Familie Oostwegel legt eerste steen

2 september 2015
Familie Oostwegel legt eerste steen

Gisteren werd als start van de restauratie en nieuwbouw van Kasteelhoeve Broers & Le Pavillon de eerste steen gelegd door de familie
Oostwegel. Tevens werd het startsein gegeven voor de viering van het 35-jarig jubileumjaar.

*Belangrijke investering*
Camille Oostwegel (65): "Op 1 september 1980 begon ik als zelfstandig ondernemer met mijn eerste Kasteelexploitatie en vier medewerkers. Mijn startkapitaal was toen 10.000 gulden. Nu 35 jaar later, tien gerestaureerde Rijksmonumenten en drie landgoederen verder, blijven wij onze blik op de toekomst richten. De eerste steenlegging vandaag vormt de opmaat voor een belangrijke investering die onze gehele onderneming extra bestendig zal maken voor de toekomst. Een mooie basis voor de tweede generatie om als familiebedrijf verder te bouwen aan de volgende 35 jaar!"

*Tweede generatie*
Camille jr. (29) trad onlangs in dienst als Directeur Business Development. “Het is een unieke tijd om te starten als tweede generatie in het familiebedrijf, mede doordat ik nu een restauratie- en nieuwbouwproject van dichtbij kan meemaken. Daarbij komt dat er voor ons bedrijf geweldige kansen liggen op verschillende vakgebieden waaronder marketing en sales. Op deze twee terreinen zal ik mij de komende tijd hoofdzakelijk gaan richten” zegt Camille jr. over zijn komst in het familiebedrijf.

*Nieuwe toegangspoort*
Het Rijksmonument Kasteelhoeve Broers, gelegen naast de entree van het landgoed Château St. Gerlach, zal de nieuwe ‘toegangspoort’ worden. De Limburgse carréhoeve uit 1668 wordt uitgerust met inspirerende vergaderruimtes en een landgoedwinkel, tevens een unieke ontmoetingsruimte en een rustpunt voor wandelaars en fietsers van het Buitengoed Geul en Maas.

*Paviljoen*
Achter de kasteelhoeve zal een uitnodigend paviljoen verrijzen volgens het ‘state of the art’ concept van Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft. Francine Houben zegt hierover “Le Pavillon is ontworpen als een elegant paviljoen met een genereus overstekend dak. De transparante gevel zorgt dat binnen en buiten in elkaar overlopen. De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout. Vanuit het paviljoen heb je een verrassend uitzicht op het château, de heuvel, de ‘pelouse’ en de gerenoveerde Kasteelhoeve Broers.”

In Le Pavillon zijn 3 multifunctionele zalen separaat of gecombineerd (850m2) te benutten zodat een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen mogelijk worden.
De opening van Kasteelhoeve Broers & Le Pavillon is voorzien in het najaar van 2016. Deze uitbreiding levert ca. 20 nieuwe arbeidsplaatsen op en gedurende een jaar extra werkgelegenheid in de bouwsector.

Overig nieuws