerige verbouwing voorzien...

Belastingvoordeel voor investeringen in circulair ondernemen
27 december 2018Nieuws

Belastingvoordeel voor investeringen in circulair ondernemen

     De Milieulijst 2019 zet in op ondernemers die investeren in het sluiten van grondstofkringlopen. Met de nieuwe Milieulijst, die o...

Blog Pim van het Reve: duurzaam Food & Beverage concept
10 oktober 2018Nieuws

Blog Pim van het Reve: duurzaam Food & Beverage concept

Nu de zomervakantie alweer een eeuwigheid geleden lijkt en iedereen alweer volop in bedrijf is, staat de eerste grote Nederlandse horecavakbeurs na de...

Steinbeisser haalt sterrenchef Alexandre Gauthier naar Lloyd Hotel
13 maart 2018Nieuws

Steinbeisser haalt sterrenchef Alexandre Gauthier naar Lloyd Hotel

Steinbeisser en Lloyd Hotel halen de Franse sterrenchef Alexandre Gauthier van het restaurant La Grenouillère naar Amsterdam voor een nieuwe ed...

Column Voedingscentrum. Meer groente in de horeca
7 juni 2017Nieuws

Column Voedingscentrum. Meer groente in de horeca

Ik eet graag buiten de deur. In mijn woon- en werkomgeving Rotterdam/Den Haag heb ik werkelijk alle keuze van de wereld: van Hollandse pot tot nieuwe...

Column Sander Allegro: Luxe 2.0
2 maart 2017Nieuws

Column Sander Allegro: Luxe 2.0

This hotel loves money, and hates people… Dat was het gevoel dat ik een aantal jaar geleden overhield aan een zakelijk verblijf in het Trump In...

Voedseltop: Nederland koploper gezonde en duurzame voeding
27 januari 2017Nieuws

Voedseltop: Nederland koploper gezonde en duurzame voeding

Over vijf tot tien jaar moet Nederland wereldwijd koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Dat is de uitkomst van de eerste Nationale Voedse...

De 7 koffietrends voor 2017
11 november 2016Nieuws

De 7 koffietrends voor 2017

1.    Koude koffie Koffie wordt steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor koude dranken. ‘Cold Brew’ is in de Veren...

Hartige ontbijtmuffins
1 januari 2016Nieuws

Hartige ontbijtmuffins

Ingrediënten (6 muffins) 100 g havermout 2 eieren 100 ml (plantaardige) melk 50 g geraspte belegen kaas 1 eetlepel maanzaad 2 theelepels...

ADA biedt fair trade hotelcosmetica
25 november 2015Nieuws

ADA biedt fair trade hotelcosmetica

In 2012 was ADA Cosmetics International de eerste Duitse producent die fair trade grondstoffen gebruikte in hotelcosmetica. Nu is de serie doorontwi...

Tiende editie Steinbeisser met Edwin Vinke
2 oktober 2015Nieuws

Tiende editie Steinbeisser met Edwin Vinke

Al drie jaar groeit een gastronomisch experiment in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade genaamd Steinbeisser. Voor de tiende editie van deze samen...

Meer plantaardige producten in horeca
1 december 2014Nieuws

Meer plantaardige producten in horeca

Producten op basis van soja staan steeds meer in de belangstelling. Velen zijn immers op zoek naar plantaardige variaties op zuivel. De consument di...

Hammam is populair in hotelwellness
16 september 2014Nieuws

Hammam is populair in hotelwellness

Eeuwenoud, maar populairder dan ooit tevoren: oosterse hammams met hun traditionele badrituelen. Nu heeft ADA een toepasselijke 'hotel cosmetic badlij...

Verbeter uw kennis over duurzaamheid
6 juni 2014Nieuws

Verbeter uw kennis over duurzaamheid

De AF&BM laat je zien en proeven hoe lekker en verrassend duurzaamheid kan zijn. Hoe? Met een ware Food Shake-up. Door de lekkerste, duurzame eetervar...

Horeca kan gratis aan de vleesvervanger
17 mei 2013Nieuws

Horeca kan gratis aan de vleesvervanger

Nederlanders eten steeds minder vlees. Slechts 10 procent eet nog elke dag vlees, 86 procent van de Nederlanders is flexitariër. Bent u als horecaond...

Koken met een legerrantsoen
31 mei 2012Nieuws

Koken met een legerrantsoen

De wereld staat in brand. Onze ‘jongens en meisjes’ van Defensie worden volgens de internationale afspraken naar de diverse brandhaarden o...

'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011
22 december 2011Nieuws

'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

'Weg van Wijn' van Onno Kleyn is uitgeroepen tot beste Nederlandse wijnboek. De jury van de Gourmand World Cookbook Awards heeft bekend gemaakt dat he...

Natuurlijke hotelcosmetica, hoe zit dat?
6 oktober 2010Nieuws

Natuurlijke hotelcosmetica, hoe zit dat?

Op plantaardige basis, met extracten van plantaardige oorsprong, puur, en bio. Veel producten beloven ‘natuurlijkheid’ voor de hotelgast. Maar niet...

Guest supplies: niet weg te denken attenties
2 september 2008Nieuws

Guest supplies: niet weg te denken attenties

Wegens veranderende wensen of eisen, en schommelingen in de conjunctuur, zijn guest supplies constant onderhevig aan innovatie. De mogelijkheden voor...

De Duitse keuken: 'Fleisch ist dat beste Gemüse'
17 februari 1995Nieuws

De Duitse keuken: 'Fleisch ist dat beste Gemüse'

Duitsers eten veel en vet. Dat hoort men vaak. Zij beginnen de dag met koffie en brood; vervolgens een licht 'tienuurtje' bestaande uit koud v...