Commune: ambitieuze speler op Schiphol

Auteur: Redactie
Branded Content 18 oktober 2022
Commune: ambitieuze speler op Schiphol

In het voorjaar opende restaurant Commune z’n deuren. En wel in het Sheraton Hotel op Schiphol, mét uitzicht op de landingsbanen. Een ideale plek om een middagje te flexwerken, gezellig te borrelen of met collega’s te lunchen. Spot sprak met F&B-manager Pim van het Reve.

Commune heeft grote ambities: de hotspot van Schiphol worden. "De naam komt van het woord community", vertelt Pim van het Reve, F&B-manager van alle horecagelegenheden in het Sheraton Hotel. "Een trendy, low key plek waar ‘meet’, ‘work’ en ‘relax’ samenkomen. Gasten zijn ’s ochtends welkom voor een kop koffie, ’s middags voor lunch en ’s avonds voor een borrel. In het restaurant komen hotelgasten, reizigers en mensen die op en rondom Schiphol werken. ‘We willen deze groepen bij elkaar brengen", aldus Pim. "In het midden van het restaurant staat onze community table, een lange tafel waar je kunt flexwerken. Er zijn genoeg stopcontacten en we hebben ervaren barista’s, dus goede koffie gegarandeerd."

Maastrichtse wijnen

Op de menukaart van Commune staat vooral easy food, vertelt Pim. "Simpele gerechten om te delen, dat past ook bij het idee van een community. We hebben bijvoorbeeld een Commune-plate: een grote plank met borrelhapjes."

Executive Sous-Chef Stefan Magnusson werkt graag met duurzame, lokale producten: vis uit Zeeland, kip van de Veluwe. Op de drankkaart plaatselijke biertjes en wijnen van de Maastrichtse Hoeve Nekum. Op het menu vind je ook veel vegetarische en vegan opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van oesterzwambitterballen, cauliflower fritters en vegan shoarma?

Tompouce als toetje

"Stefan laat de Nederlandse keuken graag terugkomen op de kaart", zegt Pim. "Daarom staat er hutspot op, kibbeling, en echte Amsterdamse grillworst. Maar ook poffertjes, tompouce, Fries suikerbrood en een sundae met stroopwafel. Wel vinden het leuk om aan deze klassieke Hollandse gerechten een moderne twist te geven."

Een Nederlands tintje in een internationale omgeving, dus. "We ontvangen natuurlijk veel buitenlandse gasten. Ook hebben we een heel divers team, met mensen van over de hele wereld", vertelt Pim trots. "Onze barista’s, koks, bartenders: ze brengen allemaal hun eigen ervaring en cultuur mee. Dat maakt dit ook zo’n bruisende plek."

Op naar Commune

Leuk, zo’n nieuwe hotspot. Maar hoe kom je er? Dat is gelukkig heel simpel: vanaf Schiphol Plaza pak je de roltrap naar boven, daar volg je de borden van het Sheraton Hotel. Je vindt Commune op de eerste verdieping. We hebben een cadeautje voor je! Als Spotter krijg je 15 procent korting op je rekening. Het enige wat je hoeft te doen, is aantonen dat je lid bent.

Restaurant Commune (in het Sheraton Hotel)
Schiphol Boulevard 101
Elke dag geopend van 7.00 tot 23.00 uur
Lunchen kan van 11.00 tot 15.00 uur 

Overig nieuws