1,2 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

16 februari 2016
1,2 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie ondernemen dit jaar zo’n 1,2 miljoen Nederlanders een vakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Vergeleken met
vorig jaar zijn dit er 100.000 meer. Bijna 550.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht en ruim 650.000 in het buitenland. De horeca kan zich opmaken voor een goede periode.

*Bungalow favoriet*
Tijdens de voorjaarsvakantie viert iets minder dan de helft (45%) van de Nederlandse vakantiegangers vakantie in eigen land. Zo’n 60 procent van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje. Zo’n 650.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een (wintersport)vakantie; Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en België zijn daarbij het meest populair.

*Adviesdata voorjaarsvakantie*
Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Dit jaar is dat voor de regio’s Midden en Zuid van 20 tot en met 28 februari. De regio Noord heeft van 27 februari tot en met 6 maart voorjaarsvakantie. De schoolvakantieadviesdata in 2016 voor de voorjaarsvakantie vallen niet samen met de carnavalsweek. In de rooms-katholieke delen van het land is het te verwachten dat de scholen de adviesdata niet zullen aanhouden en vrij geven in de week wanneer carnaval valt. Dit betekent dat een groot deel van het zuiden vakantie had van zaterdag 6 februari tot en met zondag 14 februari 2016.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws