Bouw van hotel bij Haarlemse Koepel gestart

Auteur: redactie
Opening Ondernemen 23 mei 2024
Bouw van hotel bij Haarlemse Koepel gestart

Op het terrein van de Haarlemse Koepel realiseert HBB Groep een nieuw hotel. De vergunningen zijn verstrekt om het hotel met 66 kamers en een restaurant te realiseren. De meeste kamers van het hotel zijn ondergebracht in de nieuwbouw: ‘het beddenhuis’, maar ook in de voormalige directeurswoningen en op de bovenverdiepingen van het statige administratiegebouw wordt een aantal bijzondere kamers gerealiseerd. Onderin is in dit gebouw al restaurant Menu Corridor gevestigd. 

De hotelontwikkeling is een samenwerking tussen ontwikkelaar en bouwer HBB Groep en de Haarlemse horecaondernemer Hans Schlüter. Bijzonder is dat deze partijen ook de exploitatie van het hotel zelf zullen organiseren; hiermee komt het hotel in eigen beheer.

Maaike Uttien, directeur ontwikkeling HBB Groep, is blij dat de bouw van het hotel is gestart: “We zijn trots iets te creëren wat mensen verbindt, zowel hotelgasten als Haarlemmers. Het streven is om het hotel in het vierde kwartaal van 2025 op te leveren.”

Hospitality Management publiceerde onlangs een achtergrondartikel over het hotelbeleid in de gemeente Haarlem

Realisatie in volle vaart

Momenteel realiseert HBB Groep de hotelkamers in de bestaande gebouwen. De buitenkant van deze historische panden is inmiddels gereed en de steigers zijn weer weg. Ook is recentelijk gestart met de nieuwbouw. De bouwput is uitgegraven en waterdicht gemaakt. Volgende week wordt de keldervloer gestort.

Na de realisatie van het iconische Koepelgebouw heeft HBB Groep in het bestaande gebouw ‘De Vest’ negentig studentenwoningen gerealiseerd in opdracht van DUWO. Als eigen ontwikkeling wordt gewerkt aan het hotel en een parkeergarage. Voor de start bouw van het hotel heeft HBB Groep het voormalige administratiegebouw al deels verbouwd tot restaurant ‘Menu Corridor’.

Fotografie - HBB Groep

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws