Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

18 september 2014 |
Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

Per 1 oktober 2014 gaat Bobby Rust (Den Haag, 1982) aan de slag als Chef de Cuisine van Bridges, inspired by Ron Blaauw.
Hij neemt deze positie over van Joris Bijdendijk, die sinds 2012 de scepter zwaait in het Michelinster-restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Foto: Ron Blaauw (l) met de nieuwe Chef de Cuisine Bridges, Bobby Rust, en General Manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Remco Groenhuijzen

Bijdendijk naar Vermaat Groep
Met de opening van Bridges in 2009 had The Grand de ambitie een toprestaurant neer te zetten. De samenwerking met Ron Blaauw sinds 2012 bracht het jonge talent Joris Bijdendijk binnen. Zijn tomeloze inzet en creativiteit heeft Bridges binnen korte tijd naar het beoogde niveau gebracht. Bijdendijk zal per 1 november in dienst treden als Executive Chef bij de Vermaat Groep. In deze verantwoordelijkheid concentreert hij zich, naast de algemene culinaire leiding binnen Vermaat, op de opening van het nieuwe restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum te Amsterdam.

Nieuwe culinaire wegen
Met de komst van Bobby Rust gaat Bridges een volgende fase in, waarin nieuwe culinaire wegen worden bewandeld, nog steeds 'inspired by Ron Blaauw'. Rust is afkomstig van Ron Gastrobar in Amsterdam. Daarvoor deed hij ervaring op bij onder andere Oud Sluis en De Librije. Ron Blaauw: "Bobby en ik werken al een aantal jaren samen en ik ken hem als een zeer talentvolle en gedreven kok, met een duidelijke eigen kookstijl. Ik ben blij dat hij bij Bridges de kans krijgt zich verder te ontplooien en ik heb er alle vertrouwen in dat hij daar veel goeds zal brengen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Personalia
QL Hotels presenteert nieuwe Managing Director

Het team van QL Hotels & Restaurants wordt per 1 december versterkt met Mathilde van der Weerd die in de rol van Managing Director de uitrol van een ambitieuze nieuwe strategie gaat aansturen. Mathilde van der Weerd maakte eerder carrière bij onder meer Postillion Hotels en is actief als ...

Personalia Personeel
Nieuwe gezichten bij Carlton Hotel Collection

Bij Carlton Hotel Collection staan de ontwikkelingen niet stil, ook niet in deze roerige tijden. Ondernemerschap en innovatie zijn al jaren centrale pijlers binnen de groep en juist nu zetten de hotels hier vol op in. Met vier prachtkansen in de vorm van vier nieuw vervulde posities geeft Carlton Ho ...

Columns
Column Jantiene Berg: #OpenToWork

Het is inmiddels bijna zes maanden geleden dat ik samen met mijn compagnon de deur van ons urban boutique hotel moest sluiten. Het uitspreken van het faillissement ging in een recordtijd van twee minuten via de telefoon. Een ultrasnelle flitsscheiding. De start van een nieuw begin? In eerste instant ...

KHN
Rob Jetten bezoekt KHN-lid Hotel Theater Figi in Zeist

D66-fractieleider Rob Jetten bracht op vrijdag 20 november, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan Hotel Theater Figi in Zeist. Jetten ging daar in gesprek met ondernemer Victoria Ruijs, KHN-voorzitter Robèr Willemsen en MKB-directeur Leendert-Jan Visser over ondernemen in deze coro ...

Hotelketens
Hotelketen: Motel 6

In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In deze uitgave behandelen we Motel 6. Waar in 1962 een overnachting zes dollar kostte. Motel 6 is een hospitalitybedrijf met een keten van motels die voor een scherpe prijs ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: