BBB en Folie Culinaire: 10% meer bezoekers

6 oktober 2014 |
BBB en Folie Culinaire: 10% meer bezoekers<

Dag één van de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB en gastronomie vakevent Folie Culinaire is succesvol van start gegaan. Belgische
horecaondernemers ontvingen een speciaal warm welkom door de heer Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Van Assche verzorgde samen met de heer Lodewijk van der Grinten, Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland de officiële opening. Van der Grinten sprak zich onder meer uit over de toekomst van de horecabeurzen. “Vroeger deed je fantastische zaken als je kon concurreren en in de toekomst kun je succesvol zijn als je weet samen te werken.”

Nordic Cuisine
Folie Culinaire: van Nordic Cuisine tot ‘kut met peren’
In de demonstratiekeuken van Folie Culinaire werd het publiek getrakteerd op een optreden van de meesterchocolatier Pierre Marcolini. Het resultaat: pralines van slechts 6 gram met de meest lichte, verfijnde en diepste smaakervaring ooit. De Noorse topchef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Oslo deelde zijn speciale kooktechnieken uit de Nordic Cuisine. Al zijn gerechten vertellen een verhaal, smaaksensaties zijn als emoties in de filosofie van deze chef. Met pareltjes van peterselie, zee-egel en mierikswortel bereid in stikstof, gefermenteerde bieten en ingrediënten met verschillende vetgehaltes die zorgen voor een hemelse beleving.

Poetin
Achtsterrenchef Michel del Burgo was verhinderd. Hij mocht bij Poetin op audiëntie komen (echt waar). Gelukkig waren daar sterrenchefs die het stokje met plezier wilde overnemen. Om aandacht te vragen voor het probleem van voedselverspilling werden gerechten bereid met spraakmakende namen als ‘kut met peren’, ‘klotezooi’ en ‘lulkoek’. Vroeger ging vleesafval als de geslachtsorganen in de balkenbrij, tegenwoordig in de afvalbak, terwijl dat helemaal niet nodig is. De bezoekers lieten zich de culinaire creaties bereid door de gerenommeerde sterrenkoks in ieder geval goed smaken.

Winnaars kookwedstrijden BBB
Het jubileumprogramma van de BBB kent dit jaar maar liefst 60 special events waaronder kookwedstrijden tussen Belgische en Nederlandse koks. In de wedstrijdkeuken van de 60ste BBB stond als eerste de DEKO topchefcompetitie op het programma. De vier deelnemende koks verrasten de jury met een menu dat was samengesteld met de ingrediënten uit de Mystery Box van Pura Loca. Vooral het geheime ingrediënt, het exclusieve Wagyu vlees van Landgoed Altembrouck, zorgde voor extra inspiratie. De winnaar – Alex Verhoeven van Fleur de Sel – is volgens de jury een ‘artiest met een waanzinnige toekomst’.

Dominique Brouns van ‘t Plenske in Maastricht maakte de drie beste variaties van gehakt van everzwijn in het kader van de ‘Born in Limburg’. Volgens de jury blinkt deze zelfstandig werkende kok uit in creativiteit en performance. Stijn Coenen van de Gerardushoeve, winnaar van vorig jaar, werd tweede. De wedstrijdkeuken staat gedurende de drie dagen van de beurs onder leiding van Percy Timmers en Arie van der Heijden.

Extra activiteiten:
Bezoekers van Folie Culinaire kunnen ook de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB bezoeken die gelijktijdig in het MECC plaatsvindt. Bezoekers aan de BBB kunnen tegen korting (20 euro i.p.v. 40 euro) een bezoek brengen aan Folie Culinaire. Na de beurs kan men terecht in het centrum van Maastricht waar – in samenwerking met Chateau Maestricht, la saison culinaire – een bruisend avondprogramma wordt aangeboden.

Folie Culinaire en Horecavakbeurs BBB 2014 zijn nog geopend op dinsdag 7 en woensdag 8 oktober van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie over de beurzen en het programma: www.folieculinaire.com en www.bbbmaastricht.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: