Bordje 'Te Koop' hangt weer eens aan Amstel Hotel

3 oktober 2013
Bordje 'Te Koop' hangt weer eens aan Amstel Hotel

Het InterContinental Amstel Hotel staat opnieuw in de etalage. De huidige eigenaar heeft het pand te koop gezet. Er zal qua operationele zaken
niets veranderen, maar een hotel dat vier keer in zeven jaar tijd van eigenaar wisselt is tamelijk veel te noemen. Sterker nog, als zich op zeer korte termijn een koper aandient, dan is het luxehotel de afgelopen 3 jaar ieder jaar wel een keer van eigenaar gewisseld. Wellicht kan het bordje 'Te Koop' voortaan blijven hangen. Een overzicht:

*2006* - Morgan Stanley koopt een pakket met zeven InterContinental hotels, waaronder het Amstel Hotel in Amsterdam, voor 652 miljoen euro. De andere hotels zijn het InterContinental Hotel Rome, The InterContinental Carlton Cannes, het InterContinental Hotel Vienna, het InterContinental Hotel Frankfurt, het InterContinental Hotel Madrid, en het InterContinental Hotel Budapest.

*2011* - De Amerikaanse zakenbank verkoopt de portefeuille voor 450 miljoen euro aan de in Monaco woonachtige Libanese zakenman Toufic Aboukhater.

*2012* - In januari van 2012 verkoopt Aboukhater de hotels voor een onbekend bedrag aan Ghanim Bin Saad Al Saad uit Qatar. Deze transactie is menigeen ontgaan.

*2013* - General Manager Anita Bos bevestigt desgevraagd tegenover het Parool dat het hotel weer te koop staat. De vlag van InterContinental zal er tot in 2031 blijven wapperen. In 2006 bedong moederbedrijf IHG een exploitatierecht van 25 jaar. Wie biedt?Overig nieuws