Afscheid Marcel van Aelst bij Okura

28 september 2015
Afscheid Marcel van Aelst bij Okura

Afgelopen vrijdag heeft Marcel P. van Aelst (67) afscheid genomen als President en statutair directeur van Hotel Okura Amsterdam. Als general
manager en later president heeft hij van Hotel Okura Amsterdam een niet meer weg te denken internationaal icoon gemaakt in de hoofdstad.

*Onderscheiding*
Op vrijdag 25 september jl. is Van Aelst benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan. Uit de verdiensten van Van Aelst blijkt een grote betrokkenheid voor de hospitalitybranche wat zich uit in verschillende bestuurlijke functies. Daarnaast werd hij geprezen voor zijn pionierssrol op het gebied van gastvrijheid en gastronomie.

*Van trainee tot president*
Na het afronden van zijn studie aan de Hogere Hotelschool Den Haag (1970) begon Van Aelst zijn loopbaan als trainee bij Hotel Okura Tokyo. Hij was in 1971 betrokken bij de bouw van Hotel Okura Amsterdam; hij bekleedde destijds de functie van Deputy Sales Manager. Hij verliet Okura Amsterdam voor een internationale carrière die hem achtereenvolgens naar Frankfurt, Wenen, Kopenhagen, San Francisco Atlanta en Toronto bracht. In 1993 keerde hij terug naar Hotel Okura Amsterdam als Vice-President en General Manager. Vanaf 2000 was Van Aelst niet alleen President en General Manager maar ook lid van de Raad van Bestuur van Hotel Okura Co. Ltd. Japan. In oktober 2010 kwam daar ook de functie van President en CEO JAL Hotels Co. Ltd. bij.

*Raad van Bestuur*
Zich geheel terugtrekken doet hij echter niet. Van Aelst blijft actief als vice voorzitter van de Raad van Bestuur van Hotel Okura Co. Ltd Japan, de houdstermaatschappij van de internationale Okura groep en als President en representative director van Okura- Nikko Hotel Management Co. Ltd. Daarnaast blijft hij als commissaris betrokken bij Hotel Okura Amsterdam. De dagelijkse leiding ligt in handen van General Manager Emmy Stoel.

*Over Hotel Okura Amsterdam*
Okura Amsterdam is het enige hotel van de Japanse keten in Europa en beschikt over 300 kamers en vier restaurants met een Michelin onderscheiding. Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, JAL Hotels en Nikko Hotels International. Hotel Okura Amsterdam biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit verschillende Michelin-sterrenrestaurants en ultramoderne spa-faciliteiten. Hotel Okura Amsterdam ligt op korte afstand van zowel het zakelijke district van Amsterdam als van belangrijke toeristische attracties.

~Foto v.l.n.r.: Eberhard van der Laan, Emmy J. Stoel, Marcel P. van Aelst, Yoshihiko Okura, Toshihiro Ogita~

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws