Booking.com krijgt boete van 15 miljoen van Russische overheid

Auteur: David Bakker
OTA's 27 augustus 2021
Booking.com krijgt boete van 15 miljoen van Russische overheid

Booking.com moet een boete van 14,9 miljoen euro betalen aan de Russische overheid. De OTA krijgt de boete vanwege misbruik van zijn machtspositie op de Russische markt, meldt de Russische toezichthouder FAS.

De Russische autoriteiten houden Booking.com al langer in de gaten. De mededingingsautoriteit startte vorig jaar een onderzoek nadat een grote Russische werkgeversorganisatie een klacht had ingediend.

Uit dat onderzoek concludeerde de Russische mededingingsautoriteit dat Booking.com accomodaties contractvoorwaarden oplegde die niet rijmden met de Russische wetgeving. Het van origine Nederlandse bedrijf zou Russische accomodaties opleggen dat zij hun product ergens anders niet goedkoper mochten aanbeiden dan via de website van Booking.com.

Boete

De Russische autoriteiten vroegen Booking.com te stoppen met deze vorm van machtsmisbruik. Booking deed dat niet en de Russen legde de OTA de miljoenenboete op.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws