Best Western sluit 150 hotels aan in 2012

22 december 2011
Best Western sluit 150 hotels aan in 2012

Afgelopen jaar zijn er wereldwijd 135 nieuwe hotels aangesloten bij Best Western. De hotelketen verwacht voor volgend jaar 150 hotels aan te sluiten. Vooral in
het Midden-Oosten, Rusland, Azië en Midden-Europa wordt naar uitbreiding gezocht. In Nederland streeft de hotelketen naar een uitbreiding met zes hotels. In 2011 introduceerde Best Western een nieuw label en won het 27 awards.

*Kwart meer omzet uit Nederlandse hotels*
De omzetdelivery van de hotelketen naar de hotels steeg wereldwijd met 11%, in Nederland zelfs met ongeveer 25%. De verwachtingen voor de branche in 2012 zijn positief, wereldwijd verwacht Best Western een omzetstijging van 10%.

*Reactie Wytze van den Berg*
Wytze van den Berg, directeur Best Western Hotels Nederland: "De strategie die wij sinds enkele jaren inzetten heeft in 2011 tot een schitterend resultaat geleid. Wij denken dat dit ook in 2012 tot een aanzienlijke resultaatverbetering zal leiden. Voor 2012 richten wij, naast de lancering van onze state of the art website, ook een grote focus op kwaliteit en de transparantie hiervan voor onze gasten."

*Introductie Plus-label*
Een ingrijpende ontwikkeling voor Best Western was de introductie van het nieuwe label Best Western Plus. "Het afgelopen jaar is het nieuwe label in Nederland uitgerold en zijn de hotels die in aanmerking komen geselecteerd en geïnformeerd. In 2012 stellen wij ons ten doel om zes hotels om te bouwen naar Plus", aldus Van den Berg. Het eerste Best Western hotel in Nederland dat het nieuwe label draagt is het BEST WESTERN PLUS City Hotel Gouda. Hoewel het hotel nog in aanbouw is, kunnen gasten al boekingen plaatsen voor het voorjaar van 2012.

~Frank Lindner~

Overig nieuws