Avani Hotels & Resorts debuteert in Duitsland met lancering van Avani Frankfurt City Hotel

Auteur: redactie
Internationaal Opening 15 januari 2024
Avani Hotels & Resorts debuteert in Duitsland met lancering van  Avani Frankfurt City Hotel

Avani Hotels & Resorts, het upscale lifestylemerk van Minor Hotels, breidt verder uit in Europa met de opening van Avani Frankfurt City Hotel. Het merk maakt hiermee haar debuut Duitsland. Het vernieuwde hotel ligt in het centrale zakendistrict van Frankfurt, biedt een balans tussen design en functionaliteit en creëert een levendige sfeer die de beroemde elektronische muziekscene van de stad weerspiegelt. Later dit jaar zal Avani verder uitbreiden, onder andere naar Amsterdam.

Avani Frankfurt City Hotel viert de rol van de stad als pionier van de technomuziek in de jaren tachtig, toen Frankfurt het centrum werd voor invloedrijke nachtclubs, platenzaken, muzikanten en labels. De lobby toont albumhoezen en ingelijste vinylplaten uit die tijd, terwijl de schouw, compleet met vintage platenspeler, een nostalgische sfeer creëert. De lobby wordt extra ruimtelijk gemaakt door LED-schermen met dynamische techno-animaties die reiken van vloer tot plafond. Om het thema door te trekken zijn er vijf toepasselijk genaamde vergaderzalen met een gedeelde ontspanningsruimte. De flexibele ruimte biedt plaats aan maximaal 140 personen voor workshops, trainingen, themadiners en teambuilding activiteiten.

Verdeeld over zeven verdiepingen zijn de 256 kamers en suites van Avani Frankfurt City Hotel uitgerust met de nieuwste voorzieningen. High-tech gadgets zoals Google's Chromecast TV en Bluetooth-luidsprekers van hoge kwaliteit maken het gemakkelijk om te ontspannen met eigen favoriete shows en muziek.

De ruime eetgelegenheden van het hotel spelen met eenvoud en kwaliteit in op de behoefte van de gast. Er is een buffetrestaurant voor een ontspannen ontbijt, maar ook The Pantry, Avani's kenmerkende grab-and-go concept met verse snacks, waaronder wraps, veganistische bites, smoothies, Buddha bowls en matcha thee. ‘s Avonds wordt The Pantry een levendige plek om te socializen en te nippen van cocktails van de bar. Tevens is er de mogelijkheid om 24/7 te dineren in de kamer.

Naast de yogamatjes die in elke kamer aanwezig zijn, kunnen gasten die van wellness en sport houden trainen in de AvaniFit fitnessruimte. Deze is uitgerust met geavanceerde cardio-apparaten, gewichten, stoombaden en een sauna. Gasten kunnen daarnaast de nabijgelegen oevers van de Main verkennen via de met bomen omringde hardlooppaden of kiezen voor een waterfietstocht op river om zo de skyline van "Mainhatten" te ervaren.

Het hotel biedt activiteiten die zijn samengesteld in samenwerking met een aantal toonaangevende creatieven uit de stad. Onder leiding van Entkorkte Kunst kunnen gasten zelf kunst maken geïnspireerd door elektronische muziek tijdens een workshop "Techno Painting", begeleid door cocktails en live DJ-beats. De "Silent Techno Walking Tour" met Hush Beats neemt gasten mee naar topattracties in de stad, zoals het Museum of Modern Electronic Music (MOMEM) op de beats van een speciale afspeellijst.

Avani Hotels & Resorts, dat al een sterke aanwezigheid heeft in Azië, het Midden-Oosten en zuidelijk Afrika, opende in 2023 drie hotels in Europa - Milaan en Venetië in Italië en in de Spaanse hoofdstad Madrid. De uitbreiding van het merk naar nieuwe bestemmingen gaat door in 2024 met openingen in Europa, waaronder in Amsterdam, de Seychellen, Zuid- en Midden-Amerika.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws