Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

18 september 2014 |
Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges<

Per 1 oktober 2014 gaat Bobby Rust (Den Haag, 1982) aan de slag als Chef de Cuisine van Bridges, inspired by Ron Blaauw.
Hij neemt deze positie over van Joris Bijdendijk, die sinds 2012 de scepter zwaait in het Michelinster-restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Foto: Ron Blaauw (l) met de nieuwe Chef de Cuisine Bridges, Bobby Rust, en General Manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Remco Groenhuijzen

Bijdendijk naar Vermaat Groep
Met de opening van Bridges in 2009 had The Grand de ambitie een toprestaurant neer te zetten. De samenwerking met Ron Blaauw sinds 2012 bracht het jonge talent Joris Bijdendijk binnen. Zijn tomeloze inzet en creativiteit heeft Bridges binnen korte tijd naar het beoogde niveau gebracht. Bijdendijk zal per 1 november in dienst treden als Executive Chef bij de Vermaat Groep. In deze verantwoordelijkheid concentreert hij zich, naast de algemene culinaire leiding binnen Vermaat, op de opening van het nieuwe restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum te Amsterdam.

Nieuwe culinaire wegen
Met de komst van Bobby Rust gaat Bridges een volgende fase in, waarin nieuwe culinaire wegen worden bewandeld, nog steeds 'inspired by Ron Blaauw'. Rust is afkomstig van Ron Gastrobar in Amsterdam. Daarvoor deed hij ervaring op bij onder andere Oud Sluis en De Librije. Ron Blaauw: "Bobby en ik werken al een aantal jaren samen en ik ken hem als een zeer talentvolle en gedreven kok, met een duidelijke eigen kookstijl. Ik ben blij dat hij bij Bridges de kans krijgt zich verder te ontplooien en ik heb er alle vertrouwen in dat hij daar veel goeds zal brengen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Leegstaande hotelkamers worden verhuurd aan thuiswerkers

Door de coronacrisis werken veel Nederlanders vanuit huis. Met spelende kinderen, huilende baby's en bellende partners is dat een soms een flinke uitdaging. Tegelijkertijd staan er veel hotelkamers leeg door het het wegvallen van toerisme. Olivier Kruger en Seffie Treistman willen beide probleme...

Coronacrisis
80% Nederlanders wil in toekomst meer schoonmaak van openbare ruimtes

Schoonmakers doen belangrijk werk, juist nu meer dan ooit. Premier Mark Rutte noemde schoonmakers in zijn speeches de afgelopen weken in één adem met verpleegkundigen en artsen als een cruciaal beroep in de coronacrisis. 91 procent van de Nederlanders deelt de mening van Rutte en noemt...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Een faillissement kan worden voorkomen

In 2019 brak de Nederlandse hotelmarkt nog alle records. Nu hebben hotels massaal de deuren gesloten vanwege het coronavirus. Als dit maanden gaat duren, komen hotels onverminderd in zwaar weer. De NOW-regeling is slechts een tijdelijke en beperkte oplossing. De Wet homologatie onderhands akkoord (W...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

Toerisme Coronacrisis
NBTC: Boek- en zoekgedrag met 85 procent gedaald

NBTC, het marketingplatform voor toerisme in en naar Nederland, monitort de komende tijd relevante indicatoren die inzicht kunnen geven in het effect van de coronacrisis op het gedrag van bezoekers. Denk daarbij aan het zoek- en boekgedrag, maar ook het sentiment onder potentiële reizigers. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: