Australië's laatste lockdowns beperken hotelboekingen

Auteur: Redactie
Internationaal 9 juli 2021
Australië's laatste lockdowns beperken hotelboekingen

Te midden van de recente COVID-19 uitbraken en lockdowns, tonen de belangrijkste markten in Australië een duidelijk lagere bezettingsgraad in de boeken voor de komende weken, volgens gegevens van STR's Forward STAR.

Het meest opmerkelijk is dat de bezettingsgraad in Sydney gemiddeld 13,8% lager is wanneer de data update van 28 juni vergeleken wordt met de data release van 21 juni. 

"Sinds de tweede week van juni is de deltavariant van het virus opgedoken in de gemeenschap, en de lockdowns in Victoria, gevolgd door New South Wales, Queensland, Northern Territory en Western Australia hebben een tol geëist op de bezettingsgraad," aldus Matthew Burke, STR's regional manager voor de Pacific regio. "De lockdowns zijn bijzonder schadelijk geweest voor wat naar verwachting een stijging van de vraag zou zijn die een sterke vrijetijdsperiode ingaat met winterse schoolvakanties."

RevPAR

Australië was een van de best presterende landen tijdens 2021 met een verbeterende vraag tijdens de midweken naast een aanhoudende sterkte tijdens de weekenden. Tot en met mei bedroeg de Australische omzet per beschikbare kamer (RevPAR), de belangrijkste prestatie-indicator, 74% van het niveau van 2019.

"De Gold Coast was nog niet in lockdown op het moment dat we deze laatste vooruitblikkende gegevens verwerkten, maar omdat Sydney markt is, zag ook de Gold Coast meer annuleringen dan nieuwe boekingen voor de komende twee weken", zei Burke. "Noord Queensland is al drie weken op rij getroffen door meer annuleringen dan nieuwe boekingen, ook al is dit het hoogseizoen wanneer mensen naar het noorden vluchten om het warmere weer op te zoeken. De bezettingsgraad in de boeken voor juli staat momenteel op 77%, maar zal waarschijnlijk niet zo sterk zijn als een maand geleden werd verwacht vanwege de annuleringen."

Over STR

STR biedt premium data benchmarking, analyses en marktinzichten voor wereldwijde gastvrijheidssectoren. STR is opgericht in 1985 en onderhoudt een aanwezigheid in 15 landen met een corporate Noord-Amerikaans hoofdkantoor in Hendersonville, Tennessee, een internationaal hoofdkantoor in Londen, en een Asia Pacific hoofdkantoor in Singapore.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws