Hilton Amsterdam Airport Schiphol opent eerder

11 mei 2015
Hilton Amsterdam Airport Schiphol opent eerder

De nieuwbouw van Hilton Amsterdam Airport Schiphol vordert in rap tempo. Het nieuwe hotel met 433 kamers en 1.700 m2 vergader- en
evenementenruimte opent eerder dan verwacht. Vanaf
september gaan de deuren open.

*Optimistisch gestemd*
Milan Arandelovic, Area General Manager Benelux Hilton Worldwide is optimistisch over de voltooiing van het nieuwe hotel: "De samenwerking met Schiphol Real Estate, die het gebouw ontwikkelt, is goed. Er wordt hard gewerkt; het is een spannende fase, waarin alles op z’n plek moet vallen. We lopen zelfs vóór op de planning. Momenteel worden de 433 hotelkamers en meeting rooms ingericht."

*Online kamerselectie*
Het hotel ademt naar eigen zeggen beweging en beleving en omarmt de geest van het vrije denken: the spirit of free thinking. Het 42 meter hoge atrium met glazen dak, is het dynamische hart van deze omgeving. De enorme, lichte, lobby maakt in één oogopslag duidelijk wat gasten volgens het hotel mogen verwachten van een gastvrij welkom, uitstekende service, up-to-date faciliteiten en state-of-the-art voorzieningen. Online kamerselectie en online check-in behoren tot de standaardmogelijkheden in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hilton HHonors leden kunnen daarnaast gebruikmaken van check-in via de HHonors app.

*Acht kamertypen*
De 433 kamers in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol zijn deels gesitueerd aan de buitenkant van het gebouw en deels aan het atrium. De hotelkamers verschillen in afmeting en zijn ruim en licht. De hotelkamers aan de buitenkant hebben twee of meer diamantvormige ramen. De inrichting is volgens Hilton licht en eigentijds, met designaccenten die het Hollandse landschap reflecteren. Gasten hebben keuze uit acht verschillende kamertypen, inclusief 12 suites met aparte leef- en werkruimte. De 96 Executive kamers liggen op de 9e tot en met 11e verdieping en hebben direct toegang tot de schitterend gelegen Executive Lounge. Kamerprijzen variëren van 249 euro tot 929 euro voor de Presidential Suite.

*Verbonden met luchthaventerminal*
Hilton Amsterdam Airport Schiphol is met traverse verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld en treinverbindingen binnen Europa.

*Oplaadpunten*
Vanuit het hotel is het een kwartier met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam en enkele minuten naar Hoofddorp en de Amsterdamse Zuidas. Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt daarnaast over een eigen garage met 138 parkeerplekken, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s. Vanuit de garage voert de lift direct naar de hotellobby en het meeting center.

Overig nieuws